به گزارش ایرنا، یک پنجم از بیست و یکمین دوره رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران گذشته و ابتدای فصل را پشت سر گذاشتیم و به میانه نیمفصل نخست رسیدهایم. این یعنی تیمها باید از لحاظ بدنی به فرم ایدهآل و مسابقهای خود رسیده باشند و از نظر هماهنگی نیز در وضعیت استانداردی قرار گرفته باشند اما در واقعیت شاهد چیز دیگری هستیم.
رقابتهایی که کیفیت چندانی ندارند و برای مخاطب حوصلهسربر هستند. حاشیههایی که فرسنگها از متن پیش افتادهاند و گوی سبقت را ربودهاند. بازیهایی که از فقر گلزنی رنج میبرند و گذر زمان نیز نه تنها نتوانسته بهبودی حاصل کند بلکه شرایط را بغرنجتر از قبل کرده است.
ابتدا نگاهی به آمار گلزنی لیگ در ۶ هفته نخست میاندازیم:
هفته اول: ۱۴ گل (۱.۷۵)
هفته دوم: ۲۰ گل (سه گل انضباطی)(۲.۵)
هفته سوم: ۱۲ گل (۱.۵)
هفته چهارم: ۱۲ گل (۱.۵)
هفته پنجم: ۱۰ گل (۱.۲۵)
هفته ششم: ۱۰ گل (۱.۲۵)
هفته دوم چه با احتساب و چه بدون احتساب دیدار مس رفسنجان و پدیده مشهد که برگزار نشد اما تیم رفسنجانی به حکم کمیته انضباطی سه بر صفر برنده شد پرگلترین هفته لیگ تا به اینجا بوده و ۲۰ گل را به همراه داشته است.
در پنج هفته دیگر اما شاهد آمار زیر ۲ گل هستیم که برای هر لیگی در هر کشوری یک آمار ضعیف به حساب میآید و وقتی شاهد استمرار این تعداد گل و این معدل باشیم باید بگوییم با یک بحران طرف هستیم. بحران کمگلی.
با در نظر گرفتن دیدار برگزار نشده مس و پدیده ۴۸ مسابقه تا به اینجا در لیگ برگزار شده که روی هم ۷۸ گل داشته است. متوسط گلزنی ۱.۶۲ است؛ چیزی که به فاجعه شباهت بیشتری دارد. نیمی از مسابقات یا گلی نداشته یا حداکثر یک گل داشته است. نتیجه یک بر صفر با ۱۵ تکرار، ترندترین نتیجه ممکن بوده و رتبه دوم از آن نتیجه صفر صفر شده که ۹ مرتبه تکرار شده است. بازی گلگهر سیرجان و تراکتور نیز که در هفته نخست با نتیجه چهار بر یک تمام شد پرگلترین مسابقه لیگ تا به اینجای کار بوده است.
سپاهان و پرسپولیس با هشت گل زده بهترین آمار گلزنی را مال خود کردهاند اما متوسط گلزنی آنها در ۶ مسابقه ۱.۳۳ بوده است که اصلا عدد قابل اعتنایی نیست. پدیده مشهد نیز با یک گل زده و معدل ۰.۱۶ بدترین شرایط را در بین ۱۶ تیم از آن خود کرده است.
در ادامه نگاهی به میانگین گلزنی در چند لیگ اروپایی و آسیایی خواهیم انداخت:
لیگ برتر انگلیس: ۲.۸۲
لالیگای اسپانیا: ۲.۴۴
بوندسلیگای آلمان: ۲.۹۸
سری آ ایتالیا: ۳.۰۹
لیگ یک فرانسه: ۲.۸۹
لیگ ستارگان قطر: ۳.۰۲
لیگ حرفهای عربستان: ۲.۶۵
جیلیگ ژاپن: ۲.۴۳
کیلیگ کره جنوبی: ۲.۵۱
لیگ برتر ایران: ۱.۶۲
باید دید در ادامه مسابقات شاهد افزایش میانگین گلها خواهیم بود یا خیر. در یکی ۲ فصل اخیر نیز این بحران به وضوح در فوتبال ما دیده میشد و به زحمت در پایان فصل متوسط گلزنی به عدد ۲ میرسید. نمایش تدافعی اکثر تیمها و فوتبال نه چندان تماشاگرپسندانه به محبوبترین سیستم این روزهای فوتبال ایران تبدیل شده و باید دید مربیان جوان میتوانند نگرش تازهای را تزریق کنند یا همچنان در بر روی همان پاشنه خواهد چرخید.