بیرجند - ایرنا - رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند گفت: با راه‌اندازی ستاد توسعه خاوران، تحولی در حوزه سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی ایجاد شد که این روند باید تقویت شود.

محسن احتشام روز شنبه در هفتمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان در سال جاری که با حضور استاندار خراسان جنوبی در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند برگزار شد، افزود: روند خوب سرمایه‌گذاری در خراسان جنوبی نباید متوقف شود و باید استمرار داشته باشد تا شاهد ارتقای شاخص‌های توسعه‌ای در استان باشیم.

وی گفت: در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی با ارائه راهکارهای مختلف، مصوبات خوبی داشتیم و برخی از مسائل و مشکلاتی که در داخل استان قابل حل نبود با پیگیری از مرکز به نتیجه رسید.

رییس اتاق بازرگانی بیرجند با تشکر از تلاش‌های استاندار خراسان جنوبی در ۱۳ ماه گذشته افزود: تلاش‌های شما باعث شد که به شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی نظم بخشیده شود و تعامل خوبی بین مدیران دولتی و بخش خصوصی در راستای رفع مشکلات استان برقرار شد.

وی اظهار داشت: تعاملی که دولت و بخش خصوصی در ۱۳ ماه گذشته داشتند مثال‌زدنی بود و شما سنگ بنای توسعه استان را بر شعار تدبیر، تلاش و توسعه قرار دادید.

احتشام همچنین گفت: بارگاه‌های بهداشتی زرشک در راستای کاهش بار میکروبی محصول اهمیت زیادی دارد و برای صادرات زرشک باید بار میکروبی آن کاهش یابد.

وی عنوان کرد: باید در خشک کردن زرشک از سوی کشاورزان مسائل بهداشتی و ضوابط استاندارد بین‌المللی رعایت شود و به کشاورزان در باغات به وسعت سطح زیرکشتی که دارند، اجازه احداث بارگاه بهداشتی زرشک داده شود.

مدیرکل پست خراسان جنوبی هم درخصوص ارائه گزارش عملکرد معرفی خدمات پستی در ارتباط با تجارت الکترونیک برای حمایت از تولید و کسب و کار به عنوان یکی از دستورکارهای این جلسه گفت: اگر بتوانیم فروش و بازاریابی محصولات کشاورزی را فراهم کنیم کمک به رونق تولید کشاورزان و صنعتگران خواهد بود.

علی الهامی جهانی شدن تجارت، نبود محدودیت مکانی و زمانی، افزایش درصد فروش، کاهش قیمت تمام‌شده برای مصرف‌کننده، دسترسی آسان به اطلاعات، کاهش ترددها و رفت و آمدها را از مزایای تجارت الکترونیک عنوان کرد.

وی با اشاره به تجربه موفق شرکت پست خراسان جنوبی در زمینه فروش تایر تولیدی شرکت کویرتایر در دوران کرونا، گفت: در زمینه فروش محصولات استراتژیک خراسان جنوبی هم می‌توانیم از طریق تجارت الکترونیک موفق شویم و این ظرفیت وجود دارد.

الهامی افزود: سال گذشته حدود ۵۰ درصد تایر تولیدی شرکت کویر تایر از طریق تجارت الکترونیک به سایر مناطق کشور ارسال شد و در اداره کل پست استان این ظرفیت برای فروش محصولات کشاورزی خراسان جنوبی هم وجود دارد.

وی موضوع مالی، الکترونیکی و فیزیکی را از مولفه‌های تجارت الکترونیک دانست و اضافه کرد: با توجه به اینکه شبکه‌های پست تا عمق روستاهای رفته است، اداره کل پست در زمینه مولفه فیزیکی می‌تواند در تجارت الکترونیک نقش موثری را ایفا کند.

مدیرکل پست خراسان جنوبی از طراحی سایت اینترنتی برای خرید و فروش محصولات استراتژیک کشاورزی خراسان جنوبی از جمله زرشک، زعفران و عناب خبرداد و گفت: امکان فروش محصولات استراتژیک کشاورزی استان در بستر این سایت وجود دارد اما برای فروش باید محصول تولیدی توسط یکی از دستگاه‌های متولی از جمله تعاون روستایی از کشاورزان دریافت و در اختیار سرویس پست قرار گیرد.

نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این نشست گفت: برای حل مشکل زرشک‌کاران خراسان‌ جنوبی پیشنهاد ما این است که امکان صدور مجوز ساخت خانه کارگری بر روی ساختمان بارگاه‌های زرشک و عناب به‌منظور افزایش امنیت در برابر سرقت محصول و کاهش هزینه‌های رسیدگی به باغات فراهم شود.

احسان بیکی افزود: همچنین کاهش حداقل متراژ مورد نیاز جهت دریافت مجوز بارگاه‌ها از پنج هزار متر مربع به حداقل ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع (طبق روال سال‌های قبل) از دیگر پیشنهادهای ما برای حل مشکل زرشک‌کاران است.

وی بیان‌ کرد: با توجه به اینکه بسیاری از کشاورزان خراسان‌جنوبی خرده مالک هستند، پیشنهاد ما این است در مواردی که محصول زرشک در باغات مختلف کشت شده باشد، تعداد درختان زرشک متناسب با حداقل سطح تعیین شده برای صدور مجوز بارگاه زرشک ملاک عمل قرار گیرد.

بیکی گفت: در حال حاضر حدود ۶۰ درصد زرشک‌کاران خراسان جنوبی زرشک خود را در خرمن‌های روباز خشک می‌کنند که بار میکروبی بالایی برای صادرات دارد و خشک شدن زرشک در بارگاه‌های بهداشتی بار میکروبی را کاهش می‌دهد.

معرفی خدمات پستی در ارتباط با تجارت الکترونیک برای حمایت از تولید و کسب و کار به‌خصوص محصولات کشاورزی، ارائه راهکار اجرایی برای تسریع در صدور مجوزهای مرتبط با تسهیل احداث بارگاه‌های زرشک برای باغداران و بررسی مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه استخراج رمز ارز ناشی از نبود امکان ثبت در سامانه مربوطه برای صدور پروانه بهره‌برداری و ارائه راهکارهای لازم از دستورکارهای هفتمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی بود.

درباره فروش محصولات کشاورزی خراسان جنوبی از طریق تجارت الکترونیک مقرر شد که اداره کل پست خراسان جنوبی با حضور دستگاه‌های متولی جلسات کارشناسی برگزار کند تا سازکارهای لازم برای چگونگی خرید محصول از کشاورزان و فروش محصولات ارائه شود.

درباره دستورکار دوم جلسه و تقاضای کشاورزان برای احداث بارگاه بهداشتی زرشک هم مقرر شد که مدل کارشناسی برای احداث بارگاه‌های زرشک تعریف شود و تقاضاهای کشاورزان در زمینه احداث خانه‌های کارگری دارند و هم احدث بارگاه‌ها براساس سطح زیرکشت مورد بررسی قرار گیرد و مجوزها احداث آن از سطح ملی پیگیری شود.

همچنین در مورد بررسی مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه استخراج رمز هم مقرر شد ۱۷ نفری که در استان مجوز تاسیس گرفته‌اند و در مرحله راه‌اندازی هستند و از طرفی برق آنان تامین شده و تاییدیه شرکت برق را دارند، فردا نامه به وزارت کشور برای پیگیری موضوع ارسال شود تا در صورت ارائه مجوز از وزارت کشور بتوانند فعالیت خود را دنبال کنند.