روحالله ابوطالبی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اگر ۱۳ ارگان مرتبط با بحث کارتنخوابها، همکاری لازم را با شهرداری و مراکز نگهداری موقت این افراد داشته باشند و شهرداری را تنها نگذارند، در عمل وضعیت شهر نیز بهبود پیدا میکند.
وی ادامه داد: فرمانداری، سازمان بهزیستی، دادگستری، اداره کار و امور اجتماعی، سازمان فنی و حرفهای، نیروی انتظامی،کمیته امداد، دانشگاه علوم پزشکی، سازمان برنامه و بودجه، صدا و سیما، اداره کل اتباع و امور خارجه، ستاد مبارزه با مواد مخدر و شهرداری ارگانهای دخیل در امر جمعآوری و ساماندهی کارتنخوابها هستند.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان بیان کرد: همکاری نکردن دستگاههای متبوع دارای ماموریت قانونی که به وظایف خود عمل نمیکنند شهر را مملو از دستفروشان، مُتکدیان، کارتنخوابها و کودکان کار میکند.
وی با بیان اینکه شهرداری مصمم است کارتنخوابها در هوای سرد زمستان در سطح خیابان نباشند، تصریح کرد: با توجه به هزینه بالای نگهداری کارتنخوابها، ۱۵۰ نفر از آنان تا پایان سال جاری توسط شهرداری اصفهان و با هزینه این ارگان جمعآوری و در مراکز ماده ۱۶ و یا کمپهای متولی این امر مستقر میشوند.
ابوطالبی با اشاره به اینکه اغلب افراد کارتنخواب را معتادان تشکیل میدهند، خاطرنشان کرد: پس از جمعآوری این افراد، از آنها آزمایش PCR گرفته شده و پس از استحمام و تعویض لباس به مدت یک هفته در مرکز غربالگری قرنطینه و درصورت نداشتن بیماری به کمپ منتقل خواهند شد.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان یادآور شد: افراد معتاد پس از غربالگری، تفکیک و دسته بندی شده و بر اساس نوع ماده مخدر مصرفی به مراکز مختلف مربوطه مانند بهزیستی، ماده ۱۶ و شورای مواد مخدر ارجاع میشوند.
وی این کارتنخوابها را آسیب دیده و مایل به زندگی در مکان مناسب و ترک اعتیاد دانست و افزود: معتادان کارتنخواب به مدت پنج ماه زیر نظر گروههای پزشکی و متخصص، مراحل ترک را آغاز میکنند و در صورت ترک، به آغوش خانواده بازمیگردند.
ابوطالبی عنوان کرد: همچنین افرادی که نیازمند مشاوره و درمانهای روانی هستند به همراکز درمانی تخصصی منتقل شده و تحت درمان قرار میگیرند.
وی تاکید کرد: طرح جمعآوری ۱۵۰ کارتنخواب از سطح شهر اصفهان با هدف رفع دغدغه شهروندان و ایجاد آرامش در جامعه و پاکسازی اماکن بیدفاع شهری از هفته جاری آغاز خواهد شد.
اماکن بیدفاع شهری، از جمله فضاهایی هستند که بدلیل ویژگیهای کالبدی- اجتماعی، فرصت بزهکاری و خشونت در آنها بالاست.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری گفت: در چند هفته اخیر نیز بدلیل برودت هوا و بارشهای مختلف در شهر اصفهان ۷۰ کارتنخواب جمعآوری شدند که از این تعداد ۶۸ نفر مرد و ۲ نفر زن بودند.
وی افزود: کارتنخوابهای جمعآوری شده به مراکز غربالگری میدان استقلال(ویژه مردان) و بزرگمهر (ویژه بانوان) تحویل داده میشوند و درصورت تراکم جمعیت به صورت موقت به کمپهای خصوصی قانونی زیر نظر بهزیستی منتقل خواهند شد.
مدیرکل پیشگیری و رفع تخلفات شهری شهرداری اصفهان اظهار داشت: به استناد مصوبه شورای عالی اداری کشور در سال ۱۳۷۸ و طبق قانون مبارزه با مواد مخدر، کارتنخوابها به ۲ دسته معتادان مُتجاهر و افراد فاقد سرپناه و بیسرپرست گروهبندی میشوند.
وی با اشاره به اینکه دستگاههای اجرایی مکلفند در راستای وظایف ذاتی و قانونی خود اقدامهای حمایتی و تامینی را در راستای تعیین تکلیف و ساماندهی کارتنخوابها انجام دهند، بیان کرد: شناسایی، جمعآوری، نگهداری موقت، درمان و توانمندسازی معتادان متجاهر برعهده نیروی انتظامی و بهزیستی است.
ابوطالبی، باردیگر بر لزوم همکاری ارگانهای دخیل در ساماندهی کارتنخوابها تاکید کرد و داشتن شهری عاری از بزه و نازیبایی را در گرو مشارکت همه بخشهای مُرتبط دانست.