به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از دویچه وله، متن قرارداد تشکیل دولت ائتلافی جدید آلمان از سوی سه حزب سوسیال دموکرات، سبزها و دموکرات آزاد منتشر شده است. در این قرارداد به چالشهای امنیتی و سیاسی آلمان و برخی مسائل بین المللی از جمله موضوع هستهای ایران و مسائل خاورمیانه توجه شده است.
انتشار قرارداد دولت ائتلافی جدید عملا راه را برای آغاز دوره زمامداری «اولاف شولتس» به عنوان صدراعظم جدید آلمان هموار میکند.
قرارداد دولت ائتلافی جدید آلمان در ۱۷۸ صفحه و در ۹ بخش منتشر شده است. بخش هفتم این قرارداد که ۲۸ صفحه را شامل میشود به نقش و مسئولیت آلمان در اروپا و جهان میپردازد.
در این گزارش نکات اصلی مربوط به سیاست خارجی دولت جدید آلمان به شکل فشرده ارائه خواهد شد. باید یادآور شد که مذاکرات و گفتوگوهای ناظر بر تشکیل دولت جدید ائتلافی آلمان دو ماه ادامه داشته است.
سه حزب سوسیال دموکرات، سبزها و دموکرات آزاد آلمان از واپسین روزهای ماه سپتامبر (شهریور/مهر)، در سطوح مختلف و کارشناسانه در تدوین متن قرارداد این دولت ائتلافی جدید همکاری کرده بودند.
خاورمیانه و ایران
در متن قرارداد دولت ائتلافی جدید آلمان سه بار به طور مشخص و چند بار به شکل تلویحی موضوع ایران مطرح شده است.
احزاب دولت ائتلافی آلمان تاکید کردهاند که آنها به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ پایبند بوده و خواستار اجرای آن هستند.
از سوی دیگر، دولت ائتلافی آلمان بدون اشاره به بی عملی، انفعال و خلف وعده اروپا در عمل به برجام، در متن قرارداد از دولت جمهوری اسلامی درخواست شده است که به همکاری خود با آژانس بینالمللی انرژی اتمی پایبند بوده و به الزامهای پیشبینی شده در توافق هستهای گردن نهد.
سه حزب حاضر در دولت ائتلافی جدید آلمان از ایران خواسته اند که به طور درازمدت و پایدار تعهدات و الزامهای پیشبینی شده در توافق هستهای را اجرا کند.
از سوی دیگر، دولت ائتلافی آلمان بدون اشاره به زرادخانه های مملو از کلاهک هسته ای رژیم صهیونیستی که بزرگترین تهدید منطقه محسوب می شود، موضوع اسرائیل و امنیت این رژیم مطرح شده است. در متن قرارداد به اهمیت دفاع از امنیت رژیم اسرائیل اشاره شده و در ارتباط با ایران گفته شده است: «تهدید اسرائیل، برنامه موشکی، پیشبرد یک سیاست منطقهای تهاجمی و حمایت از فعالیتهای تروریستی خطری جدی برای امنیت و صلح به شمار میآید.»
در مورد بحران خاورمیانه نیز آمده است که آلمان همچنان با سیاست شهرکسازی در مناطق متصرف شده از سوی اسرائیل مخالف است و از راهحل دو کشور برای برونرفت از بحران خاورمیانه پشتیبانی میکند.
در بخش دیگری از این قرارداد به موضوع خروج نیروهای نظامی کشورهای عضو ناتو از افغانستان نیز اشاره شده و آمده است که دولت جدید آلمان بر آن است تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهد.