تهران- ایرنا- آلودگی هوا یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهای زیست محیطی علیه بهداشت فردی و جمعی بشریت به شمار می‌آید که به استناد گزارش های سازمان ملل متحد موجب مرگ زودرس سالانه میلیونها انسان به ویژه در آسیا می‌شود.

به گزارش روز  دوشنبه ایرنا، بر اساس گزارش های خبری دست کم ۹۲ درصد از جمعیت منطقه آسیا-اقیانوسیه معادل ۴ میلیارد نفر در معرض آلودگی هوا هستند که این مساله سلامت آنها را در معرض خطر قرار داده است.

به گفته کارشناسان، آلودگی هوا در منطقه آسیا-اقیانوسیه نه تنها سلامت افراد را در معرض خطر قرار داده است، بلکه تاثیرات مخربی بر رشد اقتصادی و رفاه اجتماعی نیز دارد.

اگرچه تاکنون اقداماتی در جهت جلوگیری از افزایش میزان آلودگی هوا در منطقه آسیا-اقیانوسیه انجام شده، اما همچنان این معضل حل نشده است و اقدامات بیشتری باید در این خصوص انجام شود.

در حال حاضر به استناد آمارها، کشورهایی مانند هند، پاکستان، اندونزی و بنگلادش با بحران ناشی از آلودگی هوا در آسیا روبرو هستند.

هند

یکی از کشورهای آسیایی که با افزایش شدید آلودگی هوا مواجه می باشد، هند است. آلودگی هوا سالانه باعث مرگ زودرس بیش از ۷ میلیون نفر در سراسر جهان می‌شود. یک میلیون نفر از این افراد که به سبب آلودگی جان خود را از دست می دهند، در هند هستند.

دهلی نو یکی از آلوده‌ترین شهرهای جهان شناخته شده است و گازهای آلاینده ناشی از فعالیت کارخانجات و خودروها و آتش‌های کشاورزی هر سال در زمستان دود غلیظی بر سر ۲۰ میلیون ساکنان این شهر ایجاد می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری «استریتس تایمز»، آمارهای رسمی دولت هند نشان می‌دهد یکی از مهمترین دلایل آلودگی هوا در هند استفاده از خودروهای شخصی است.

در ۱۵ سال گذشته میزان استفاده از خودروهای شخصی در هند سه برابر شده و به بیش از ۱۳ میلیون دستگاه رسیده است.  

بنابر اعلام «گروه مطالعاتی بوستون»، مردم در دهلی نو در مقایسه با سایر نقاط مختلف آسیا بیش از ۹۰ دقیقه بیشتر در ترافیک می‌مانند.

به باور کارشناسان، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی یکی از مهمترین راهکارهای مقابله با آلودگی هوا در هند به شمار می‌آید.

پاکستان

گزارشهای خبری نشان می‌دهد آلودگی هوا یکی از مهمترین دلایل معضلات زیست محیطی در پاکستان به شمار می‌آید. یکی از شهرهای آلوده در پاکستان، لاهور است که با جمعیتی حدود ۱۱ میلیون نفر وخیم‌ترین وضعیت آب و هوایی را در جهان تجربه می‌کند.

بنابر اعلام رسانه‌های خبری، وجود کارخانه‌ها در این شهر موجب افزایش آلاینده‌ها در هوا می‌شود. به باور کارشناسان، یکی از مهمترین دلایل آلودگی هوا استفاده از سوخت های گازوئیلی با کیفیت بد، سوزاندن موسمی بقایای کشاورزی و دمای سرد زمستان است که ابری از دود را در سطح پایین زمین تشکیل می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری هندی «ویون»، قرار است مدارس و ادارات در شهر لاهور یکی از بزرگترین شهرهای پاکستان به علت تشدید بی‌سابقه آلودگی هوا به مدت سه روز در هفته تعطیل ‌شوند.

همچنین بر اساس این تصمیم تمامی مراکز آموزشی و اداری شهر لاهور به مدت شش هفته (۲۶ نوامبر الی ۱۵ ژانویه) در روزهای شنبه، یکشنبه و دوشنبه به دلیل آلودگی هوا تعطیل هستند.

لاهور مرکز ایالت پنجاب  در شمال‌شرقی پاکستان واقع است و  با جمعیتی بیش از ۱۱میلیون نفر ، پس از کراچی دومین شهر بزرگ این کشور به شمار می رود.

بنگلادش

به گزارش پایگاه خبری «داکا تریبیون»، آلودگی هوا یکی از مهمترین مسائل زیست محیطی در بنگلادش به شمار می‌آید. به استناد آمارها، داکا پایتخت بنگلادش سومین شهر آلوده در جهان به شمار می‌آید.

به گزارش رسانه‌ها، لاهور و دهلی‌نو به ترتیب در جایگاه اول و دوم از نظر آلودگی هوا قرار دارند.

بر اساس این گزارش، مساله آلودگی هوا در داکا در فصل زمستان به اوج خود می‌رسد. به گفته کارشناسان، آلودگی ناشی از کوره‌های آجرپزی، خودروها و گرد و غبار ناشی از ساخت و ساز یکی از مهمترین منابع آلودگی هوا به شمار می‌آیند.

به باور پزشکان یکی از مهمترین دلایل بیماری های قلبی، مشکلات تنفسی، عفونت ریه و سرطان در کشورهایی که با معضل آلودگی هوا به شمار می‌آید.

اندونزی

به گزارش پایگاه خبری «چنل نیوز آسیا»، معضل آلودگی هوا یکی از مسائلی است که اندونزی نیز با آن روبرو است. گزارشهای خبری نشان می‌دهد جاکارتا با جمعیتی حدود ۱۱ میلیون نفر یکی از شهرهای آلوده در جهان به شمار می‌آید.

بنابر اعلام سازمان محیط زیست در اندونزی، یکی از مهمترین دلایل افزایش آلاینده‌ها در جاکارتا خودروها و وسایل موتوری به شمار می‌آید.

در حال حاضر سه میلیون خودرو و ۱۶ میلیون  موتورسیکلت وجود دارد.

به استناد آمارهای دولتی تنها بیش از ۱۳ هزار خودرو بررسی‌های فنی مربوط به آلاینده بودن را در اندونزی گذرانده‌اند و مابقی خودروها سبب افزایش آلایندگی هوا می شوند.

کارشناسان افزایش بکارگیری وسایل حمل و نقل عمومی را یکی از مهمترین راهکارهای مبارزه با آلودگی هوا در اندونزی می‌دانند.