به گزارش ایرنا، جرقه این حاشیه روز گذشته با بیانیه فدراسیون کشتی در انتصاب چهار عضو این کمیسیون توسط رئیس کمیته ملی المپیک طی چند روز اخیر آغاز شد. فدراسیون کشتی در این اعتراض که یک روز قبل از آغاز نخستین نشست کمیسیون ورزشکاران در تارنمای فدراسیون کشتی منتشر شده است، نوشت با توجه به جایگاه کشتی کشور حداقل یک نماینده از قهرمانان کشتی باید در این انتصابات (یکی از این چهار نفر) قرار داده میشد.
فدراسیون کشتی در این بیانیه اعلام کرد که بر این اساس حسن یزدانی و محمدرضا گرایی نمایندگان منتخب کشتی در اولین نشست این کمیسیون حاضر نخواهند شد و فدراسیون کشتی اعتراض خود را به این انتخابات مهندسی شده را کمیته بین المللی المپیک (IOC) اعلام خواهد کرد.
در حالی که چند روز پس از برگزاری انتخابات یعنی ۲۵ آبان ماه دبیرکل کمیته ملی المپیک اعلام کرد که هیچ اعتراضی در خصوص انتخابات نداشتیم و هر ۱۵ عضو حضورشان قطعی شد و در پی آن رییس کمیته ملی المپیک هم ۲۹ آبان محمد بیداریان، ندا شهسواری، ثریا آقایی و محمد باقری را با استناد بند (۲-۱) ماده چهار آییننامه به عنوان اعضای کمیسیون منصوب کرد.
فدراسیون کشتی در واقع با این بیانیه به دنبال لغو این نشست بود اما کمیسیون روز گذشته با حضور سیدرضا صالحی امیری، کیکاووس سعیدی و طاهره طاهریان نایب رییس کمیته المپیک و ۱۷ عضو برگزار شد. این نشست با سخنرانی رییس کمیته ملی المپیک آغاز شد پس از آن نوبت به اعضای کمیسیون رسید و زهرا نعمتی که برای دومین دوره به این کمیسیون راه یافته بود به افزایش حضور زنان در این دوره اشاره کرد و از آن به عنوان نقطه قوت نام برد.
کنایه ساعی به سلیمی و رد پیشنهادش توسط اعضا
سپس هادی ساعی با توجه به عضو بودن در کمیسیون ورزشکاران شورای المپیک آسیا که میتواند همچنان عضو کمیسیون ورزشکاران باقی بماند اظهارات خود را با نیش و کنایه به بهداد سلیمی دارنده مدال طلای فوق سنگین وزنهبرداری در المپیک و جهان آغاز کرد که پیشتر به او گفته بود این کمیسیون در دوره قبل کارایی نداشته است.
ساعی ادامه داد: آقای سلیمی شما عضو کمیسیون بودید و فقط در یک جلسه از چهار نشست شرکت کردید. اگر حضور مییافتید کارآرایی بیشتر میشد. دوستان دیگر هم نظر دادند که مهم نیست و اهمیتی ندارد و جواب آنها را نمیدهم.
این عضو کمیسیون ورزشکاران از کنایه به سلیمی با طرح پیشنهادی کشتی را نشانه گرفت و گفت: من نامزد نیستم اما پیشنهاد میکنم به احترام کسانی که نیستند (منظور حسن یزدانی و محمدرضا گرایی) انتخابات اعضای هیات رییسه این کمیسیون برگزار نشود و به جلسه دیگر موکول شود و نخستین جلسه با تنش نباشد! کشتی المپیکی است و ممکن است بخواهند نامزد شود؛ پیشنهاد میدهم انتخاب به تعویق بیفتد.
رییس کمیته ملی المپیک این پیشنهاد را به رای گذاشت که با مخالفت اکثر اعضا روبرو شد و در نهایت تصمیم به برگزاری انتخاب رییس و نایب رییس کمیسیون منجر شد هر چند مقاومت ساعی بینتیجه ماند و سجاد گنجزاده قهرمان المپیک با ۱۱ رای و نجمه خدمتی بانوی تیرانداز المپیکی با ۱۲ رای نایب رییس این کمیسیون شدند.
کنایه حدادی به ۲ قهرمان المپیکی
دومین نیش و کنایه در نخستین دورهمی کمیسیون ورزشکاران توسط احسان حدادی مطرح شد. وی در این نشست پیشاپیش با تبریک عضو شدن بهداد سلیمی در هیات اجرایی کمیته ملی المپیک گفت: انتخابات از قبل انجام شده و سلیمی نماینده کمیسیون ورزشکاران در هیات اجرایی است از الان به او تبریک میگویم و امیدوارم که بتواند حقوق ورزشکاران را بگیرد!
حدادی به انتخاب گنجزاده هم واکنش نشان داد و با تبریک به وی در کنایه به خجالتی بودن رییس جدید کمیسیون اشاره کرد و گفت که دفاع از حقوق ورزشکاران نمیطلبد که فرد خجالتی از حقشان دفاع کند و باید این خجالت کنار گذاشته شود.
گنجزاده قهرمانی طلایی المپیک توکیو هم کنایه حدادی را بیپاسخ نگذاشت و گفت: فکر میکردم نفرات بیشتری نامزد شوند حتماً در خودم توانایی دیدهام که برای ریاست کمیسیون ورزشکاران نامزد شدم.
پس از نیش و کنایههای مطرح شده در این نشست، صالحی امیری در گفت و گو با خبرنگاران درباره بیانه اعتراضآمیز فدراسیون کشتی توضیح داد که بنای ورود به حاشیه را نداشتم. انتظار دارم هر عزیزی قبل از این که صحبت کند، تمام ضوابط و شرایط را مطالعه کند. ما آییننامه را روی میز همه ورزشکاران کمیسیون گذاشتیم که مصوب کمیته بینالمللی المپیک است و ابلاغ دارد. این که تقاضا میشود سهمیه کشتی در کمیسیون بیشتر شود، حرف درستی است و من مخالف نیستم. از همین تریبون هم اعلام میکنم که کشتی ایران پرچمدار ورزش قهرمانی و رشته اول ماست. اما هیچ مشکلی در ورزش ایران نیست که قابل حل نباشد؛ این که بدون برگزاری جلسهای بیانیه صادر کنیم، معلوم است که ما با ۴۰ سال تجربه تسلیم فضاسازیها نخواهیم شد و این یک اشتباه فاحش است که کسی فکر کند با سرو صدا و جنجال از کمیته ملی المپیک امتیاز میگیرد.
اما ذکر چند نکته ضروری است این کمیسیون در نخستین دوره چهارساله خود با اتفاقهای ریز و درشتی همراه شده بود که نخست؛ استعفا حمید سوریان نخستین رییس کمیسیون پس از هفت ماه ریاست به دلیل مشغله کاری و انتخاب آرش میراسماعیلی بود.
دوم: استعفا از ریاست به اعضا کل اعضای کمیسیون؛ این بار پس از ۱۷ ماه از عمر کمیسیون که با مخالفت رئیس کمیته ملی المپیک همراه شد اما غیبت برخی اعضا شرایط را تغییر داد تا نفرات جدید جایگزین شوند.
سوم: تعطیلی کمیسیون؛ با وجود جایگزینی نفرات جدید این کمیسیون دیماه ۹۸ تعطیل شد.
چهارم: اصلاح آییننامه ورزشکاران؛ صالحیامیری برای برون رفت از تعطیلی کمیسیون اصلاح آییننامه انتخابات کمیسیون را در دستور کار قرار داد و در ۲۵ خردادماه ۹۹ در نشست هیات اجرایی کمیته ملیالمپیک، اصلاح شد و مردادماه ۹۹ انتخابات رئیس و نایبرئیس کمیسیون ورزشکاران برگزار و در نهایت هادی ساعی به عنوان رئیس سومین رییس کمیسیون و مجتبی عابدینی بهعنوان نایبرئیس انتخاب شدند.
پنجم: بکارگیری از ظرفیت کمیسیون ورزشکاران در اردوهای آمادگی اعزام کاروانها به المپیک.
حال دومین دوره از آغاز فعالیتهای این کمیسیون رنگ و بوی کنایه به خود گرفته، کمیسیونی که قرار است محل پیگیری مطالبات ورزشکاران کشور باشد و از طرفی فدراسیونها که برای اجابت مطالبههای خود به شیوههای مختلف پای مجامع بینالمللی را به میان میکشند و این روزها نیز شدت گرفته است میتواند ورزش کشور را با چالش همراه کند.