تهران- ایرنا- رییس سازمان عقیدتی سیاسی و نماینده رهبر معظم انقلاب در وزارت دفاع در آیین نخستین سالگرد شهادت محسن فخری زاده گفت: شهید فخری زاده هیچگاه به دنبال نام و نشان نبود.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، آئین نخستین سالگرد شهادت محسن فخری‌زاده دانشمند هسته‌ای و دفاعی کشورمان، شامگاه امروز یکشنبه هفتم آذر ماه به شکل حضوری و مجازی در در تالار ‌همایش‌های بین المللی امام خمینی (ره) دانشگاه علوم ‌پزشکی شهید بهشتی برگزار شد. ‌

شهید محسن فخری زاده از مدیران متعهد و متخصص کشورمان در حوزه‌های دفاعی و هسته‌ای بعدازظهر جمعه ۷ آذر ۱۳۹۹ در اقدامی تروریستی در منطقه آبسرد دماوند به شهادت رسید.

نماینده مقام معظم رهبری در وزارت دفاع در این آئین که با حضور وزیر بهداشت، رییس نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب در دانشگاه ها، رییس دانشگاه آزاد، مقامات وزارت دفاع،  رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و فرمانده ستاد مقابله با کرونا در کلان‌شهر تهران، همراه بود در سخنانی بیان کرد: هنگامی که شهید بزرگوار فخری زاده به مقام والای شهادت نائل شد، بسیاری به دنبال تصویر و عکسی از او بودند اما پیدا نمی کردند، چراکه آن شهید همواره از مطرح شدن گریزان بود.

حجت الاسلام سیدضیاالدین آقاجانپور با تاکید بر اینکه، شهید فخری زاده هیچگاه به دنبال نام و نشان نبود، افزود: نشان درجه یک نصر هنگامی توسط رهبر معظم انقلاب به آن شهید اهدا شد که آن بزرگوار در گمنامی به شهادت رسیده بودند.  

وی همچنین اظهار کرد: شهید فخری زاده از ایده های نوین در حوزه های مختلف برخوردار بود که بسیاری از آنها قابل بازگو کردن نیست.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی وزارت دفاع در ادامه با اشاره به زحمات شهید فخری زاده در به ثمر نشستن واکسن فخرا افزود: آن شهید بزرگوار بسیار از این خدمت به جامعه خرسند بود.

وی در خصوص ویژگی های شخصیتی شهید فخری زاده، برخورداری از عزم و ایمانی راسخ را بارزترین ویژگی آن شهید دانست و افزود: صبر و مقاومت آن شهید بزرگوار با توجه به فراز و نشیب هایی که ماموریت های او داشت،  کم نظیر بود.

حجت الاسلام آقاجانپور با اشاره به دیدار رهبر معظم انقلاب با خانواده شهید فخری زاده افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب در آن دیدار فرمودند، در واقع مجاهدت و اخلاص کم نظیر شهید فخری زاده پاداش بزرگ و اجر عظیم شهادت از سوی خداوند متعال را برای آن شهید والامقام به دنبال داشت.  

حجت الاسلام والمسلمین فرهادزاده نماینده دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ابتدای این آیین با بیان آیاتی از قرآن کریم، درباره جایگاه والای مؤمنین و شهدا گفت: افتخار می‌کنیم که اولین آیین دانشگاهی سالگرد شهادت دکتر محسن فخری‌زاده این دانشمند هسته‌ای را برگزار می کنیم.  

وی ضمن خیرمقدم به حضار و روسای دانشگاه‌های پزشکی و دفاعی کشور، اظهار کرد: امروز در سالن رازی جشن یک‌ سالگی یک‌صد دُز واکسن سلامتی را برگزار کردیم و امیدواریم در همین راستا عمری باشد تا در سال‌های آتی نیز بتوانیم چنین شبی باز هم در کنار هم یاد این شهید والا مقام را زنده کنیم.  


شهید فخری‌زاده پرچمدار عملیات سخت بود

حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رییس نهاد رهبر معظم انقلاب اسلامی در دانشگاه‌ها نیز  اظهار داشت: درست است که ما مفهوم شهادت را به عنوان یک پایان عالی در دوره محدود حیات زندگی بشر تصور می‌کنیم اما این دوره برای هر شهید مقامات‌ مختلفی دارد که شهدا گاها در حال غبطه به این مراتب شهادت هستند.  

وی افزود: بسیاری از شهادت‌ها، شهادت مدافعانه است، شهادتی که خود فرد دانسته در مسیری قرار می‌گیرد که می‌داند، شهادت منتظر اوست‌ و در واقع کسانی که در این مسیر قرار می‌گیرند، هر لحظه در زندگی‌شان شهادت را حس می‌کنند.  

حجت الاسلام والمسلمین رستمی به بیان روایتی از عمار یکی از صحابه پیامبر اکرم (ص) پرداخت و گفت: شهید فخری‌زاده از جمله شهدایی است که اهل معرفت است و شناخت کاملی روی فلسفه اسلامی حکمت متعالیه داشت. فردی با صفای باطنی، شیوه مدیریتی که توانست دانشمندان کشور را در کنار هم قرار دهد و هر جا که ماموریت سختی وجود داشت، او پرچمدار بود.

رییس دفتر رهبر معظم انقلاب اسلامی در دانشگاه‌ها تاکید کرد: خوش به حال کسانی که عاشق شهادت هستند و عاشقانه این مسیر را طی می‌کنند. خداوند روح او را با اولیای الهی محشور فرماید و جامعه علمی و پزشکی ما را مورد عنایت خود قرار دهد.  

شهید فخری‌زاده همواره پلی بین دانشگاه‌ها و وزارت دفاع بود

محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان یادی از شهید مسعود علی‌محمدی گفت: او شهیدی است که خود را وقف علم و دفاع از این کشور کرد. من امروز باید در مقابل دانشمندان هسته‌ای شهید مجید شهریاری و شهید محسن فخری‌زاده و دیگر دوستانم شهادت بدهم. درواقع بعدها در تاریخ خواهند گفت که در ایران اسلامی دانشگاهی بود به نام شهید بهشتی که در آن مکتبی وجود داشت که علم را در خدمت کشور قرار داده است.

وی عنوان کرد: این افتخاری است برای کشور ما؛ دانشگاه هایی که دشمن تحریمشان کرده اند، شهدای زیادی در بستر همین دانشگاه‌ها بلند شدند. هر چهار شهید ما را جلوی همسرانشان به شهادت رساندند و زهی خیال باطل که دانشمندان ما از این مسیر ما پا پس بکشند و با دشمن مقابله نکنند.  

طهرانچی با اشاره به آیاتی از سوره نحل قرآن کریم، گفت: دانشمند هم دل دارد و هم عقل، کسی که به مقام دانشمندی برسد، فقط عقل نیست و صاحب دل است و فخری‌زاده ما چنین بود. حیف است که نگاه او به شعر را در این محفل از مولانا کمک نگیرم و این نگاه در محور شهود آنگاه رقم می خورد که با دل همراه شود.

وی تاکید کرد: شهید فخری‌زاده همیشه بین دانش‌ بنیادی و وزارت دفاع پل می‌شد و خود شکارچی بود که ایده ها را می‌گرفت و برای روز مبادا پرورش می‌داد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: آن روز که بحث زیست فن‌آوری را در سپند فعال کرد، کسی نمی‌دانست که کرونایی می‌آید و چنین می‌شود. جایگاه خوبی در تبیین پیچیده‌ترین مطالب دانشگاهی را نزد فرماندهان نظامی داشت و همین خصیصه باعث شد که او را شخصیت دانشمند هسته‌ای و دفاعی مطرح کنند.  

طهرانچی یادآور شد: پیام ما به دشمنان این است که هرچند سعی کردید با کشتن جلوی چشمان خانواده ما را بترسانند اما ما پیرو مکتب امامی هستیم که خودش و ۷۲ یارش را مقابل همسرانشان به شهادت رساندند.

دکتر فخری‌زاده شجاعت علمی را در سایه جسارت علمی مطرح کرد 

علیرضا زالی رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: امروز شهید فخری‌زاده شهیدی است که نشان داد شجاعت علمی در سایه جسارت علمی برقرار می‌شود. مصداق ترویج و تحکیم علوم ترجمانی و بین دانشی است که مفهوم آن شهید فخری‌زاده بود. ژرف اندیشی و بحث ورود به چالش های پیچیده فیزیک و نگاه موحدانه و توحیدی به علم فیزیک از شخصیت های اصلی شهید فخری‌زاده بود.  

وی افزود: برای رسیدن به چنین جایگاه علمی، داشتن روحیه عطوفانه و مهرورزانه برگفته از شهید فخری زاده نیاز است.