اردبیل- ایرنا- سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اردبیل گفت: هنرمندان به ویژه اهالی تئاتر مسئول ترویج محبت و کرامت بین انسان‌ها هستند و برای موفقیت در این ماموریت بزرگ و سنگین باید ارزش‌های الهی و انسانی را ترویج کنند.

به گزارش ایرنا، رضا قاسمیان یکشنبه‌شب در آیین اختتامیه جشنواره تئاتر استانی اردبیل بیان کرد: همه حکومت‌های جهان به دنبال امنیت، رفاه و آزادی هستند اما در کشور ما ۴۳ سال پیش انقلاب شد که در کنار اینها، مفاهیم مرتبط با واژه‌های محبت و کرامت را ارتقا دهیم.

وی با اشاره به منشور استقلال فرانسه افزود: واژه برادری ابتدا در آن ذکر شده بود اما مورد پیگیری قرار نگرفت، چرا که با اومانیسم سازگار نبود؛ زیرا آنها به دنبال جدایی انسان‌ها از یکدیگر با تمرکز بر فردگرایی، سلطه‌پذیری و حکومت‌پذیری بودند.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اردبیل اظهار کرد: با وجود اینکه کره زمین روز به روز گرمتر می‌شود، انسان‌ها روز به روز سردتر می‌شوند که این امر حاصل حذف برخی مفهوم‌ها و محتواها از درون و زندگی انسان‌ها است.

وی اضافه کرد: فرهنگی که سرشار از خشونت و بی‌بند و باری باشد، به طور قطع موجب سردی انسان‌ها خواهد شد و در این راستا هنرمندان ما مسئولیت دارند در برابر چنین فرهنگی نسبت به تقویت محبت و کرامت اقدام کنند؛ زیرا انسان‌ها اگر از معنا و معنویت خالی شوند، سردتر می‌شوند.

قاسمیان تشریح کرد: هرکسی که عظمت خدا را درک کند، به طور حتم تعظیم خواهد کرد و این نکته اساسی نماز است؛ انسان‌هایی که این عظمت را درک کنند، معظم خواهند شد و دیگران نیز تکریم خواهند کرد.

وی افزود: بر این اساس در دولت‌های خارج از ارزش‌های دینی می‌بینیم که تمایل‌های انسانی موج می‌زند و هنرمندان متعهد وظیفه دارند که انسان‌ها را از این تمایلات نفسانی جدا کنند و برای انجام آن هنر ارزشی و الهی لازم است.

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اردبیل بیان کرد: در جهان امکان ندارد که سخنرانی پشت تریبون از برادری و خواهری سخن بگوید، زیرا این مفهوم نابوده شده است و انسان‌ها روز به روز در حال سردتر شدن و خالی شدن از معنویت هستند.

وی ادامه داد: هیچ امنیت، رفاه و آزادی بدون محبت و کرامت ارزشی ندارد؛ همه ما موظف به تقویت محبت، همدلی و کرامت بین مردم و انسجام در جامعه هستیم و در این راستا ماموریت خطیری برعهده هنرمندان قرار دارد.

قاسمیان تاکید کرد: هنرمندان در ذیل فرهنگ بسیار پربار ایرانی، اسلامی، بومی و سرشار از گزاره‌های حیات‌بخش و انسجام‌بخش به اقیانوسی متصل هستند که دنیا محتاج آنها است و بر این اساس باید چنین ارزش‌هایی را معرفی و انسانیت را تکثیر کنند تا کره زمین را در تسخیر انسان‌های گرم و سرشار از محبت و کرامت قرار دهند.

وی گفت: مجموعه استانداری اردبیل با رویکرد جدید در کنار اهل فرهنگ و هنر است و از هر امکانی که در مجموعه دولت بتواند به این مهم کمک کند، با انبساط خاطر پشتیبانی خواهد شد که امید است از این ظرفیت بیشترین استفاده صورت گیرد.

استقبال از جشنواره تئاتر نویدبخش روزهای خوبی برای فرهنگ و هنر اردبیل است

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در ادامه گفت: حضور پرشور هنرمندان و علاقه‌مندان تئاتر در این جشنواره پیام صمیمیت و یکدلی را به مخاطبان مخابره کرد که جزو ویژگی‌های یک اثر هنری است.

عبدالله بحرالعلومی افزود: پس از رکود ۲ ساله در فعالیت‌های اجتماعی و هنری، این شکوه، شوکت و اشتیاق نویدبخش روزهای روشنی برای فعالیت‌های فرهنگی در استان اردبیل و سایر نقاط کشور است.

وی بیان کرد: تئاتر نماد یک هنر جامعی است و سایر هنرها بدون ارتباط با تئاتر نمی‌تواند درخشش خاصی داشته باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل اضافه کرد: تئاتر موتور محرک هنرهای دیگر است و هرچه اهمیت بیشتری این هنر بدهیم، می‌توانیم در کنارش رونق و نشاط سایر هنرها را هم داشته باشیم.

وی اضافه کرد: می‌توان پیش‌بینی کرد که روزهای آتی، روزهای روشنی برای هنر و فرهنگ استان اردبیل باشد؛ زیرا اهالی تئاتر با شور و اشتیاق خاصی در میدان هستند و این موتور محرک را پیش می‌برند.

بحرالعلومی یادآور شد: بیست و نهمین جشنواره تئاتر استانی اردبیل، سومین جشنواره‌ هنرهای نمایشی است که در استان شاهد هستیم و پیش از این شاهد جشنواره‌های تئاتر بیله‌سوار و خلخال بودیم و حدود یک ماه دیگر تجمعی مشابه را در مشگین‌شهر شاهد خواهیم بود.

وی اظهار کرد: برگزاری چهار جشنواره در عرصه هنرهای نمایشی در استان اردبیل در کمتر از یک سال بی‌سابقه است که این امر نشان می‌دهد اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این عرصه اهتمامی ویژه دارد.

دبیر بیست و نهمین جشنواره تئاتر استانی اردبیل نیز در این آیین با اشاره به روند اجرای جشنواره از تشکیل شورای سیاستگذاری تا انتشار فراخوان، تشریح کرد: علاوه بر نمایش‌های منتخب جشنواره مغان و خلخال، ۲۳ اثر ارسالی دیگر بر اساس فراخوان انتشار یافته در ۲ بخش اولی‌ها و مسابقه متقاضی حضور در این دوره از جشنواره بودند.

جاوید رخشانی افزود: از مجموع آثار منتخب سه اثر از اردبیل، ۲ اثر از پارس‌آباد، ۲ اثر از خلخال، یک اثر نیز از شهرستان‌های مشگین‌شهر و بیله‌سوار برای رقابت در بخش اولی‌ها و آزاد جشنواره تئاتر استانی اردبیل حضور داشتند.

وی بیان کرد: جشنواره تئاتر استانی ویترین هنرهای نمایشی است و بر این اساس شورای سیاست‌گذاری و ستاد اجرایی جشنواره با برگزاری نشست‌های منظم و برنامه‌ریزی مناسب زمینه را برای حضور گروه‌های هنری فعال در این رویداد مهم فراهم کرد.

دبیر بیست و نهمین جشنواره تئاتر استانی اردبیل اضافه کرد: در این دوره از جشنواره نگاه‌ها به شناسایی استعدادهای جدید در کنار آموزش و توانمندسازی نسل جوان بود و از این رو نخستین روز به کارگاه‌های آموزشی بازیگری و تئاتر درمانی اختصاص یافت.

بیست و نهمین دوره جشنواره استانی تئاتر اردبیل با حضور ۹ اثر نمایشی از چهارم تا هفتم آذرماه برگزار شد و نمایش‌های "سرزمین آسمان" و "دور از دسترس اطفال نگهداری شود" با رای هیات داوران به عنوان اثرهای برگزیده این دوره از جشنواره انتخاب شدند.