مراغه- ایرنا- رئیس اداره اوقاف و امور خیریه مراغه گفت: ساکنان موقوفه‌های شهرستان به ویژه در «آقالار»، «سیفعلی کامیار»، «مشهدی حسین‌بابا معروف به صفائیه» و «کریم بیگ» تا ۱۰ دی سال جاری فرصت دارند از طرح اعطای رایگان حق تملک اعیانی بهره‌مند شوند. 

حجت‌الاسلام فریدون مطهری روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا این طرح را هدیه سازمان اوقاف و امور خیریه به ساکنان موقوفه‌ها در مراغه عنوان کرد و افزود: از ۲۴ دی سال جاری به مدت ۶ ماه هزینه ۱۵ درصد اعیانی و در ۶ ماهه سوم اجرایی این طرح ۳۰ درصد ارزش اعیانی از ساکنان موقوفه‌ها دریافت خواهد شد. 

به گفته وی اداره اوقاف و امور خیریه مراغه در ۶ ماهه چهارم اجرای این طرح از طریق مراجع قضایی برای تخلیه این موقوفه‌ها اقدام خواهد کرد لذا مشمولان این طرح باید در سریع‌ترین زمان ممکن به این اداره مراجعه، اعیانی موقوفه را به صورت رایگان تملک و عرصه را اجاره کنند.

وی با بیان اینکه مجوز اجرای این طرح پس از حدود پنج سال پیگیری مستمر از سوی این سازمان صادر شده و چنین فرصتی به ندرت ایجاد می‌شود، اظهار داشت: تاکنون حدود ۸۰ نفر از ساکنان موقوفه‌ها در مراغه از این طرح استفاده کرده‌اند اما تخمین زده می‌شود که حداقل یکهزار و ۵۰۰ خانوار بتوانند از مزیت‌های آن بهره بگیرند. 

موقوفه‌های مراغه به ۷۰۹ مورد رسیده است

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه مراغه گفت: مراغه اکنون ۷۰۹ موقوفه دارد که ۴۶۲ مورد از آنها انتفاعی و مابقی منفعتی و دارای رقبه است.

حجت‌الاسلام مطهری بیان کرد: موقوفات مراغه بعد از تبریز از نظر موقعیت و ارزش در جایگاه دوم آذربایجان‌شرقی قرار دارد و این موضوع، پیشگام بودن مردم این شهرستان در امور خیر را نشان می‌دهد تا جایی که وقف همچنان در این شهرستان ادامه دارد و طی سال جاری نیز دو مورد وقف ارزشمندد در این اداره ثبت شده است.

وی بزرگترین موقوفه مراغه را «فخرالعلما» عنوان کرد که توسط مرحوم «سیدرضا» از علمای شهر وقف شده و موقوفه‌اش امروزه با عنوان بازار «فخریه» شناخته می‌شود و علاوه بر آن چندین باغ در سمت ایستگاه راه آهن نیز جزو این موقوفه است.

وی با بیان اینکه مراغه بیش از ۱۰۰ باغ وقفی دارد که از طریق مزایده سالانه به اجاره داده می‌شود، بیان کرد: این شهرستان زمانی ۷۶۰ مغازه وقفی داشته که سرقفلی تعدادی از آنها در برهه‌ای واگذار شده بود.

حجت‌الاسلام مطهری تاکید کرد: اکنون درآمد مغازه‌های وقفی شهرستان کاهش یافته و اگر سرقفلی تعدادی از مغازه‌ها واگذار نشده بود، امروزه بسیاری از نیازمندی‌ها از طریق اجاره دادن مغازه‌ها قابل رفع بود. 

وی اظهار داشت: قدیمی‌ترین موقوفه شهرستان بیش از ۳۰۰ سال قدمت دارد و روستای «دیزج پروانه» در شهرستان بناب نیز با حدود ۱۱۶ سال قدمت از موقوفه‌های قدیمی اداره اوقاف و امور خیریه مراغه محسوب می‌شود. 

۱۴ هزار بسته معیشتی و بهداشتی طی دوران کرونا توزیع شده است

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه مراغه گفت: این اداره در دوران شیوع کرونا ۱۴ هزار بسته معیشتی و بهداشتی از محل درآمد موقوفه‌ها تهیه و توزیع کرده که عمده آنها معیشتی بوده است. 

حجت‌الاسلام مطهری با اشاره به اینکه نیت واقف قبرستان آقالار مراغه کمک به دانش‌آموزان و دانشجویان و ترویج علوم قرآنی و تقویت حوزه‌های علمیه است، اظهار داشت: امسال از همین محل به گذشته، ۱۷۲ بسته در قالب طرح «مهر تحصیلی» به ارزش هر یک حدود ۶۰۰ هزار تومان بین دانش‌آموزان نیازمند شهرستان توزیع شد. 
وی با تاکید بر اینکه اداره اوقاف و امور خیریه در محل هزینه‌کرد درآمدهای موقوفه‌ها تابع نیت واقف است، بیان کرد: خیران باید به نیت‌های جدید وقف از جمله اشتغال و سرپناه نیز روی بیاورند تا به رفع نیازهای جامعه در بخش‌های مختلف توجه شود. 

۲۵ موقوفه مراغه آماده سرمایه‌گذاری است

رئیس اداره اوقاف و امور خیریه مراغه گفت: ۲۵ موقوفه مراغه که بیشتر آنها دارای کاربری باغی بوده، برای سرمایه‌گذاری مهیاست و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی با طرح‌های جدید گردشگری و ضمن حفظ کاربری آنها می‌توانند وارد مشارکت شوند.

حجت‌الاسلام مطهری سرمایه‌گذاری در بخش ساخت و ساز مسکن و مغازه را از دیگر فرصت‌های سرمایه‌گذاری در موقوفه‌های مراغه عنوان کرد و افزود: این اداره اخیرا با یک سرمایه‌گذار وارد مشارکت شد که مراحل اداری آن در حال طی شدن است. 

به گزارش ایرنا سنت وقف یکی از تعالیم ارزشمند در مکتب اسلام و از اهرم‌های موثر اعتقادی و فرهنگی برای جبران نیازهای مادی و معنوی جامعه به شمار می‌رود و برای همه اقشار جامعه قابل دسترس است.

پدیده وقف دارای حیطه گسترده‌ای از فعالیت و اقدام می‌باشد تا جایی که اگر به درستی هدایت شود، به بسیاری از نیازها پاسخ می‌دهد و هیچگاه جامعه انسانی با کمبودهای اقتصادی، اجتماعی، آموزشی و فرهنگی رو به رو نخواهد شد.

اما مهم این است که هم نیازها براساس اولویت در سطح افکار عمومی معرفی شود و هم ضرورت آن عینی و متناسب با عواطف و درک و توجه واقفان لحاظ گردد.