بروجرد - ایرنا - توسعه و شکوفایی صنعت کشاورزی در شهرستان بروجرد با دارابودن حدود ۷۰هزار هکتار اراضی مرغوب کشاورزی ، نگاه سبز دولت سیزدهم را می‌طلبد تا از این طریق به زندگی صدها کشاورز و بهره‌بردار این منطقه رونق داده شود.

به گزارش ایرنا، شهرستان بروجرد دومین شهر مهم استان لرستان و از قطب های مهم صنعتی و کشاورزی استان می‌باشد. 
موقعیت جغرافیایی این شهر (همجواری با استان های همدان و مرکزی) در تبادل محصولات تولیدی بسیار خائز اهمیت بوده و در زمینه کشاورزی ،  باغداری و دامداری از قطب های مهم تولید استان تلقی می گردد.
توجه به حل مشکلات در زیر بخش کشاورزی این شهرستان می تواند منجر به افزایش تولید و شکوفایی بیش از بیش آن در عرصه های یاد شده گردد.

سالانه ۱۰هزار میلیارد ریال انواع محصول زراعی و باغی در قالب ۳۶۰ هزار تن انواع محصول زراعی و باغی و ۵۶۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی تولید و روانه بازار مصرف می کند.

 این درحالیست که از حدود ۷۰هزار هکتار اراضی زراعی و باغی ۳۵هزار هکتار آن آبی و مابقی دیم هستند که توسط  ۳۵ هزار تن از جمعیت این شهرستان در بخش ک کشاورزی و باغداری  در ۲۳۲ روستای سه بخش مرکزی و اشترینان و شیروان بروجرد مدیریت می شود.

به اعتقاد کارشناسان جهاد کشاورزی برغم برخوردار بودن از توانمندیها و ظرفیتهای موجود اما صنعت کشاورزی بروجرد از مشکلاتی مانند همسو نبودن سیاست های بخش تولید کشاورزی با منافع و برنامه های بانکها که موجب تعطیلی بسیاری از واحد های تولید شده رنج می برد.

کارشناسان براین باورند: عدم حمایت جدی از بخش های مکمل کشاورزی از جمله صنایع تبدیلی و تکمیلی و فرآوری کشاورزی در تخصیص تسهیلات مناسب بلند مدت و کم بهره و بروکراسی و مواتع زائد اداری که سرمایه گذاری در این بخش را از حالت سود دهی به رکود کشانده و ضمن از دست دادن بازار با ایجاد دل سردی موجبات نا امیدی و تضعیف فعالیت می گردد (به ویژه زنجیره تولید و فرآوری محصول باغات سیب بروجرد و افزایش ظرفیت سرد خانه همچنین خرید تضمینی محصولات تولیدی را تحت تاثیر قرار داده است.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد گفت: افزایش سهم بودجه بخش کشاورزی از محل منابع بانکی به ویژه از سر فصل های اشتغال‌ و توسعه پایداری روستایی و مناطق کمتر  بر خوردار ، تامین و تهیه ماشین آلات و ادوات بخش کشاورزی به صورت فروش آزاد و مستقیم به بهره بردار به منظور افزایش ظریب مکانیزاسیون و بالا رفتن رانده مان تولید باید مورد توجه قرار گیرد.

جواد گودرزی افزود ؛ حمایت از تولیدات بخش کشاورزی و تقویت امنیت غذایی از طریق بیمه گری محصولات کشاورزی، پرداخت یارانه هدفمند غیر مستقیم و تقویت بخش خصوصی کارامد جهت واگذاری وظایف دولتی و اصل ۴۴ قانون اساسی ، طراحی و به کار گیری یک سامانه جامع و هوشمند در بخش کشاورزی و حذف سامانه های موازی در راستای عملیاتی و میدانی شدن وظایف کارشناسان و پرهیز از تمرکز های اداری و ستادی یک نیاز ضروریست.

وی باز نگری در صدور مجوز های صادره طرح های تولیدی ، پیشنهاد  تفکیک اداره امور اراضی از مدیریت جهاد کشاورزی و تبدیل به اداره مستقل در سطح شهرستان و  کم بود و هزینه بالای تهیه نهاد های کشاورزی و نهاد های دامی که موجب تضعیف بخش ،نارضایتی و کاهش کمی و کیفی تولیدات کشاورزی و دامی شهرستان می شود را از دیگر نیازهای شهرستان برشمرد.

 گودرزی ، عدم تخصیص منابع بانکی مناسب (کم بهره و مدت دار )در جهت احیا منابع آبی ،کانال های آببر و قنوات و استخر های ذخیره آب کشاورزی و برقی کردن چاه های آب کشاورزی(سوخت فسیلی) و علاوه بر آن بروز پدیده خشکسالی به صورت معظلی مصاعف و همچنین عدم شفافیت در وظایف امور آب وزارت نیرو که موجب تضییع حقوق بهره برداران. کاهش تولید و استبصال بر انجام وظایف سازمانی میشود از دیگر مشکلات است.

مدیر جهاد کشاورزی بروجرد  فرسودگی ساختمان اصلی مدیریت و خودرو های آن ، کمبود نیروهای اداری خدماتی ، کمبود اعتبارات جاری در خصوص پرداخت هزینه قبوض و سوخت خودرو و تعمیر و نگهداری ساختمان و تجهیزات اداری از دیگر مشکلات جهاد کشاورزی بروجرد عنوان کرد.

گودرزی اظهار داشت : انتظار می رود با عنایت و توجه دولت سیزدهم که دولتی مردمی و کارآمد است بتوان بحشی از کمبودها و مشکلات صنعت کشاورزی بروجرد را برطرف نمود.

به گزارش ایرنا ، قرار است آیت الله سید ابراهیم رییسی رییس جمهوری و اعضای هیات دولت، در آینده نزدیک به لرستان سفر کنند.