رشت - ایرنا - همزمان با سراسر کشور بیست و سومین مانور سراسری زلزله و ایمنی دانش آموزان امروز دوشنبه با شعار "مدرسه ایمن جامعه تاب آور" در مدارس گیلان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، زلزله از جمله حوادث غیرمترقبه‌ای است که عدم آگاهی نسبت به راه‌های مقابله با آن خسارات مالی و جانی فراوانی به همراه دارد، بنابراین ایجاد بسترهایی برای ارتقای سطح آگاهی گروه‌های مختلف از جمله برگزاری مانور برای عکس‌العمل درست در زمان زلزله بسیار موثر است.

دانش‌آموزان از جمله گروه‌هایی هستند که اطلاع آنان در ارتباط با زلزله و راه های مواجهه با این پدیده غیرطبیعی اهمیت بسزایی داشته و امری ضروری است. با توجه به اهمیت موضوع بیش از ۲۰ سالی است که هشت آذر مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس سراسر کشور برگزار می شود.

در اجرای این مانور، دانش آموزان در شرایط حادثه قرار می گیرند و چگونگی مقابله با آن را که به صورت فرضی تجربه می کنند. آنان می توانند علاوه بر بهره مندی از آموخته های خود در صورت بروز زلزله، اطلاعات شان را در منزل به اعضای خانواده منتقل کنند، بنابراین برگزاری این مانورها در مدارس اهمیت دارد.

از طرفی برگزاری مانور زلزله و ایمنی می تواند در افزایش سطح مهارت دانش آموزان موثر باشد، زیرا آموزش واکنش درست و سریع در برابر زلزله موجب خواهد شد که در هنگام حادثه دانش‌آموزان بتوانند عکس العمل های بموقع از خود بروز دهند.

به همین دلیل بیست و سومین مانور سراسری زلزله و ایمنی امروز دوشنبه همزمان با سراسر کشور با شعار "مدرسه ایمن جامعه تاب آور" در واحدهای آموزشی گیلان برگزار شد. آیین نمادین این مانور نیز با همکاری مدیریت بحران استانداری، آموزش و پرورش، جمعیت هلال احمر، آتشنشانی و اورژانس در دبیرستان پسرانه شهید بهشتی رشت انجام شد.

طی برگزاری مانور زلزله و ایمنی با نواختن زنگ خطر وقوع زلزله فرضی، دانش‌آموزان در مکان های مناسب و امن تر از جمله دور از دیوار کنار میز، گوشه دیوارهای داخلی در کلاس پناه گیری کردند، پس از اتمام زلزله فرضی از کلاس خارج و در حیاط مدرسه به شیوه درست قرار گرفتند.

در اجرای این مانور نحوه پناهگیری در فضای باز از جمله حیاط مدرسه، فضای باز، محیط های بسته و همچنین شلوغ آموزش داده شد. نحوه اطفاء حریق ناشی از علمک های گاز با "آتش فرضی" برای دانش آموزان شرکت کننده در این مانور آموزش داده شد؛ ضمن اینکه مصدومان فرضی این مانور توسط اورژانس خدمات رسانی شدند.

ضرورت ارائه آموزش های چگونگی مقابله با زلزله

مدیر آموزش و پرورش ناحیه ۲ رشت در مراسم نمادین استانی مانوز زلزله و ایمنی در دبیرستان پسرانه شهید بهشتی رشت با اشاره به بازگشایی مدارس همزمان با سراسر کشور در گیلان گفت: بعد از مدت ها شاهد حضور گرم دانش آموزان در مدارس هستیم.

احمد پورکاظمی افزود: سال گذشته به دلیل شیوع بیماری کرونا و تعطیلی مدارس مانور زلزله و ایمنی در فضای مجازی از طریق شبکه شاد برگزار شد، اما امسال حضور دانش آموزان انرژی مضاعفی به این مراسم داده است.

وی با اشاره به زلزله خیز بودن ایران اظهار داشت: ارائه آموزش به قشرهای مختلف از جمله دانش آموزان و ارتقای سطح آگاهی عمومی درباره چگونگی مواجهه با زلزله در کاهش خسارات جانی بسیار اهمیت دارد.

آموزش؛ راهکار کاهش آسیب در بلایای طبیعی

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان نیز در این مراسم در سخنانی با بیان اینکه توانایی ما در مدیریت بحران با دانایی همراه است، گفت: آموزش از راهکارهای اصلی و بنیادین کاهش آسیب در بلایای طبیعی محسوب می شود.

امیر مرادی با تاکید بر اهمیت آشنایی همه از جمله دانش آموزان با مخاطرات و نحوه درست مقابله با آن افزود: آگاهی دانش آموزان از زلزله و نحوه درست مقابله با آن در هنگام بروز این بلای خانمانسوز اهمیت بسزایی دارد.

وی در ادامه با اشاره به سیل های اخیر در استان گیلان اظهار داشت: قبل از وقوع این سیل ها هشدار نارنجی داده می شود و علت فوت در سیل ها هم معمولا افراد در بستر رودخانه ها و یا در حال عبور از پل ها است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری گیلان با تاکید به ضرورت توجه به هشدارهای حوادث غیرمترقبه استان افزود: با توجه به هشدارها می توان جلوی فوتی های ناشی از حوادث سیل را گرفت.

در پایان مانور زلزله و ایمنی در دبیرستان شهید بهشتی رشت، شماره ۱۱۲ ندای امداد هلال احمر، ۱۱۵ اورژانس و ۱۲۵ آتشنشانی در صورت بروز حوادثی از جمله زلزله برای خدمات رسانی به مردم اعلام شد.

مانور سراسری زلزله از سال ۱۳۷۵ به پیشنهاد پژوهشگاه بین‌‎المللی زلزله‎ شناسی و مهندسی زلزله در مهدکودک‌‎ها و مدارس ابتدایی تهران، به اجرا درآمد و از سال ۱۳۷۸ به سراسر کشور گسترش یافت، ضمن اینکه به منظور هرچه بهتر برگزاری مانور، تفاهم‌نامه‌‎ای سال ۱۳۸۱ بین وزارتخانه‎های علوم، تحقیقات و فناوری، کشور و آموزش و پرورش و هلال‎ احمر و صدا و سیمای جمهوری اسلامی به امضا رسید که در آن بر استمرار، بسط و گسترش فعالیت‎‌های مانور سراسری زلزله و ایمنی تاکید شد.