به گزارش روز دوشنبه ایرنا به نقل از گلوبال تایمز، یک نماینده ارشد تجاری چین گفت: شرکتهای چینی یک نیروی استوار در ارتقای همکاریهای گسترده بین چین و آفریقا بوده اند که در دوره پاندمی کرونا نیز انعطاف نشان داده اند و در حالی که چین و آفریقا با وجود چالشهایی مانند پاندمی و مداخلات خارجی درصدد ارتقای همکاریهای دوجانبه هستند، باز هم این شرکتها نقش مهمی خواهند داشت.
رهبران چینی و آفریقایی قرار است روزهای دوشنبه و سه شنبه این هفته مجمع همکاری چین – افریقا FOCAC را در شهر داکار پایتخت سنگال برگزار کنند. قرار است یک رشته سندها و ابتکارها از جمله دورنمای همکاری دو طرف تا سال ۲۰۳۵ منتشر شود.
تحلیلگران میگویند که این اجلاس همچنین احتمالا بر همکاری چین و آفریقا در حوزههای بیشتری مانند تغییرات آب و هوایی تمرکز خواهد کرد.
"اریک وانگ شیایونگ" معاون و دبیر کل شورای تجاری چین – افریقا به گلوبال تایمز گفت: شرکتهای چینی در همکاریهای دو طرف در مقابله با پاندمی کرونا مشارکت گستردهای داشته و کمکهای بین دولتی را تکمیل کرده اند.
وانگ افزود: از زمان شروع همهگیری، چین و کشورهای افریقایی متحد شده و به یکدیگر کمک کرده اند و هر دو طرف نقش مهمی در مبارزه با کرونا داشته و به حل این مشکل جهانی کمک کرده اند.
چین تا ۱۲ نوامبر سال جاری بیش از ۱.۷ میلیارد دُز واکسن کرونا به بیش از ۱۱۰ کشور و سازمان از جمله ۵۰ کشور افریقایی داده است.
وانگ خاطرنشان کرد: شرکتهای چینی علاوه بر ارائه اقلام مرتبط با همه گیری همچنین محصولات و فناوری خود را به آفریقا آورده اند.
شرکتهای چینی بطور فعال مشغول تولید مشترک واکسن در افریقا با شرکتهای محلی هستند و تا کنون کار تولید مشترک را در مصر شروع کرده و توافقهای همکاری با مراکش و الجزایر امضا کرده اند.
روز جمعه همچنین ساختار اصلی پروژه ساختمان مقر CDC آفریقا اولین مرکز مدرن کنترل و پیشگیری بیماری در آفریقا در ادیس آبابا پایتخت اتیوپی فرایند کاری خود را به اتمام رساند. یک سخنگوی شرکت چینی مجری این پروژه گفت این برنامه بخش مهمی از "ابتکار بهداشت و درمان" در آفریقا و گام مهمی در تقویت آینده مشترک چین و افریقا است.
سرمایهگذاری مستقیم چین در افریقا ۲.۵۹ میلیارد دلار بوده که ۹.۹ درصد به نسبت سالیانه افزایش داشته و از سطح سال ۲۰۱۹ پیش از پاندمی فراتر رفته است.