به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، پدیده استخراج غیر مجاز رمز ارز دو تا سه سالی است که سایه شوم خود را برروی صنعت برق ایران افکنده و موجب خسارات زیادی هم به شبکه برق و هم به تاسیسات برقی شده است.
گرچه شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران همواره تلاش کرده با این پدیده برخورد کند اما جذابیت زیاد رمزارزها هر روزه تعداد زیادی از مردم را وادار به فعالیت در این زمینه و کسب در آمد کرده است.
قطع برق و جمع انشعاب برق مرکزهای استخراج غیرمجاز رمزارز یکی از برنامه های اعلامی شرکت مدیریت شبکه برق ایران برای مبارزه با استخراج کنندگان غیرمجاز رمزارز است.
بر همین اساس امروز، مصطفی رجبی مشهدی افزود: کنتور مرکزهای استخراج غیرمجاز رمزارز از امروز جمع آوری خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین شبکه برق این نوع مرکزها نیز جمع آوری شده و تا مدت ها بعد وصل نخواهد شد.
پیشتر مجری طرح تامین برق رمزارزها در شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران اعلام کرده بود: مجازات حبس و قطع دائم و جمع آوری انشعاب برق یا گاز محل وقوع استخراج غیرمجاز رمز ارز برای کسانی که به کار خلاف خود ادامه دهند در نظر گرفته شده است.
براساس آخرین آماری که شرکت مدیریت شبکه برق ایران از میزان کشف دستگاههای استخراج غیرمجاز رمزارز ارائه داده بود، تاکنون ۲۲۱ هزار و ۳۹۰ دستگاه «ماینر» کشف شده است.
به گزارش ایرنا، ماینر، دستگاه تولیدکننده رمز ارز است. رمز ارز نوعی دارایی دیجیتال است که به طور غیرمتمرکز تولید و نگهداری میشود و برای استخراج رمز ارزها باید محاسبات ریاضی پیچیدهای توسط رایانه به طور مستمر انجام شود که مستلزم مصرف برق زیادی است.
متوسط انرژی مورد نیاز برای استخراج هر بیتکوین به عنوان اولین رمزارز ساخته شده، حدود ۳۰۰ مگاوات ساعت برآورد میشود که این انرژی به صورت متوسط معادل مصرف برق بیش از ۳۵ هزار واحد مسکونی در یک روز است.
به استناد تخمین مراجع بین المللی( Cambridge، ۲۰۲۱) در حال حاضر متوسط مصرف برق سالانه کل شبکه جهانی بیت کوین حدود ۹۶ میلیارد کیلووات ساعت برآورد میشود که این مقدار از مصرف سالانه برق در کشورهایی مانند بلژیک، فنلاند و اتریش بیشتر است.