به گزارش روز چهارشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اینترنتی اسپیس، این محققان متذکر شدند: با اینکه خطر ورود ارگانیسمهای بیگانه به زمین کم است، اما ما خودمان در حال افزایش احتمال آن هستیم.
آنها در مقالهای جدید استدلال کردهاند که تقاضای فزاینده برای اکتشاف فضا، شانس آلودگی زمین توسط ارگانیسم های بیگانه و همچنین آلودگی سیارات دیگر توسط ارگانیسم های زمینی را افزایش می دهد.
محققان به سابقه بشر در انتقال میکروبها و بیماری ها به محیط های جدید روی زمین اشاره می کنند، جایی که آن موجودات میتوانند تهاجمی شوند و به گونه های بومی آسیب برسانند. اکنون بر اساس این مقاله که در مجله BioScience منتشر شده است، آنها میگویند که چنین سابقه ای نشان می دهد که همین رفتار ممکن است در مورد حیات بیگانه از سیاره دیگری که میت واند زمین را آلوده کند و بالعکس رخ دهد.
«آنتونی ریکاردی» نویسنده مسئول این مطالعه و استاد زیستشناسی تهاجمی در دانشگاه «مکگیل» در کانادا میگوید: جستجوی حیات فرازمینی یک تلاش هیجان انگیز است که میتواند در آیندهای نه چندان دور به کشفی بزرگ منجر شود. با این حال، در مواجهه با افزایش ماموریتهای فضایی از جمله مأموریت هایی که برای بازگرداندن نمونه ها به زمین در نظر گرفته شده اند، کاهش خطرات آلودگی بیولوژیکی در هر دو جهت بسیار مهم است.
ریکاردی و همکارانش از این مقاله برای درخواست مطالعات مشترک بیشتر میان اختر زیست شناسانی که در جستجوی حیات فرازمینی هستند و زیست شناسان تهاجمی که گونه های مهاجم را بر روی زمین مطالعه می کنند، استفاده می کنند.
ریکاردی میگوید: فقط میتوانیم حدس بزنیم که اختر زیست شناسان چه نوع موجوداتی را در جهان های بیگانه پیدا می کنند و با چه نوع موجوداتی مواجه می شویم. محتمل ترین شکل های حیات در دیگر سیارات، حیات میکروبی است و موجودات در آنجا احتمالاً شبیه به باکتری ها هستند.
با این حال محققان خطر آلودگی بین سیاره ای را بسیار کم می دانند، چرا که شرایط خشن در فضا، زنده ماندن این موجودات را در سفرهای فضایی و در حالی که روی بدنه و خارج از فضای داخلی فضاپیما ها هستند، دشوار می کند. اما به گفته ریکاردی همچنان باید مراقب آلودگی بین سیاره ای بر اساس تأثیرات منفی گونه های مهاجم روی زمین باشیم.