به گزارش خبرنگار ایرنا ؛ «حسین خوش اقبال» روز سهشنبه در بازدید از مراکز مختلف بهزیستی و همچنین سرکشی از خانوادههای دارای معلول استان به مناسبت روز جهانی معلولان (۱۲ آذرماه) افزود: براساس آمار، ۴۴ هزار نفر در استان از جامعه معلولان جسمی- حرکتی و ذهنی زیرپوشش سازمان بهزیستی است که توجه و توانبخشی به این جمعیت نیازمند همت همه بخشها به ویژه بخشهای حمایت اجتماعی است.
او با اشاره به حوزه مختلف و گسترده خدمت رسانی به جامعه معلولان گفت: دولت و بهزیستی باوجود کمبودها و مضیقه های اعتباری توانسته است در توانبخشی به معلولان با خدمات درمانی ایفای نقش کند هرچند در این راستای نیازمند کمک خیرین و تشکل های مردم نهاد هستیم.
خوش اقبال با بیان اینکه انصافا خیرین، فعالان اجتماعی و مشارکت های مردمی همواره برای حمایت از جامعه معلولان پای کار بودهاند، گفت: تامین مخارج معلولان مهمترین دغدغه خانوادهها است و همچنان به استمرار و تداوم کمک خیرین و مشارکت های مردمی نیاز داریم.
معاون سیاسی، امنیتی و ا جتماعی استانداری کرمانشاه در دیدار و سرکشی از خانواده های معلولان از فداکاری مادران و پدران معلولان تقدیر کرد و گفت: سرکشی و ملاقات از معلولان، بهانهای برای قدردانی از خانوادههایی است که با صبوری، عمر خود را فدای نگهداری از معلولان میکنند.
ارائه ۲۰۰ نوع فعالیت برای افراد زیرپوشش خدمت بهزیستی
مدیرکل بهزیستی استان کرمانشاه نیز در دیدار با خانواده معلولان با اشاره به ۲۰۰ نوع فعالیت تعریف شده برای این سازمان در سطح جامعه گفت: اعتبارات ناچیز و کم به ویژه در حوزه کاهش آسیبهای اجتماعی باعث پیشی گرفتن مشکلات اجتماعی از برنامههای پیشگیرانه شده است.
«فرحناز محمدی» در ادامه با بیان اینکه؛ اکنون ۴۴هزار معلول جسمی، حرکتی، اعصاب و روان زیرپوشش سازمان بهزیستی استان کرمانشاه است، یکی از مطالبه های اصلی جامعه معلولان را مناسب سازی معابر، خیابان ها و محیط ادارات برای تردد و رفت آمد معلولان حرکتی عنوان کرد.
وی همچنین در ادامه با بیان اینکه ۳۵ هزار خانوار از بهزیستی مستمری می گیرند که ۷۰ درصد آنها یک نفره است و ۳۰ درصد بیش از ۲ نفره است، گفت: در سازمان بهزیستی استان کرمانشاه اکنون ۴۳ هزار و ۵۰۰ پرونده توابخشی تشکیل شده که از این تعداد ۳۵ درصد آنها دارای معلولیت جسمی و حرکتی و در رتبه های بعد معلولان ذهنی و شنوایی قرار دارند.
او از دیگر وظایف این سازمان را پیشگیری از طلاق کمتر با گسترش مراکز مشاوره و پیش از ازدواج، پیشگیری از اعتیاد با کمپ ماده ۱۵ و ۱۶، حمایت از خانواده دارای ایدز، غربالگری سطح یک و پیشگیری از معلولیت با مداخلات ژنتیکی اعلام کرد.