اراک - ایرنا - مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: کشت ۳۰۰ هزار هکتار گندم، جو، حبوبات دیم و کلزا آبی و دیم در سال زارعی جاری در اراضی کشاورزی این استان هدفگذاری شد.

«علیرضا کیشانی» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: در سطح ۱۸۰ هکتار از این اراضی گندم دیم، ۴۵ هزار و ۵۰۰هکتار گندم آبی، ۵۱ هزار و ۳۰۰ هکتار جو آبی، ۱۶ هزار هکتار جو دیم، هشت هزار هکتار حبوبات دیم و یک هزار هکتار کلزا آبی کشت می‌شود.

وی ادامه داد:  کشت محصولات پاییزه در استان مرکزی از ۱۵ شهریور ماه آغاز و تا اواسط آذر ماه ادامه می‌یابد.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: کود مورد نیاز کشاورزان شامل کود ازته، فسفاته و پتاسه برای کشت محصولات پاییزه در این استان به میزان کافی تامین در مراکز توزیع موجود است.

کیشانی گفت: بذر مورد نیاز کشاورزان استان مرکزی با توجه به خشکسالی‌ اخیر در استان تامین شده و کمبودی در این راستا وجود ندارد.

وی ادامه داد: علاوه بر بذور خود مصرفی، در زمینه تامین بذر مورد نیاز کشاورزان استان مرکزی ۲ هزار و ۵۵۰ تن گندم آبی، یک هزار و  ۳۵۰ تن گندم دیم و یک هزار تن جو آبی گواهی شده از سوی شرکت‌های تولید کننده بذر در استان تولید شده‌است.

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: بیش یک‌هزار تن بذر گواهی شده و مرغوب نیز از سایر استان‌ها به استان وارد و برای توزیع بین کشاورزان در مراکز توزیع دخیره‌سازی شده‌ است.

کیشانی، از اجرای طرح جهش تولید در ۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای استان مرکزی در سال جاری خبرداد و گفت: این طرح با مشارکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و وزارت جهاد کشاورزی اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: این طرح با هدف افزایش تولید در واحد سطح در دیمزارها، رسیدن به تولید پایدار با استفاده از توسعه دانش فنی بهره‌برداران، توسعه مکانیزاسیون، نفوذ بذر گواهی شده، تغذیه متعادل، توسعه کشاورزی حفاظتی و توسعه گیاهان علوفه ای،روغنی و حبوبات دیم اجرا شده‌است.

استان مرکزی به‌عنوان دومین قطب صنایع مادر تخصصی، چهارمین قطب صنعت کشور محسوب می شود و در زمینه تنوع تولیدات صنعتی رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
این استان با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره‌بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال می‌شود.
استان مرکزی با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم‌مرغ از جایگاه ویژه‌ای در بخش کشاورزی و دامداری کشور برخوردار است.