تهران- ایرنا- ترافیک انتخابات ۱۰ فدراسیون المپیکی و غیرالمپیکی در دی ماه امسال، گمانه‌زنی‌ها را در به تعویق افتادن دوازدهمین دوره مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک که قرار بود هفته نخست بهمن ماه برگزار شود، قوت بخشید.

به گزارش روز شنبه ایرنا، این دوره از مجمع انتخاباتی کمیته ملی‌ المپیک که به گفته کیکاووس سعیدی دبیرکل کمیته ملی‌ المپیک قرار بود هفته اول بهمن برگزار و از دهه اول آذر، فرایند ثبت نام آغاز شود، با اعلام  زمان انتخابات ۱۰ فدراسیون در دی ماه از سوی معاونت توسعه ورزش قهرمانی و حرفه‌ای، با اما و اگرهایی روبرو شد.

هرچند وزارت ورزش تاریخ برگزاری مجامع انتخاباتی فدراسیون‌ها را قبل از برگزاری انتخابات کمیته‌ المپیک تعیین کرده است، اما اگر انتخابات ان.او.سی هفته اول بهمن ماه برگزار شود آن وقت رییسان فدراسیون‌هایی که قرار است انتخابات آنها برگزار شود، نمی‌توانند برای حضور در سمت‌های مختلف کمیته ‌المپیک ثبت‌نام کنند، زیرا اساسنامه این نهاد ورزشی می‌گوید باید ثبت‌نام‌ها از یک ماه قبل انجام شود. در حالی که تکلیف آخرین فدراسیون ۲۲ دی ماه مشخص خواهد شد.

از طرفی دوره چهارساله ریاست سیدرضا صالحی‌امیری در کمیته ملی‌المپیک ۲۵ دی ماه پایان می‌یابد و دوازدهمین دوره مجمع انتخاباتی قرار است با حضور ۶۰ عضو برگزار شود که از این تعداد، ۴۰ عضو آن رییسان فدراسیون‌های المپیکی و ۶  نماینده قهرمانان المپیک هستند. حال انتخابات برخی فدراسیون‌های المپیکی که اکنون با سرپرستی اداره می‌شوند  یا دوران چهار ساله آنها در دی ماه پایان می‌یابد، بدون تردید در تعیین زمان برگزاری مجمع انتخاباتی کمیته المپیک تاثیر خواهد گذاشت.

حال نخستین مجامع انتخاباتی فدراسیون‌های ورزشی وزارت ورزش و جوانان دولت سیزدهم با برپایی ۱۰ مجمع در دی ماه امسال کلید خواهد خورد که این حجم از برگزاری مجامع در طول یک ماه در ادوار گذشته سابقه نداشته است. انتخابات فدراسیون نابینایان ۱۱ دی ماه، کوهنوردی ۱۲ دی، فدراسیون ورزش‌های دانش‌آموزی ۱۳ دی، فدراسیون کبدی ۱۴ دی، تکواندو ۱۵ دی، بوکس ۱۸ دی، بسکتبال ۱۹ دی، شنا ۲۰ دی، تیراندازی ۲۱ دی و اسکیت هم ۲۲ دی ماه برگزار می‌شوند که از این تعداد، چهار مجمع انتخاباتی به فدراسیون‌های المپیکی تیراندازی، بسکتبال، بوکس و تکواندو اختصاص دارد. البته هنوز زمان انتخابات فدراسیون ژیمناستیک که المپیکی هم هست اعلام نشده است. با پایان دوران چهارساله ریاست زهرا اینچه درگاهی و ابطال ثبت نام هنوز وضعیت این فدراسیون مشخص نیست.

همچنین فدراسیون زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی که انتخابات آن ۱۹ خرداد برگزار شد، سه ماه پس از آن با حکم دیوان عدالت اداری انتخابات ابطال شد. داستان از این قرار است؛ مهرعلی باران‌چشمه که با کسب ۲۲ رای در مقابل ۱۹ رای مجتبی جوهری، به عنوان رییس این فدراسیون انتخاب شد پس از پایان انتخابات، مجتبی جوهری رییس سابق فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و کشتی پهلوانی، یکی از نامزدهای ریاست این فدراسیون به همراه محمد کاظم کوهی دیگر نامزد انتخابات، با اعلام تخلف و ارایه مدارک مبنی بر چیدمان مجمع با هدف کسب رای، به دیوان عدالت اداری طرح شکایت کردند و خواستار رسیدگی‌ دیوان به این موضوع شدند. در نهایت شعبه ۲۶ تجدیدنظر دیوان عدالت اداری به دلیل آنچه «اعتراض در خارج از مهلت قانونی خوانده شده» تجدیدنظر خواهی وزارت ورزش را رد کرد.

با این وجود قرار است زمان قطعی مجمع انتخاباتی کمیته المپیک در نود و هفتمین نشست هیات اجرایی این نهاد ورزشی پس از مشورت با وزارت ورزش درباره انتخابات فدراسیون‌هایی که در پیش دارد، اعلام شود.

همچنین پس از پیروزی انقلاب منهای انتصاب «حسین شاه‌حسینی» در سال‌های ۵۸ تا ۵۹ برای ریاست کمیته، تاکنون ۱۱ مجمع انتخاباتی برگزار شده است. نخستین مجمع انتخاباتی در سال ۵۹ برگزار شد که «مصطفی داوودی» تا سال ۶۳ سکاندار این کمیته بود. سپس غفوری‌فرد در سال ۶۳ تا ۶۵، سیدمصطفی هاشمی‌طبا ۶۵ تا ۶۷، عیسی کلانتری ۶۷ تا ۷۱، حسین محلوجی ۷۱ تا ۷۵، هاشمی‌طبا ۷۵ تا ۷۹، هاشمی‌طبا ۷۹ تا ۸۳، رضا قراخانلو ۸۳ تا ۸۷، محمد علی‌آبادی۸۷ تا ۹۲ و کیومرث هاشمی ۹۲ تا ۹۶ بر مسند ریاست تکیه زدند که اکنون صالحی‌امیری به عنوان یازدهمین رئیس کمیته در سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۰ فعالیت جدید خود را در این عرصه دنبال می‌کند.