به گزارش روز پنجشنبه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، سامانتا گاردنر پژوهشگر فوق دکترا در دانشگاه ادیت کوان در استرالیای غربی، گفت: در سراسر جهان، نسبت بالایی از بزرگسالان هر روز قهوه مینوشند که این موضوع قهوه را به یکی از محبوبترین نوشیدنیهای مصرفی تبدیل میکند.
وی افزود: در حال حاضر هیچ گونه درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. گروه تحقیقاتی به طور خاص به بررسی عوامل خطر قابل تغییری میپردازد که میتوانند شروع این بیماری را به تاخیر بیندازند؛ وی تاکید کرد که حتی یک تاخیر پنج ساله در ابتلا به آلزایمر میتواند مزایای اجتماعی و اقتصادی زیادی داشته باشد.
محققان برای این مطالعه به بررسی این موضوع پرداختند که آیا مصرف قهوه بر کاهش میزان ابتلا به زوال شناختی در بیش از ۲۰۰ نفر که در این مطالعه شرکت کرده بودند، تاثیر دارد یا خیر. آنها متوجه شدند افرادی که هیچ اختلالی در حافظه نداشتند و مقادیر بیشتری قهوه مصرف میکردند کمتر در معرض خطر انتقال به اختلالات شناختی خفیف بودند.
اختلال شناختی مرحله اغلب قبل از بیماری آلزایمر است. این شرکت کنندگان همچنین در طول دوره مطالعه با خطر کمتری برای ابتلا به بیماری آلزایمر روبرو بودند. به نظر می رسد که مصرف بیشتر قهوه باعث کاهش تجمع پروتئین آمیلوئید در مغز می شود و همچنین با نتایج مثبت در زمینه عملکرد اجرایی و توجه مرتبط است.
گاردنر پیشنهاد کرد که نوشیدن قهوه می تواند راهی آسان برای به تاخیر انداختن شروع بیماری آلزایمر باشد، اما با این حال تاکید کرد که تایید این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.
وی تصریح کرد: بدیهی است که نتایج این مطالعه دادهها اولیه ای است و قبل از اینکه مصرف این نوشیدنی به عنوان روشی برای کاهش ابتلا به آلزایمر توصیه شود به تحقیقات بیشتری نیاز است اما نتایج این مطالعه واقعاً مثبت است، و امیدواریم در آینده بتوان آن را بهعنوان یک عامل شیوه زندگی قابل تغییر که میتواند شروع بیماری آلزایمر را به تاخیر بیندازد، در نظر گرفته شود.