تهران – ایرنا – در پی اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی زودهنگام عراق، حزب دموکرات کردستان این کشور نیز همسو با چندین گروه و جریان سیاسی به جرگه معترضان به نتیجه انتخابات پیوست.

به گزارش ایرنا، نتایج پایانی انتخابات پارلمانی ۱۰ اکتبر ۲۰۲۱(۱۸ مهر ۱۴۰۰) روز گذشته (سه شنبه) اعلام شد و چارچوب هماهنگی گروه های شیعه در واکنش به آن تاکید کرد که نتایج را به هیچ وجه قبول نخواهد کرد.

در همین راستا، حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری «مسعود بارزانی» نیز نتایج نهایی را که از سوی کمیسیون مستقل انتخابات اعلام شده است، مردود دانست.

«محمود محمد»، سخنگوی رسمی این حزب کردی در مصاحبه با شبکه خبری «کردستان ۲۴» گفت که نتایج نهایی اعلام شده از سوی کمیسیون انتخابات نشان می دهد که حزب دمکرات کردستان عراق دو کرسی خود را که در نتایج اولیه کسب کرده بود از دست داده است.

وی افزود که با حذف این دو کرسی شمار کرسی های حزب دموکرات کردستان عراق به ۳۱ کاهش یافت و تشکیلات حزب شدیدا به این موضوع معترض است.

محمد ادامه داد که پس از اعلام نهایی نتایج، مشخص شد که ۲ کرسی قانونی حزب دموکرات در استان‌های نینوا و اربیل به شکل غیر قانونی از حزب گرفته شده است.

سخنگوی حزب دموکرات کردستان عراق بیان کرد که قرار است به زودی نشستی در دفتر سیاسی حزب و در اعتراض به اقدام غیرقانونی کمیسیون انتخابات برگزار شود که در آن  تصمیم گیری خواهد شد.

در همین پیوند نیز چارچوب هماهنگی گروه‌های شیعه عراق سه شنبه شب در بیانیه‌ای با رد نتایج انتخابات پارلمانی این کشور اعلام کرد که هرگز نتایج اعلامی از سوی کمیسیون مستقل انتخابات را نخواهد پذیرفت.

چارچوب هماهنگی گروه های شیعه اعلام کرد که هرگز نتایج اعلامی را قبول نخواهد کرد زیرا بدون شک کمیسیون انتخابات این نتایج را از قبل آماده کرده بود.

در بیانیه ای که این گروه شیعه صادر کرده، آمده است که کمیسیون و دستگاه قضایی به شکایت‌ها به صورت جدی رسیدگی نکرده است و  ادله ارائه شده از سوی گروه های سیاسی و اثبات اشتباهات کمیسیون مستقل انتخابات برای شمارش دستی، جامع و کافی بوده است برای اینکه حداقل در نتایج، تغییر چشمگیری وجود داشته باشد.

این بیانیه افزوده است که ناهماهنگی کمیسیون انتخابات در رابطه با آرای باطله و ابطال آرای برخی از حوزه‌های انتخابی کاملا گویای این تناقض ها بود.

کمیته هماهنگی شیعیان عراق اضافه کرد: مهمترین دلیل بر گزینشی بودن سازمان قضائی انتخابات، پذیرش تعداد معینی از شکایات است؛ لذا این شک وجود دارد که این نهاد، شروط را در نظر نگرفته یا تسلیم فشارهای سیاسی داخلی و خارجی شده است.

در پایان بیانیه آمده است: ما از دادگاه عالی عراق انتظار داریم بدون اینکه تحت تأثیر مسائل سیاسی قرار بگیرد، با موضوع شکایت‌ها و درخواست تجدید نظرها و دلایل و شواهد، بی‌طرفانه برخورد کند تا عدالت در حق مردم و رای‌دهندگان و نامزدها رعایت شود.

پیش تر کمیسیون مستقل انتخابات عراق نتایج انتخابات پارلمانی اخیر را با تاکید بر تغییر ۵ کرسی نسبت به نتایج اعلامی اولیه اعلام و تایید کرده بود که تایید نهایی را دادگاه فدرال عراق باید انجام دهد.

این کمیسیون تاکید کرد که نتایج بعد از بررسی همه شکایت ها و اعتراضات اعلام شده است اما دادگاه فدرال عراق باید تایید نهایی آن را انجام دهد.

بنابر اعلام کمیسیون عالی انتخابات عراق، در نتیجه بررسی شکایت های انتخاباتی ۵ کرسی پارلمان در بغداد، نینوا، اربیل، کرکوک و بصره تغییر کرده است.

کمیسیون انتخابات عراق روز گذشته نتایج نهایی انتخابات پارلمانی و ائتلاف های پیروز را به شرح زیر اعلام کرد:

جریان مقتدی صدر: ۷۳ کرسی

ائتلاف تقدم: ۳۷ کرسی

ائتلاف دولت قانون: ۳۳ کرسی

حزب دموکرات کردستان: ۳۱ کرسی

ائتلاف کردستان: ۱۷ کرسی

ائتلاف فتح: ۱۷ کرسی

ائتلاف عزم: ۱۴ کرسی

جنبش نسل جدید: ۹ کرسی

امتداد: ۸ کرسی

اشراقة کانون: ۶ کرسی

ائتلاف العقد الوطنی: ۴ کرسی

ائتلاف تصمیم: ۵ کرسی

جنبش بابلیون: ۴ کرسی

ائتلاف قوی الدولة الوطنیه: ۴ کرسی

جنبش حسم الاصلاح: ۳ کرسی

ائتلاف جماهیرنا هویتنا: ۳ کرسی

جبهه واحد ترکمانان عراق: ۱ کرسی

مستقل ها: ۴۳ کرسی