معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار چهارمحال و بختیاری روز چهارشنبه در آیین نمادین کاشت نهال و بذر در بوستان تهلیجان شهرکرد با بیان اینکه پویش مردمی احیای جنگلهای زاگرس بر اساس سند همکاری میان معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در ۱۱ استان اجرایی میشود، گفت: وسعت جنگلها در این ۱۱ ا ستان برابر با ۶ میلیون هکتار است که حدود ۳۳۰ هزار هکتار از آن معادل ۶ درصد در چهارمحال و بختیاری قرار دارد.
مجید نظری برپایی این پویش مردمی را اقدامی مطلوب ارزیابی کرد و افزود: امید است اینگونه از اقدامات تنها به حرکتهای نمادین در یک روز خاص محدود نشود و برای حفاظت از نهالها و بذرهای کاشته شده نیز برنامهریزی صحیحی انجام شود و پویش نیز با همکاری دستگاههای اجرایی و نهادهای مردمی به صورت مرتب پیگیری شود.
وی همچنین به بروز پدیده خشکسالی در کشور و درگیری ۹۶ درصد از وسعت چهارمحال و بختیاری با این پدیده اشاره کرد و یادآور شد: این خشکسالی و کاهش شدید بارندگیها، جنگلهای استان را نیز با تهدید و خطر نابودی مواجهه کرده است به همین دلیل لازم است برنامههای حفاظتی با دقت بیشتری دنبال شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: پویش مردمی احیای جنگلهای زاگرس با در نظر گرفتن بخشی از اراضی قابل احیا در ۱۰ شهرستان اجرایی میشود.
سید اسماعیل صالحی با بیان اینکه در این پویش حدود ۲۹۰ هکتار از اراضی استان بذرکاری و نهالکاری خواهد شد، افزود: این پویش مردمی محدود به زمان خاصی نیست و امید میرود با تداوم آن، اقدامات مناسبی در راستای حفظ و احیای جنگلهای زاگرس شکل بگیرد.
وی به بررسی و مقایسه تصاویر هوایی جنگلهای زاگرس در طی سالهای ۱۳۴۶ و ۱۳۹۸ اشاره و تصریح کرد: بر اساس دادههای به دست آمده در طی این سالها، نزدیک به ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی جنگلی واقع شده در محدوده زاگرس مورد تهدید و تخریب قرار گرفته است و این موضوع نشان میدهد، در صورتی که برنامه و اقدام قابلتوجهی برای جلوگیری از تخریبها و حفظ جنگلها صورت نگیرد، امنیت حیاتی جمع زیادی از ساکنان این منطقه نیز با خطر مواجهه خواهد شد.
صالحی، سرانه فضای سبز استان را چهار دهم(۰.۴) هکتار به ازای هر نفر اعلام کرد و یادآور شد: اگر چه این سرانه در مقایسه با میانگین سرانه کشوری از حد مطلوبی برخوردار است اما با توجه به سرانه هشت دهم(۰.۸) هکتاری کشورهای توسعهیافته، همچنان فاصله زیادی برای رسیدن به حد عالی سرانه در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.
وی افزود:عوامل مخرب انسانی از یکسو و برخی مخربهای طبیعی همچون آفتها و بیماریها نیز از سوی دیگر حیات جنگلهای زاگرس را به شدت تهدید میکند از این رو لازم است برنامههای حمایتی برای جلوگیری از تشدید عوامل و همچنین احیا اراضی جنگلی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، یکمیلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از مساحت چهارمحال و بختیاری را مراتع و جنگلها پوشش داده است که رقمی معادل ۸۶.۵ درصد از سطح این استان را شامل میشود.