به گزارش ر وابط عمومی آموزش و پرورش مازندران، علیرضا سعدی پور در جلسه شورای آموزش و پرورش که با حضور استاندار مازندران برگزار شد، گفت : از مجموع افرادی که در یک سال گذشته در دستگاه تعلیم و تربیت مازندران جذب شدند، ۵۵۰ نفر از طریق دانشگاه فرهنگیان، ۶۰۰ نفر نیز از طریق آزمون استخدامی ماده ۲۸ و چهار هزار و ۱۰۴ نفر نیز در قالب قانون تعیین تکلیف به استخدام پیمانی و رسمی آموزش و پرورش مازندران در آمده اند.
وی شمار فرهنگیان بازنشسته در سال جاری را چهار هزار و ۲۰۰ نفر اعلام کرد و ظهار داشت: هم اکنون بیش از ۳۶ هزار فرهنگی در چهار هزار و ۷۵۲ مدرسه و در قالب ۲۴ هزار و ۲۱۳ کلاس درس در ۳۳ شهرستان و منطقه کار آموزش و تدریس را برای ۵۵۰ هزار دانش آموز را بر عهده دارند.
سعدی پور با اعلام این که ۶۷ درصد مدارس مازندران دارای استحکام بنا، ۱۵ درصد نیازمند مقاومسازی و ۱۸ درصد نیز نیازمند تخریب و بازسازی مجدد هستند ، سرانه فضای آموزشی در استان را ۴.۶ دهم مترمربع برآورد کرد و افزود: در حالی که سرانه فضای آموزشی مطلوب و استاندار هشت مترمربع اعلام شد ، میانگین کشوری ۵.۸ دهم مترمربع است.
مدیرکل آموزش و پرورش مازندران گفت : هر چند از ابتدای امسال تاکنون ۱۶ مدرسه با ۷۱ کلاس درس و با هشت و هزار و ۵۰۰ مترمربع زیربنا در مناطق مختلف استان مورد بهره برداری قرار گرفت، اما برای تبدیل سرانه فضای آموزشی دانش آموزان استان در حد مطلوب، نیازمند ۵۰ هزار میلیارد ریال اعتبار هستیم.
وی با اعلام این که آموزش و پرورش مازندران در ۲۰ شاخص رتبه نخست کشور را کسب کرده است ، افزود : وضعیت پوشش تحصیلی در این استان هم از میانگین کشوری بالاتر است.
سعدی پور ارایه ۲۰۰ هزار اثر دانش آموزی در جشنواره مجازندران ، شرکت ۲۲۰ هزار دانش آموز مازندرانی در سال گذشته در مسابقات قرآنی از سطح مدرسه تا استان ، استقرار دبیرخانه های کشوری از جمله دبیرخانه طرح ملی لاله های روشن، همیار مشاور، بازی زندگی کودک و تجربیات برتر مشاورهای در مازندران را بیانگر توانمندی آموزش و پرورش استان دانست و گفت: کسب ۲۵ مدال رنگارنگ در المپیادهای علمی دانش آموزی، هفت رتبه برتر کشور در طرح معلم پژوهنده، رتبه دوم کشور در ساماندهی نیروی انسانی و کسب رتبه اول و دوم جشنواره ملی شهید رجایی از دیگر افتخارات آموزش و پرورش استان در طول دو سال گذشته است.
وی کمبود نیروی انسانی متخصص و فضای آموزشی را مشکل این مجموعه برشمرد و پیشنهاد داد تا میزان سهم بری بودجه آموزش و پرورش در برنامه هفتم توسعه بیشتر شود.
مدیرکل آموزش و پرروش مازندران با اشاره به اجرای طرح کوچ در زمینه کنترل وزن و چاقی دانش آموزان، گفت: آمارهای ارزشمندی در این ارتباط تهیه شده است که در آینده در اختیار دانشگاه علوم پزشکی، ورزش و جوانان و نهادهای ذیربط قرار خواهد گرفت و در زمینه تربیت بدنی، اجرای طرح سوادحرکتی را در سال جدید در دستور کار داریم.
وی با بیان اینکه بر اساس بیانیه گام دوم انقلاب، بسیاری از جوانان را به کارگیری کرده ایم، افزود : به ضرورت تحول بنیادین در دستگاه تعلیم و تربیت اعتقاد داریم و در آموزش و پرورش استان، اخلاق مداری و اخلاق محوری سرلوحه کارها قرار گرفته است.
مازندران در سال تحصیلی جدید بیش از ۵۲۰ هزار دانش آموز دارد.