مهراب شریفی سده، روز چهارشنبه در جریان سمینار آموزشی تربیت مربی کشور در اصفهان در جمع خبرنگاران افزود: اینگونه حوادث بر خلاف حوادث طبیعی قابل پیشگیری و کاهش هستند به شرط آنکه برنامههای آموزشی مدون و متداوم در کنار فرهنگسازی درست وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه روند حوادث جاده ای کشور در ۱۰ سال گذشته کاهشی بوده است گفت: با اینحال باز هم رقم بالایی گزارش می شود که این زیبنده و قابل قبول نیست.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری سازمان جمعیت هلال احمر با اشاره به چشم اندازهای دیگر کشورها برای رسیدن به حداقل حوادث تصریح کرد: برای مثال در سوئد رویکرد رسیدن به سفر بدون حادثه و کشته جاده ای وجود دارد و این نشان می دهد که ما نیز باید چنین اهدافی داشته باشیم.
شریفی سده اضافه کرد: با خودروهای مناسب استاندارد، بهسازی جاده ها و معابر، رعایت قوانین و مقررات و بهبود ارائه خدمات امدادی و جستجو و نجات می توان رقم ۱۵ تا ۱۶ هزار کشته ناشی از تصادفات را کاهش داد.
وی درباره دوره آموزشی تربیت مربی حوادث جاده ای در اصفهان خاطرنشان کرد: در این رویداد امدادگران ۱۰ استان و با حضور فراگیری نکات تخصصی مرتبط با رهاسازی و نجات در این حوزه حضور داشتند.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری سازمان جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه بخش قابل توجهی از حوادث در کشور مربوط به سوانح رانندگی است اظهارداشت: بر همین اساس می طلبد که دانش امدادگران مستقر در پایگاه های جاده ای در سراسر ایران بهبود یابد.
شریفی سده تصریح کرد: رهاسازی مصدومان حوادث جاده ای با کمترین آسیب و با روش های جدید علمی از جمله مباحثی است که باید در سرفصل های آموزشی بیش از گذشته به آن پرداخته شود و بر همین مبنا امروز نیز در سمینار به این مهم توجه ویژه داشتیم.
به گزارش ایرنا، استان اصفهان اکنون سه هزار و ۳۰۰ نجاتگر و امدادگر و ۲۳ هزار عضو جوان دارد.
ایران جزو مناطق بلاخیز دنیا به شمار میرود و از ۴۳ بلای طبیعی و انسانساز شناخته شده در جهان ۳۵ مورد آن در ایران رخ میدهد.