شهرکرد -ایرنا-  نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با اشاره ضرورت شفاف‌سازی حوزه زکات گفت: شبکه شفاف‌سازی این بخش در استان سریعتر راه‌اندازی و فعال شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام روز چهارشنبه در سومین جلسه ستاد زکات و اقامه نماز استان، با اشاره به تلاش‌ها و برنامه‌های اجرا شده در حوزه زکات در استان افزود: تشکیل شبکه و پرونده خاص زکات در مناطق مختلف، یک ظرفیت است تا میزان مشارکت مردم و همچنین عملکرد ستاد زکات برای هزینه‌کردهای زکات‌های جمع‌آوری شده شفاف شود و زمینه ترغیب مردم برای پرداخت زکات افزایش یابد.

امام جمعه شهرکرد با تاکید بر اینکه با درآمد حاصل از زکات می‌توان در حوزه‌ها مختلف از جمله رفع مشکلات اقتصادی و ضروریات جامعه مشارکت داشت: گفت: بخش عمده مشکلات کشور در حال حاضر به دلیل کمبود اعتبارات و مشکلات مالی است و با توسعه و ترویج فرهنگ زکات، می‌توان از این ظرفیت برای رفع مشکلات استفاده کرد و با توسعه همگانی زکات، وابستگی به اعتبارات دولتی برای رفع مشکلات کاهش می‌یابد.

به گفته وی، در جامعه کنونی، حل مشکلات جامعه  وگره‌گشایی از مشکلات با توسعه پرداخت زکات امکان‌پذیر خواهد شد.

وی بر توسعه و ترویج مصادیق زکات در جامعه توسط متولیان تاکید کرد و افزود: با توسعه فرهنگ زکات ، برکات زکات نیز توسعه پیدا می‌کند.

رییس شورای زکات چهارمحال و بختیاری نیز گفت: امسال بیش از ۱۳۷ میلیارد ریال زکات در قالب زکات واجب، مستحب، فطریه و کفاره در استان جمع‌آوری شده است .

حجت‌الاسلام سید مهدی هاشمی روز چهارشنبه در سومین جلسه شورای زکات و اقامه نماز استان افزود: امسال از محل زکات واجب هفت میلیارد و ۲۴۰ میلیون ریال،  زکات مستحب ۱۱۰ میلیارد ریال غیرنقدی و ۲۵۰ میلیون ریال نقدی، زکات فطریه بیش از ۱۲ میلیارد ریال و کفاره ۹۶۵میلیون ریال جمع‌آوری شده است.

به گفته وی، بیش از ۸۰ درصد زکات جمع‌آوری شده در استان غیرنقدی بوده که در همان مناطق جمع‌آوری شده در کمترین زمان بین نیازمندان توزیع شد.

وی اظهار داشت: هم‌اکنون از مجموع ۸۱۶ روستای استان ۵۹۸ روستا مشمول پرداخت زکات هستند، که ساکنان ۴۴۹روستا تاکنون پرداخت زکات داشتند و بانک اطلاعاتی و سامانه زکات استان ثبت شدند.

به گفته وی، هم‌اکنون براساس اطلاعات بانک اطلاعاتی، موثرین زکات در استان ۵۲۶ نفر عامل زکات و ۷۴نفر مُبلغ زکات در استان همکاری دارند و از سوی شورای زکات استان برای آنها حکم و کارت صادر شده است.

هاشمی افزود: پرداخت‌کننده زکات در استان یکهزار و ۵۳۵ نفر در سامانه ثبت شده است.

وی به برگزاری دوره آموزشی برای روحانیون و مبلغان و تهیه مستند موضوع زکات در استان به منظور ترویج و توسعه فرهنگ زکات اشاره کرد و گفت: امسال ۲۵۱ جلسه توسعه وترویج زکات در استان برکزارشده است.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) چهارمحال و بختیاری نیز گفت: ۹۰ درصد زکات جمع آوری شده در استان برای محرومان و مابقی برای اجرای طرح‌های عام‌المنفعه هزینه شده است.

جاسم محمدی فارسانی افزود: در استان در حوزه زکات بیشتر توجه به سمت محرومیت‌زدایی و کمک به محرومان است.

وی افزود: عملیاتی‌سازی و معادل‌سازی اعتبارات زکات از مهمترین درخواست و مطالبات استان است که در هشت سال گذشته این استان از این بحث بی‌بهره بوده و باید برای سال آینده مبلغی معادل زکات جمع‌آوری شده در نظر گرفته شود، تا بتوان برای طرح‌های عمرانی و ساخت خانه عالم، راه و جاده‌سازی و رفع فقر و محرومیت کمک کنند.

محمدی اظهارداشت: شفاف سازی موضوع زکات به منظور اعتمادسازی مردم برای پرداخت زکات ، تهیه نرم افزار زکات در دستور کار این ستاد قرار دارد.

به گزارش ایرنا، هم اکنون بیش از ۴۳هزار و ۷۰۰ خانوار با جمعیتی بیش از ۱۰۱هزار نفر زیرپوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) چهارمحال و بختیاری قراردارند.

 امسال بیش از ۱۳۷ میلیارد ریال زکات در قالب زکات واجب، مستحب، فطریه و کفاره در استان جمع‌آوری شده است .