قم ـ ایرنا ـ آیت‌الله سید محمدجواد علوی بروجردی از استادان برجسته حوزه علمیه قم گفت: موقوفات حوزوی در عرصه معیشت طلاب باید ایجاد و احیا شود.

به گزارش  عصر چهارشنبه مرکز خبر حوزه، وی در دیدار حجج‌اسلام‌والمسلمین میرمحمدی رییس مرکز خدمات و ستوده مدیرکل مرکز خدمات استان قم، به موضوع احیای موقوفات حوزه اشاره کرد و افزود: حوزه علمیه موقوفات بسیاری دارد که در تصرف نهادها و ارگان‌های دیگر است و اگر این موقوفات احیا شود، مراکز حوزوی به بودجه‌های دولتی احتیاجی نخواهند داشت.

وی همچنین فعالیت‌های مرکز خدمات را بجا و شایسته عنوان و از تدبیر ارزشمند مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در تاسیس این مرکز قدردانی کرد و گفت: این خدمات نشاندهنده تفکر و همت رییس و کارکنان مرکز خدمات است و از این جهت قابل تقدیر است.

وی به مشکلات مسکن طلاب اشاره کرد و افزود: یکی از راهکارهای کاهش مشکل مسکن طلاب این است که مجموعه‌هایی ایجاد شود تا طلاب به صورت موقت ساکن شوند و پس از چند سال به استان‌های خود بازگردند.

استاد حوزه علمیه قم افزود: طلاب وقتی در قم خانه‌دار می‌شوند؛ باعث می‌شود، کم‌تر از این شهر خارج شوند و این موضوع از سویی باعث تمرکز طلاب در شهر قم شده است و از سوی دیگر موجب می‌شود، مناطق مختلف کشور از حضور روحانیان و علما محروم باشند.

وی تصریح کرد: در شهر قم وفور استاد است درحالی‌که از حوزه‌های علمیه استان‌های دیگر می‌شنویم که با کمبود استاد مواجه هستند.

وی گفت: برای اعزام استادان و مبلغان از قم به استان‌های دیگر باید مراجع عظام، مرکز مدیریت و مرکز خدمات حوزه‌های علمیه هماهنگ باشند از این جهت که افرادی که هجرت می‌کنند، حمایت شوند.

استاد حوزه علمیه قم خدمات مرکز به خانواده‌ها، معمرین و افراد از کار افتاده را ارزشمند دانست و بیان کرد: دیدار مسئولان حوزوی با معمرین، استادان از کارافتاده و همچنین خانواده روحانیان مرحوم تاثیر بسیاری بر آن‌ها دارد و متوجه می‌شوند که حوزه آنان را فراموش نکرده است و بار روانی بسیار خوبی دارد.

وی، به مشکلات طلاب حوزه‌های علمیه خارج از کشور اشاره و درخواست کرد: حمایت از طلاب خارج از کشور جزو برنامه‌های مرکز خدمات قرار گیرد.

وی از برنامه‌ها و فعالیت‌های مرکز خدمات قدردانی کرد و گفت: فعالیت‌های مرکز خدمات را معمولا نمی‌دانند و وقتی می‌شنوند، متوجه این فعالیت‌ها می‌شوند و نیاز است این خدمات به حوزویان معرفی شود.

وی ابراز امیدواری کرد که خدمات مرکز گسترش یابد و بزرگان حوزه نیز ارزش خدمات این مرکز را بدانند.     

     

یکی از مهم‌ترین مشکلات طلاب بحث مسکن است

رییس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه نیز در این جلسه گفت: مرکز خدمات حوزه‌های علمیه در سال ۱۳۷۰ به امر مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) تاسیس شد و در بحث خدمات به حوزه منشا آثار بسیاری بوده است؛ ابتدا خدمات مرکز محدود بود، ولی با تلاش و پیگیری مدیران سابق مرکز روز به روز خدمات گسترش یافته است.  

حجت الاسلام و المسلمین سید جمال الدین میرمحمدی به خدمات مرکز در بخش سلامت و درمان اشاره کرد و افزود: با توجه به کمبود اعتبارات مرکز خدمات، تلاش کرده‌ایم؛ مشکلات طلاب در بحث درمان تسهیل یابد و امسال نیز سعی شده است، سقف تعهدات درمان افزایش یابد.

وی افزود: در صندوق قرض‌الحسنه شجره طیبه مرکز خدمات ۱۰۰ درصد فعالیت‌ها به صورت مجازی انجام می‌شود و طلاب می‌توانند به صورت مجازی درخواست خود را مطرح کنند و الحمدلله صف نوبت وام نیز بسیار کاهش یافته است.

وی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین مشکلات طلاب بحث مسکن است و طبق آمار بیش از ۴۰ هزار طلبه فاقد مسکن داریم و در سال‌های گذشته نیز تنها برای تامین مسکن ۱۵ هزار طلبه اقدام شده است.

میرمحمدی با بیان اینکه در دوره جدید در تلاش هستیم هر سال برای تامین مسکن یکهزار تَن اقدام کنیم، گفت: مرکز خدمات در زمینه ساخت و تولید مسکن تصدیگری ندارد و با بنیاد مسکن تفاهم‌نامه‌ای امضا کرده است که مسئولیت تولید مسکن با این بنیاد باشد.

وی به رویکرد مرکز خدمات در هدفمندی خدمات اشاره کرد و افزود: بر اساس این طرح به ‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که استادان و طلاب برای هجرت از قم و مشهد تشویق شوند و اگر استادی به یکی از استان‌ها هجرت کند، بیشتر مورد حمایت قرار گیرد.

وی دوری از موازی کاری در مراکز حوزوی را مورد تاکید قرار داد و گفت: با هماهنگی با مراکز حوزوی مقدور شده است، هر مرکز به ماموریت اصلی خود بپردازد و از ورود در حیطه ماموریت دیگر مراکز خودداری شود.

رییس مرکز خدمات حوزه‌های علمیه دیدار با استادان، طلاب و معمرین را از برنامه‌های مستمر مرکز خدمات در سراسر کشور عنوان کرد.

میرمحمدی هدف از برگزاری جلسات دیدار با علما و بزرگان حوزه را ارایه گزارش فعالیت‌های مرکز خدمات و بهره‌مندی از راهنمایی‌ها و پیشنهادهای ایشان برای ارتقای خدمات مرکز عنوان کرد.