رافائل گروسی در گفت وگو با کانال خبری «فرانسه ۲۴» با بیان اینکه مذاکرات دور هفتم از نقطه صفر شروع نمیشود، بلکه بر اساس شش دور مذاکرات قبلی به پیش میرود، افزود: توافق با ایران همچنان ممکن است، اما زمان باقیمانده کم است.
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی تاکید کرد: آژانس طرف توافق برجام نیست، اما به عنوان بازرس و تضمینکننده توافق از نزدیک مذاکرات جاری در وین را رصد میکند.
گروسی درباره گزارش تارنمای آکسیوس مبنی بر ادعای صهیونیست ها درباره آماده سازی ایران برای غنی سازی ۹۰ درصدی بیان کرد: در حال حاضر غنیسازی ٩٠ درصدی در ایران وجود ندارد.
وی با بیان اینکه برجام حد نصاب ۳.۶۷ درصد را برای غنیسازی تعیین کرده بود، اما الان غنیسازی ۶۰ درصدی انجام میشود، افزود: ایران در فردو غنیسازی ٢٠ درصدی را انجام میدهد و در حال افزایش آن است.
گروسی درباره قصد خود مبنی بر دیدار مجدد از تهران گفت: چنان چه از وی دعوت شود، ظرف یک دقیقه به ایران میرود.
وی در ارتباط با سایت تسا در کرج و برخی اظهارات مبنی بر از کار افتادن دوربینهای نظارتی آژانس در جریان عملیات خرابکارانه گفت: آژانس خرابکاری را محکوم میکند؛ امیدواریم که یک توافق، که بسیار لازم و ضروری است، حاصل شود.
به گزارش ایرنا، همزمان با این اظهارات گروسی، تیم مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران به ریاست علی باقری با هدف انجام مذاکرات برای لغو تحریمهای ظالمانه علیه ایران در وین به سر می برد.
ایران تا یک سال پس از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده میدادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران میکنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند.
در پی ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، با اتخاذ مواضع مغایر برجام و خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از این توافق در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریمهای ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.
اجرای نامتوازنِ برجام از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریمهای یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هستهای با اعطای فرصتهای ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری مسئولیت پذیر برای دست یابی به موفقیت در مذاکرات سه شرط اصلی تعیین کرده است. اینکه ایالات متحده بپذیرد به عنوان مقصر وضعیت فعلی از این مسیری که رفته بازمیگردد. برای بازگشت از این مسیر غلط تحریمهای ظالمانه و غیرقانونی که بعد از خروج آمریکا از برجام اعمال کرده همه را یکجا به صورت موثر بردارد و مهمتر اینکه تضمین بدهد که هیچ دولتی در ایالات متحده مجدداً جهان و حقوق بین الملل را به سخره نخواهد گرفت و این شرایط را تکرار نخواهد کرد.