ارومیه- ایرنا- استاندار آذربایجان غربی با اشاره به برنامه ریزی دولت سیزدهم در راستای توسعه اقتصادی استان های مختلف با استفاده از ظرفیت های بومی، گفت: رشد اقتصادی ۷.۳ درصدی در این راستا برای استان طی سال آینده در نظر گرفته شده است.

محمدصادق معتمدیان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دولت سیزدهم طی سال آینده برنامه ریزی خاصی برای توسعه استان های مختلف کشور دارد و در همین راستا نیز تمرکز زدایی و اختصاص ظرفیت تصمیم گیری در استان ها را در دستور کار قرار خواهد داد.

وی اضافه کرد: قرار است در همین راستا صندوق های استانی با مدیریت استانداران تشکیل و علاوه بر کمک اولیه دولت به آن، از مازاد درآمدهای استان ها نیز به این صندوق واریز شود.

استاندار آذربایجان غربی بیان کرد: در این راستا دولت، ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای کمک به صندوق های توسعه استانی در نظر گرفته که همین امر می‌تواند محرکی برای توسعه استان ها باشد.

معتمدیان با اشاره به اینکه دولت سیزدهم به دنبال تفویض اختیارات به مدیران ارشد استانی است، ادامه داد: قرار است از سال آینده، کشور به صورت استاندار محور مدیریت شود که در این صورت می‌توان شاهد سرعت بخشی به عملیات اجرایی و تحول در حوزه های اقتصادی استان بود.

وی با بیان اینکه توسعه همه بخش های فعال اقتصادی در آذربایجان غربی در دستور کار قرار دارد، اظهار کرد: در صدد هستیم رونق‌بخش بخش های خدمات، صنعت و کشاورزی  در استان باشیم که البته حوزه تجارت به عنوان مزیت استان، جایگاه ویژه ای در برنامه ریزی های توسعه ای دارد.

وی، دسترسی به کشورهای مختلف، هم مرز بودن با سه کشور و وجود ارتباط ریلی با ترکیه و اروپا را از جمله مهمترین مزیت های آذربایجان غربی عنوان کرد و گفت: یکی از محورهای تلاش ما، استفاده از ظرفیت های این بخش است که در این خصوص، رییس جمهوری نیز نگاه ویژه ای دارد.

استاندار آذربایجان غربی افزود: همچنین قصد داریم با هم افزایی نهادهای مختلف مسوول و رفع موانع، زمینه ارتقای شاخص های تجارت بین الملل در آذربایجان غربی را فراهم کنیم.

وی نبود مدیریت واحد در مرزها را یکی از مشکلات طولانی مدت آذربایجان غربی در حوزه تجارت بین الملل برشمرد و اضافه کرد: طی این مدت طولانی، تعامل حداکثری و هم افزایی نیز صورت نگرفته که همین امر مانعی در مقابل روان سازی کارها در مرز بوده و در صدد هستیم با برداشتن این موانع و ایجاد تعامل بین نهادهای مختلف، رونق مرز را موجب شویم.

معتمدیان با اشاره به اینکه ۲۲  دستگاه در حوزه تبادل و تجارت مرزی مسوولیت دارند، بیان کرد: ما نیاز داریم که از ظرفیت مرزها استفاده کنیم و در این راستا نیز هماهنگی بین نهادها امری ضروری است که در صدد ایجاد حداکثری آن هستیم.

وی، تحقق میزان تجارت هدف گذاری شده ۳۰ میلیارد دلاری بین ایران و ترکیه را در گرو رونق مرزهای آذربایجان غربی به عنوان تنها استان مرزی ایران با این کشور دانست و ادامه داد: علاوه بر آن، شمال عراق نیز ظرفیت تجاری بالایی دارد که با ایجاد مسیرهای ترانزیتی جدید و استفاده از ظرفیت های موجود، می توان در این خصوص نیز رونق لازم را به وجود آورد.

به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی با حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت، سهم ۴.۱ درصدی از جمعیت کشور را داراست.