به گزارش ایرنا، «علیرضا قاسمی فرزاد» روز جمعه در این آیین که در مجتمع فرهنگی ابن سینا همدان برگزار شد، افزود: انقلاب اسلامی ایران، انقلابی فرهنگی است چراکه پس از پیروزی انقلاب شاهد ایجاد و شکل گیری سازمان های فرهنگی متنوعی برای پیشبرد اهداف انقلاب در سطح کشور بودیم.
وی اظهار داشت: از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست داریم با توجه به فراهم شدن موقعیت مناسب برای ترویج تفکر انقلابی در سطح کشور، ساز و کار مربوط به تدوین سند فرهنگی در تراز جمهوری اسلامی و برگرفته از فرهنگ قرآنی و اسلام ناب محمدی(ص) باشد.
نماینده عالی دولت در استان همدان تاکید کرد: برهمین اساس با تهیه و تدوین این سند و مشخص شدن متولیان هر بخش باید از موازی کاری و هر گونه ناهماهنگی در مسیر اجرای کار جلوگیری می شود.
قاسمی فرزاد گفت: تاریخ و تمدن استان همدان واجد ویژگی های ارزشمند و قابل توجهی است و برهمین اساس طرح ها و برنامه های مدیران اجرایی استان نیز باید متناسب و در تراز این موقعیت و جایگاه باشد و ضروری است از هرگونه فعالیت که به این موقعیت و جایگاه خدشه وارد می کند، جدا پرهیز شود.
استاندار همدان با اشاره به ضرورت حمایت از صنعت چاپ، افزود: این صنعت با بهره مندی از علم و دانش همواره موجب جهش خارق العاده کشور در عرصه های مختلف می شود چرا که همه امور و بخش ها به شکلی متاثر از این صنعت مهم است.
وی اظهار داشت: یکی از سیاست ها و رویکردهای محوری دولت سیزدهم حمایت همه جانبه در راستای تقویت صنعت چاپ است و برهمین اساس در استان همدان نیز از این صنعت برای تقویت و توانمندی به صورت مناسب و جامع حمایت خواهیم کرد.
قاسمی فرزاد با تاکید بر اینکه اجازه نمی دهیم اتحادیه مربوط به صنعت چاپ و نشر در استان همدان تضعیف شود، گفت: رویکرد ما مبتنی بر کمک و حمایت برای پویایی و فعالیت بهینه و مناسب این اتحادیه است.
استاندار همدان تصریح کرد: در همین ارتباط شرایط مناسب(زمین و امکانات) در منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد شهرستان فامنین فراهم است و با همکاری شرکت شهرک های صنعتی هرگونه امکانی که نیاز باشد در این منطقه در اختیار فعالان صنعت چاپ استان قرار می گیرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان نیز در این آیین گفت: دستگاه های قدیمی موجود در صنعت چاپ به عنوان سند، سابقه و هویت استان هستند و برهمین اساس زمینه ایجاد موزه صنعت چاپ با استفاده از این تجهیزات در استان فراهم شد.
«احمدرضا احسانی» افزود: تلاش می کنیم این موزه به عنوان یک مجموعه گردشگری و آموزشی، زمینه معرفی هرچه بیشتر تاریخ صنعت چاپ و فعالیت های مرتبط با حوزه فرهنگ و نشر کتاب در استان همدان را تبیین کند.
مدیر موزه صنعت چاپ استان همدان نیز دراین باره به خبرنگار ایرنا گفت که از سه سال پیش راه اندازی موزه صنعت چاپ استان درحال پیگیری است که با تامین 550 مترمربع فضا این موزه تجهیز و راه اندازی شد.
«محمد مهدی لیلا چیان» افزود: دراین موزه ۲۵ دستگاه چاپ قدیمی با قدمت ۸۰ تا ۱۰۰ سال برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده است.
به گفته وی، همچنین در این موزه تصاویری از پیشکسوتان چاپ استان همدان، اسناد قدیم، صحافی، چاپ دیجیتال، لیتوگرافی و چاپ سیلک نیز به نمایش گذاشته شده است.
به گزارش ایرنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح جمعه در جریان سفر به همدان از روند اجرا و پیشرفت فیزیکی پروژه «موزه هنرهای معاصر» استان بازدید و از اختصاص ۱۰ میلیارد تومان اعتبار برای تسریع و تکمیل این پروژه خبر داد.
«محمدمهدی اسماعیلی» به همراه «علیرضا قاسمی فرزاد» استاندار و «حمیدرضا حاجی بابایی» نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی از پروژه های در حال احداث موزه هنرهای معاصر و تالار بزرگ شهر همدان(مرکز همایشها) بازدید و برای تسریع در اجرای عملیات عمرانی این دو طرح اثرگذار فرهنگی دستوراتی صادر کرد.
حضور در جمع مدیران خبرگزاریها و مطبوعات استان و پاسخگویی به سوالات خبرنگاران بخش دوم سفر یک روزه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به همدان بود که در مجتمع فرهنگی و هنری ابن سینا برگزار شد.
پس از نشست با اهالی رسانه، وزیر ارشاد در جشنواره صنعت چاپ شرکت کرده و در جمع فعالان این صنعت سخنرانی می کند.
پایان بخش سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به استان همدان نیز افتتاح موزه چاپ به عنوان مجموعه ای غنی و ارزشمند از قدمت چاپ و نشر در کهن دیار الوند است.
جشنواره صنعت چاپ و آیین افتتاح موزه چاپ و نشر استان همدان با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان، نمایندگان مردم در خانه ملت، جمعی از مسئولان، اهالی فرهنگ، هنر و رسانه استان همدان برگزار شد.