شهرکرد - ایرنا - برنامه‌ریزی برای تدوین بسته توسعه جهشی استان، آغاز عملیات احداث ایستگاه راه‌آهن شهرکرد، اعلام ۵۷۰ میلیون مترمکعبی کسری مخازن آب‌های زیرزمینی استان و اجرایی شدن پویش مردمی احیای جنگل‌های زاگرس از جمله مهمترین رویدادهای خبری چهارمحال و بختیاری در هفته دوم از آذر ۱۴۰۰ به شمار می‌رود.

در این هفته حمزه‌علی کوهساری مدیرکل هماهنگی شبکه‌های مردمی کمیته امداد امام (ره) و محمدعلی رمضانی مدیرکل امور امنا و متولیان موقوفات سازمان اوقاف و امور خیریه برای حضور در برنامه‌های مختلف و دیدار و گفت‌وگو با مسوولان استانی به شهرکرد سفر کردند.

برگزاری نشست‌های ستاد استانی مقابله با کرونا و شورای اداری، مراسم تکریم سفیران خیر و احسان، سومین جلسه ستاد زکات و اقامه نماز، همایش آموزشی حفاظت از ورزشکاران و سرپرستی تیم‌های ورزشی از دیدگاه حقوق ورزش و یادواره شهید منصور عباسی هفشجانی از شهدای مدافع حرم و گرامیداشت شهدای شهرستان شهرکرد نیز از دیگر برنامه‌های اجرا شده در این هفته در چهارمحال و بختیاری است.

راه‌یابی ۲ اثر از فیلمسازان استان به مرحله رقابتی جشنواره بین‌المللی «سینما حقیقت»، برپایی آیین رونمایی از کتاب گزینه شعر لهجه قهفرخی با عنوان «چِقِن بَسته» همزمان با عصر شعر سُقُلمه و آغاز سی و سومین جشنواره تئاتر استانی با اجرای ۲ نمایش در روز نخست نیز از جمله خبرهای فرهنگی هنری این هفته در چهارمحال و بختیاری محسوب می‌شود.

بسته توسعه جهشی چهارمحال و بختیاری تدوین می‌شود

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: تدوین بسته توسعه جهشی با محوریت مناطق محروم استان و با مشارکت دولت، بخش خصوصی و بنیادهای غیردولتی در دستور کار قرار دارد.

غلامعلی حیدری اظهار داشت: برای تدوین بسته توسعه جهشی در استان که پس از تدوین، به نام یک شهید بزرگوار مزین می‌شود، سه ضلع دولت، بخش خصوصی و بنیادهایی نظیر ستاد فرمان اجرایی امام (ره)، بنیاد مستضعفان، کمیته امداد امام و قرارگاه خاتم‌الانبیاء در قالب تفاهم‌نامه‌هایی با یکدیگر همکاری می‌کنند.

وی، خروج استان از محرومیت و تحقق توسعه پایدار را نیازمند اعتمادسازی برای حضور بخش خصوصی و رفع موانع سرمایه‌گذاری و تولید دانست و گفت: همه باید همت کنند تا از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود در استان بهره‌گیری شود و عقب‌ماندگی موجود را جبران کرد.

حیدری همچنین بر ضرورت جذب به موقع بودجه سال ۱۴۰۰ تاکید کرد و اظهار داشت: با وجود اینکه دو سوم از سال گذشته است، اما هنوز جذب بودجه از ۳۰ درصد پیشرفت برخوردارست که مناسب نیست و باید با اهتمام ویژه، کار جهادی و همت والا امور استان را در راستای تحقق منافع مردم و خدمت به آن‌ها پیش برد.

امام جمعه شهرکرد: شبکه شفاف‌سازی حوزه زکات فعال شود

نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام جمعه شهرکرد با اشاره به تلاش‌ها و برنامه‌های اجرا شده در حوزه زکات در استان افزود: تشکیل شبکه و پرونده خاص زکات در مناطق مختلف، یک ظرفیت است تا میزان مشارکت مردم و همچنین عملکرد ستاد زکات برای هزینه‌کردهای زکات‌های جمع‌آوری شده شفاف شود و زمینه ترغیب مردم برای پرداخت زکات افزایش یابد.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام با تاکید بر اینکه با درآمد حاصل از زکات می‌توان در حوزه‌ها مختلف از جمله رفع مشکلات اقتصادی و ضرورت‌های جامعه مشارکت داشت: گفت: بخش عمده مشکلات کشور در حال حاضر به دلیل کمبود اعتبارات و مشکلات مالی است و با توسعه و ترویج فرهنگ زکات، می‌توان از این ظرفیت برای رفع مشکلات استفاده کرد.

وی تصریح کرد: با توسعه همگانی زکات، وابستگی به اعتبارات دولتی برای رفع مشکلات کاهش می‌یابد.

عملیات احداث ایستگاه راه‌آهن چهارمحال و بختیاری آغاز شد

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری گفت: راه‌آهن مبارکه به سفیددشت به شهرکرد به طول ۹۲ کیلومتر دارای ۲ ایستگاه در چهارمحال و بختیاری که ایستگاه سفیددشت پیش از این وارد مرحله اجرا شده و حدود ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و عملیات احداث ایستگاه شهرکرد نیز به تازگی با عملیات خاک‌برداری وارد مرحله اجرا شده است.

حمید ربیعی افزود: ایستگاه شهرکرد در منطقه رحمتیه در مجاورت ایستگاه دانشگاه آزاد اسلامی جانمایی شده است و با توجه به قرارداد پیمانکار که ۲ ساله است، پیش‌بینی می‌شود با تامین اعتبار مناسب تا پایان سال ۱۴۰۱ تکمیل شود.

کسری مخزن آب‌های زیرزمینی چهارمحال و بختیاری ۵۷۰ میلیون مترمکعب است

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری گفت: کسری مخزن آب‌های زیرزمینی در استان حدود ۵۷۰ میلیون مترمکعب است که اجرای طرح‌های آبخیزداری با هدف احیا توسعه و بهره‌برداری بهینه از منابع آب و خاک در دست اجراست.

علی‌محمد محمدی افزود: تاکنون عملیات آبخیزداری در بیش از ۴۱۱ هزار هکتار از سطح استان اجرا شده است که با توجه به خشکسالی اخیر و کمبود بارش‌ها، بیشتر سازه‌های آبخیزداری بدون ذخیره آبی است.

وی اظهار داشت: خشکسالی اخیر و کاهش بارش باعث شده هشت دشت استان ممنوعه و چهار دشت ممنوعه بحرانی شود.

بازسازی مناطق زلزله‌زده کوهرنگ به نیرو و ماشین‌آلات بیشتری نیاز دارد

فرماندار شهرستان کوهرنگ با اشاره به اجرای عملیات بازسازی واحدهای مسکونی آسیب‌دیده از زلزله این شهرستان گفت: برای تسریع در روند بازسازی به ماشین‌آلات و نیروی انسانی بیشتری نیاز است.

مرتضی زمانپور افزود: برای تسریع در روند بازسازی مناطق زلزله‌زده شهرستان با دستور رییس بنیاد مسکن کشور، از هشت استان نیروی انسانی و تجهیزات به منطقه ارسال شده اما به سبب ابتلای برخی از نیروها به ویروس کرونا و رعایت اصل قرنطینه‌، به نیروهای جدیدی برای ادامه کار نیاز است.

وی ادامه داد: مصالح نیز تا حدی در منطقه تامین شده اما کافی نیست و می‌طلبد در این خصوص نیز مساعدت‌هایی انجام گیرد.

پویش مردمی احیای جنگل‌های زاگرس در چهارمحال‌ و بختیاری آغاز شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری نیز گفت: پویش مردمی احیای جنگل‌های زاگرس با در نظر گرفتن بخشی از اراضی قابل احیا در ۱۰ شهرستان و هم زمان با ۱۰ استان واقع شده در محدوده زاگرس اجرایی می‌شود.

سید اسماعیل صالحی با بیان اینکه در این پویش حدود ۲۹۰ هکتار از اراضی استان بذرکاری و نهال‌کاری خواهد شد، افزود: این پویش مردمی محدود به زمان خاصی نیست و امید می‌رود با تداوم آن، اقدامات مناسبی در راستای حفظ و احیای جنگل‌های زاگرس شکل بگیرد.

وی سرانه فضای سبز استان را چهار دهم هکتار به ازای هر نفر اعلام کرد و یادآور شد: اگر چه این سرانه در مقایسه با میانگین سرانه کشوری از حد مطلوبی برخوردار است اما با توجه به سرانه هشت دهم هکتاری کشورهای توسعه‌یافته، همچنان فاصله زیادی برای رسیدن به حد عالی سرانه در چهارمحال و بختیاری وجود دارد.

رعایت پروتکل‌های بهداشتی در چهارمحال و بختیاری به ۵۵ درصد رسید

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: اگر چه این درصد از رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی مقابله با کرونا مطلوب نیست اما نسبت به هفته‌های گذشته در سطح بهتری قرار گرفته است.

سید راشد جزایری افزود: همچنین میزان رعایت پروتکل‌های از سوی صنوف ۶۸ درصد و در امکان عمومی ۶۹ درصد گزارش شده است.

وی بیشترین درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان را مربوط به ادارات و سازمان‌های استان با ۹۳ درصد اعلام کرد و گفت: این در حالی است که کمترین میزان رعایت پروتکل‌ها به بازارچه‌ها، مطب‌های پزشکی، داروخانه‌ها و پایانه‌های درون و برون‌شهری استان با ۶۰ درصد رعایت، اختصاص دارد.

۶۷ هزار و ۹۱ میلیارد ریال تقاضای سرمایه‌گذاری صنعتی ثبت شد

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با اشاره به ثبت این مبلغ تقاضای سرمایه‌گذاری از ابتدای سال جاری تاکنون از سوی بخش خصوصی گفت: این میزان تقاضای سرمایه‌گذاری نسبت به مدت مشابه سال قبل سه درصد رشد داشته است.

سجاد رستمی تصریح کرد: با اجرا، تکمیل و بهره‌برداری از این طرح‌ها زمینه اشتغال مستقیم ۶ هزار و ۴۲۲ نفر در بخش صنعت چهارمحال و بختیاری فراهم می‌شود.

وی همچنین افزود: از ابتدای امسال تاکنون ۵۰۱ فقره جواز تاسیس برای راه‌اندازی واحدهای صنعتی تولیدی جدید در این استان صادر شده است.