کابل - ایرنا - تعویق تصمیم نهایی سازمان ملل متحد در باره واگذاری کرسی افغانستان در این سازمان واکنش‌های مخالف و موافقی زیادی در افغانستان به همراه داشت.

به گزارش ایرنا، پس از درخواست‌های مکرر طالبان برای واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل به نماینده این گروه، کمیته ۹ نفری این سازمان با برگزاری نشستی برای تعویق تصمیم‌گیری نهایی رای دادند که در افغانستان با مخالفت و حمایت‌هایی همراه بود.

دبیر این کمیته گفته است که این تصمیم اکنون به تعویق افتاده است، اما مشخص نکرده است که آیا نماینده دولت سابق افغانستان در سازمان ملل در این پست حضور خواهد داشت و یا خیر؟

این به آن معنی است که کشورهای زیادی که نگاهشان به نگاه جامعه بین‌المللی دوخته شده بود تا در خصوص شناسایی رسمی این کشور اظهار نظر کنند همچنان باید منتظر باشند. رهبران طالبان هم که فعلا افغانستان را در دست دارند دغدغه‌مند شناسایی از سوی جامعه جهانی باقی می‌مانند.

طالبان درخواست رسمی خود را برای به رسمیت شناختن در ماه سپتامبر در جلسه سالانه مجمع عمومی ارائه و اعلام کرد که آنها حق دارند نماینده افغانستان باشند زیرا کنترل کامل این منطقه را در اختیار دارند. سهیل شاهین  به عنوان سفیر در سازمان ملل پیشنهاد شده بود.

«سهیل شاهین» یکی از سخنگویان دفتر سیاسی طالبان در قطر که این گروه را نماینده دولت موقت خود در سازمان ملل متحد معرفی کرده بود یکی از مقامات دولت طالبان بود که به این خبر واکنش نشان داده و آنرا ناعادلانه دانست، چرا که حق مشروع افغان‌ها را سلب کرده است..

شاهین در واکنش به این تصمیم گفته است که چرا باید مردم افغانستان از داشتن کرسی خود در سازمان ملل محروم باشند، در حالی که داشتن این کرسی حق مشروع افغانستان است و برای این هدف آنها سال ها مبارزه کرده اند.

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی دولت موقت طالبان هم در توئیتی نوشته است که کمیته ویژه سازمان ملل متحد حکم کرده است که کرسی افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل فعلا به دولت جدید افغانستان داده نشود، این تصمیم مبتنی بر اصول و عدالت نیست زیرا این تصمیم حقوق مشروع مردم افغانستان را سلب کرده است.

مجاهد ابراز امیدواری کرده است:" در آینده نزدیک این حق به نماینده دولت افغانستان در سازمان ملل واگذار شود تا مشکلات مردم افغانستان به نحو مؤثر تر و کارآمدتر حل شود و همچنان بتوانیم تعاملات مثبت با جهان داشته باشیم."

در کنار مخالفت گروه طالبان با این تصمیم سازمان ملل، مخالفان آنها از این تصمیم این سازمان استقبال کرده و آنرا گامی در راستای تحقق عدالت عنوان کرده اند.

امرالله صالح معاون رئیس جمهوری سابق افغانستان در توئیتی ضمن استقبال از این تصمیم سازمان ملل، آن را بعنوان گامی برای التیام زخم‌های عظیم وارد شده بر مردم افغانستان دانسته است.

صالح از تصمیم کمیته اعتبار بخشی سازمان ملل متحد مبنی بر عدم تحویل‌دهی کرسی افغانستان در سازمان ملل به طالبان، قدردانی کرده است و طالبان را گروهی خشن، افراطی و نیابتی خوانده و گفته است که از طریق تسلط اجباری بر کشور حاکم شده است.

در کنار آن شماری از آگاهان سیاسی افغانستان هم ابراز نظر کرده و گفته اند که طالبان خواسته‌های جامعه جهانی، سازمان ملل و مردم افغانستان را برآورده نکرده است و به همین دلیل این کرسی در اختیار آنها قرار داده نخواهد شد.

«طارق فرهادی» مشاور سابق ریاست جمهوری افغانستان گفته است که دولت طالبان فراگیر نیست و زنان در آن حضور ندارند، جوانان و افراد متخصص در رده تصمیم گیری قرار ندارد. حقوق زنان در این حکومت مشخص نشده است. نداشتن یک سفیر با اقتدار در ملل متحد به ضرر مردم افغانستان است.

اما خبرگزاری افق افغانستان این تصمیم سازمان ملل متحد را موجب ناامیدی طالبان دانسته و گفته است که این کار یک ناکامی بزرگ دیگر در عرصه شناسایی بین‌المللی دولت طالبان به حساب می‌آید.

این منبع نوشته است که در کنار عدم اطمینان جامعه جهانی از قطع روابط طالبان با تروریست های بین المللی از جمله القاعده و دیگر گروه‌ها، عدم تشکیل دولت فراگیر، فراهم‌سازی زمینه آموزش دختران، لغو محدودیت بر کار و فعالیت اجتماعی و سیاسی زنان، رعایت حقوق بشر و اقلیت‌ها و پایان‌دادن به حملات و اقدامات انتقام‌جویانه علیه نظامیان سابق از موارد دیگری است که مانع رسیدن طالبان به این کرسی شده است.

خبر تصمیم گیری سازمان ملل متحد برای عدم اعطای کرسی به نماینده طالبان در این سازمان روز پنجشنبه گذشته منتشر شد که تا امروز در افغانستان واکنش‌های در پی داشت که موجب ناراحتی طالبان و خرسندی مخالفان آنها شده است.
در خبری دیگر سازمان ملل متحد امروز گفت که به رکورد ۴۱ میلیارد دلار ارائه کمک‌های بشردوستانه به ۱۸۳ میلیون نفر در سراسر جهان که دچار جنگ و فقر شده‌اند، رسیده است. در این راستا برنامه کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان نیز "سه برابر" شده است.