شیراز-ایرنا-سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شیراز در نشست روزانه ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید۱۹، جدیت در رعایت شیوه نامه های بهداشتی را کلید ایمنی در برابر هر سویه جدید کرونا عنوان کرد.

دکتر سید وحید حسینی روز شنبه با اشاره به سویه جدید کرونا در آفریقای جنوبی و ورود احتمالی آن به کشور که با نگرانی هایی همراه بوده است، اظهار کرد: از ابتدای شیوع کرونا در جهان، سویه های بسیاری از این نوع ویروس منتشر شد، اما یافته ها نشان می دهد راهکار محافظتی مهم در برابر تمامی این سویه ها، رعایت شیوه نامه های بهداشتی به همراه واکسیناسیون همگانی است.

دریافت به موقع واکسن کرونا در گروه افراد بالای ۱۲ سال استان، دیگر تاکید سرپرست دانشگاه بود که در این زمینه افزود: توجه به دو رفتار مهم سلامتی، یعنی واکسیناسیون در کنار رعایت شیوه نامه های بهداشتی، تاثیر بسزایی در پیشگیری از ابتلا، بستری و مرگ ناشی از کرونا دارد.

او اظهار کرد: لازمه موفقیت در برنامه های مدیریت و کنترل کرونا، مشارکت فعالانه، همراهی و هم افزایی بیشتر مردم در انجام واکسیناسیون و رعایت پروتکل های بهداشتی در برابر این بیماری است که می تواند شدت چرخش و انتقال این بیماری را در بین افراد جامعه کاهش دهد.

دکتر حسینی با اشاره به فعالیت مطلوب مراکز ۱۶ ساعته در سطح استان و نقش این مراکز در پیشگیری و درمان زودهنگام افراد مشکوک و دارای علائم کرونا توصیه کرد: ضرورت دارد مردم در صورت مشاهده علائم، به پزشک خانواده و یا مراکز ۱۶ ساعته مراجعه کنند.

او در ادامه این نشست، اقدامات کارگروه های مختلف ستاد دانشگاهی مدیریت بیماری کووید۱۹، آخرین آمارهای جانباختگان این بیماری در شیراز و دیگر شهرستان های استان، آمارهای ابتلا به کرونا در مناطق مختلف استان، روند انجام تست های pcr در مراکز ۱۶ ساعته، تست های سریع و فعالیت آزمایشگاه های تشخیصی کووید۱۹ را ارزیابی کرد.

پایش وضعیت فعلی بیمارستان های پشتیبان، درصد اشغال تخت های عادی و ویژه بیمارستان های استان، عملکرد تیم های واکسیناسیون کرونا در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، وضعیت شهرستان های استان در انجام واکسیناسیون و رعایت شیوه نامه های بهداشتی علیه کرونا، دیگر محور مورد بررسی سرپرست دانشگاه در نشست امروز بود.

بستری ۱۱۱ بیمار جدید مثبت و مشکوک دارای علایم طی شبانه روز گذشته

به گفته سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، بیش از ۵۰۲ هزار نفر در فارس به این بیماری مبتلا شدند.
 
دکتر عباس رضائیان زاده اظهار کرد: از ابتدای شیوع این بیماری تاکنون، یک میلیون و ۵۰۸ هزار و ۹۷۶ تست تشخیصی مولکولی در آزمایشگاه های استان تهیه شده که با بررسی نمونه های انجام شده، ۴۴۲ هزار و ۳۱۲ بیمار مثبت قطعی شناسایی شده است؛ همچنین از ابتدای آغاز طرح شهید حاج قاسم سلیمانی تاکنون، ۲۵۷ هزار و پنج مورد تست سریع انجام شده که از این تعداد ۵۹ هزار و ۸۸۰ بیمار مثبت شناسایی شده است و در مجموع از ابتدا تاکنون، ۵۰۲ هزار و ۱۹۲ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در استان فارس شناسایی شده است.

او با اعلام بستری ۱۱۱ بیمار جدید مثبت و مشکوک دارای علایم طی شبانه روز گذشته در بیمارستان های استان، مجموع بیماران مثبت و مشکوک دارای علایم که هم اکنون در بیمارستان های استان بستری هستند را نیز ۹۳۲ نفر عنوان کرد و افزود: از این تعداد، ۱۳۶ بیمار به دلیل وخامت شرایط جسمی، در بخش های ICU، مراقبت های ویژه درمانی دریافت می کنند.

این مقام مسئول در دانشگاه همچنین از بهبودی ۴۹۱ هزار و ۴۱۵ نفر از ابتدا تاکنون خبر داد که از بیمارستان ها ترخیص شده و یا از ایزوله خانگی خارج شده اند.

 رضائیان زاده در ادامه با اعلام جان باختن ۴ هم استانی دیگر در اثر این بیماری طی روز گذشته تاکنون، مجموع جان باختگان ناشی از کووید ۱۹ از ابتدای شیوع بیماری تا کنون را هفت هزار و ۲۸۱ نفر اعلام کرد.

او مجموع تعداد دُز تزریق شده واکسن کرونا در شهرستان های زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز از ابتدا تاکنون را پنج میلیون و ۹۲۰ هزار و ۹۵۸ دُز اعلام کرد و گفت: از این تعداد سه میلیون و ۱۶۴ هزار و ۳۵۴ دُز نوبت اول و دو میلیون و ۷۵۶ هزار و ۶۰۴ دُز نوبت دوم واکسن بوده است.

سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه با اشاره به شیوع سویه جدید کرونا در کشورهای آفریقایی و گسترش آن به ۳۰ کشور دیگر، با تاکید بر رعایت کامل شیوه نامه های بهداشتی در برابر این بیماری توصیه کرد:

ضرورت دارد افرادی که هنوز موفق به دریافت واکسن نشده‌اند و یا افرادی که دُز اول واکسن خود را دریافت و برای دُز دوم خود مراجعه نکرده اند، هرچه سریعتر نسبت به دریافت واکسن خود اقدام کنند تا ایمنی خود را در مقابل کرونا افزایش دهند.