تهران - ایرنا - مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر گفت: تولید ویلچر در ایران با استانداردهای جهانی فاصله دارد و متاسفانه اکنون در کشور تولید ویلچر استاندارد برای معلولان مختلف نداریم.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی جمعیت هلال احمر؛ دکتر پیمان پیشگاهی، مدیر کل توانبخشی این جمعیت امروز شنبه در آیین اختتامیه دوره بین‌المللی تجویز، کار و طراحی، تعمیر و نگهداری ویلچر در مشهد اظهار کرد: در حال حاضر در پروژه ای ویژه با معاونت علمی ریاست جمهوری و با حضور تعدادی از  شرکت‌های  دانش‌بنیان درحال تولید ویلچر متناسب با معلولان مختلف و نیز برخی محصولات مانند دست الکترونیک هستیم.

مدیرکل توانبخشی جمعیت هلال احمر درباره برگزاری این دوره در شهر مشهد گفت: در این دوره آقای «سالامون» از هلال احمر سوریه بعنوان مدرس و «نیکولاس دنیل» کارشناس توانبخشی فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های ملی صلیب سرخ و هلال احمر در ایران، نحوه صحیح ساخت و تجویز ویلچر و آموزش استفاده‌ی آن در زندگی معلولان را  در سطح حرفه‌ای و به قصد تربیت مربی، به شرکت‌کنندگان آموزش دادند.

پیمان پیشگاهی گفت: در سال ۲۰۱۴ سازمان بهداشت جهانی برنامه‌ای برای گسترش خدمات توانبخشی تدوین کرد. نظام سلامت ایران نیز درصدد تدوین برنامه‌ی جامع توانبخشی برای بهینه سازی و ارتقای خدمات توانبخشی در کشور است.

مدیر کل توانبخشی هلال احمر با بیان اینکه هلال احمر نقش بسیار موثری در توانبخشی کشور دارد؛ گفت: بنیانگذار توانبخشی در کشور ایران هلال احمر بوده که از سال ۱۳۴۰ تاکنون همچنان درخدمت مردم است و درحال حاضر نیز بیش از ۲۰۰ واحد توانبخشی در کشور متعلق به هلال احمر است که در رشته های مختلف خدمت‌رسانی می‌کنند ...

وی اظهار تاسف کرد: طراحی و تولید وسایل کمک حرکتی در دنیا موضوعی جدی است که در کشور ما مغفول واقع شده، اما اکنون در وزارت بهداشت و همچنین جمعیت هلال احمر، همتی جدی برای پرکردن این خلا وجود دارد.

پیشگاهی ادامه داد:  جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی به عنوان مشاور وزارت بهداشت، درمان و آمو. زش پزشکی؛ نقش پررنگی در تدوین برنامه، استانداردسازی و به روزرسانی محصولات کمک حرکتی و توسعه علمی، تجویز و آموزش نحوه استفاده درست بازی می‌کند.