یزد - ایرنا - رییس دانشکده فنی و حرفه ای شهید بهشتی اردکان با اشاره به برگزاری جشنواره «کاجینو » در این مرکز آموزش عالی، گفت: چنین حرکت های علمی بستری برای تقویت اقتصاد شهرهاست و در جست و جوی یافتن راه هایی برای بالا بردن سهم بخش فرهنگ و هنر در بخش اقتصادی هستیم .

به گزارش ایرنا،هادی سازگاری روز یکشنبه در نشست خبری با خبرنگاران افزود: این آموزشکده با همکاری دانشگاه فنی و حرفه ای استان یزد و با حمایت برخی مدیران صنایع شهرستان، نخستین جشنواره ملی کاجینو  را با هدف پاسداشت و گشودن بخشی از زیبایی ها و مهارت های هنرمندان جوان ،ایجاد تعامل و تبادل فرهنگی و هنری برگزار می کند.

وی اضافه کرد: در این جشنواره به بررسی و شناخت فعالیت‌های هنری و گردآوری دست‌ساخته‌های هنرمندان با استفاده از عنصر پایۀ میوه درختان کاج و چگونگی کاربردی کردن آن در طراحی انواع محصول و مصنوعات صنایع دستی، معماری، دکوراسیون داخلی، ِالمان، مبلمان شهری و زیباسازی شهرها پرداخته می شود و در بخش آزاد جشنواره می توان ایده های نو در صنعت غذایی و داروسازی را ارایه کرد.

رییس دانشکده فنی و حرفه ای اردکان در ادامه با بیان اینکه ایده جشنواره کاجینو به همت یکی از کارشناسان  این واحد آموزش عالی شهرستان  به نام خانم « چادرکافور» ارایه شد، تصریح کرد: این ایده در کمیته علمی ویژه ای بررسی و تصمیم گرفته شد تا جشنواره ای در سطح ملی برای جمع آوری ایده های عملی در خصوص استفاده از میوه کاج در مصنوعات ساخته شده برگزار شود. 
سازگاری در اداره از آموزش و پرورش،  اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری  و جمعی از استادان دانشگاه از جمله آقای جهانشاهی را حامیان معنوی جشنواره معرفی کرد و گفت: کمیته های علمی و اجرایی جشنواره از میان استادان دانشگاه های اردکان و استان تشکیل شد. 

وی محور های جشنواره  را المان شهری، تجهیزات خانگی و بخش آزاد ویژه دانش آموزان  برشمرد .

همچنین دبیر اجرایی جشنواره کاجینو گفت: از ۱۱ ماه قبل مقدمات شروع کار این کار فرهنگی و هنری آغاز شد و در جلسه های متعددی این طرح  با شرکت استادان دانشگاه و چهره های علمی مورد بررسی قرار گرفت . 

یاسر فتاحی اظهارکرد: سرانجام تصمیم گرفته شد تا در سه محور  یادشده جشنواره برگزار شود و علاقه مندان می توانند آثار عملی و پژوهشی خود را به صورت طرح و اجرای عملی به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. 

وی افزود: تیم داوری جشنواره  از میان طرح های ارسالی به دبیرخانه، ۱۰ طرح برتر را در حوزه های مختلف  برای بخش مسابقه انتخاب می کند و در نهایت از خالق سه طرح برتر تجلیل می شود. 
فتاحی یادآور شد: در بخش المان شهری شرکت کنندگان برگزیده باید به صورت حضوری طرح خود را  اجرا کنند و علاقه مندان می توانند از طریق سامانه Kajinofestival.ir در جشنواره  ثبت نام کنند.

فتاحی اظهار کرد: تمامی شرکت کنندگان آثار پژوهشی و عملی خود را باید در قالب فایل از طریق سامانه جشنواره به دبیر خانه ارسال کنند تا مورد داوری  قرار گیرد . 

همچنین خانم چادرکافو ایده پرداز یادشده گفت: به دنبال این هستیم که به واسطه پژوهش هایی که در قالب این جشنواره انجام می شود از میوه کاج استفاده‌ بهینه تری بشود و به دنبال جمع آوری ایده های تازه و علمی درباره فرآوری این میوه  هستیم. 

 این کارشناس  دانشکده فنی و حرفه ای اردکان اظهار کرد : مطالعه نشان می دهد که میوه کاج خاصیت دارویی و غذایی دارد  چنانچه در دانشگاه مشهد عرق میوه کاج استخراج شد که در درمان سنگ کلیه موثر است و در کشور روسیه از میوه آن دمنوش( چای) و از میوه های نارس کاج « مربا»  تهیه می شود. 

با عنایت به جایگاه ایران در صنایع دستی جهان ،حمایت دانشگاه فنی و حرفه در  توسعه اکوسیستم کارآفرینی با محور صنایع دستی و هنر و با استفاده از میوه کاج ، جشنواره کاجینو ( نگاهی نو به میوه کاج ) برگزار می شود .

در این ارتباط شورای سیاستگذاری متشکل از دانشگاه فنی و حرفه ای کشور، نمایندگی آن در یزد ، آموزشکده فنی و حرفه ای ، اداره میراث فرهنگی ،صنایع دستی  و گردشگری اردکان ، اداره کل فرهنگ و ارشاد یزد ، فرمانداری ، شورای شهر، شهرداری و اداره کل آموزش و پرورش استان و برخی از صنایع راه اندازی شد.

مرکز این شهرستان ۱۳۰ هزار نفری در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد، متشکل از شهرهای عقدا، خرانق،  احمدآباد و اردکان است.