به گزارش روز یکشنبه گروه علم و آموزش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، همچنین نتایج این مطالعه که هنوز مورد بازبینی مجدد قرار نگرفته است، نشان می دهد که سویه اومیکرون ۲ برابر سریع تر از گونه دلتا گسترش می یابد و عفونت مجدد به این سویه جدید سه برابر بیشتر از سایر گونه ها است.
با این حال این مطالعه که توسط محققان آفریقای جنوبی انجام شده، نشان نداده است که آیا افرادی که علیه کووید-۱۹ واکسینه شده اند، مستعد ابتلا به اومیکرون هستند یا خیر؛ همچنین مشخص نشده است که چگونه عفونت های قبلی کرونا می توانند شدت عفونت اومیکرون را کاهش دهند.
سویه اومیکرون به سرعت در آفریقای جنوبی که برای اولین بار این سویه در این کشور شناسایی شد، در حال گسترش است؛ همچنین موارد ابتلا به اومیکرون در استان «گوتنگ» - مرکز اقتصادی پرجمعیت این کشور - تقریباً هر سه روز یک بار ۲ برابر میشود.
آفریقای جنوبی پنجشنبه گذشته ۱۱ هزار و ۵۳۵ مورد جدید ابتلا به کووید-۱۹ را گزارش کرد که یک افزایش ۳۵ درصدی را نسبت به روز قبل نشان میدهد زیرا مؤسسه ملی بیماریهای واگیر این کشور چهارشنبه گذشته اعلام کرد که اومیکرون به عنوان سویه غالب در ماه نوامبر انتخاب شد و ۷۴ درصد از ژنومهای توالییابی شده را تشکیل میداد.
سویه اومیکرون از آن زمان در دهها کشور کشف شد و حداقل در ۱۲ ایالت آمریکا شناسایی شده است.
به گفته مقامات بهداشتی آمریکا، اولین مورد ابتلا به اومیکرون در آمریکا چهارشنبه هفته گذشته در کالیفرنیا شناسایی شد و موارد ابتلای بعدی در کلرادو، هاوایی، لوئیزیانا، مریلند، مینهسوتا، میسوری، نبراسکا، نیوجرسی، نیویورک، پنسیلوانیا و یوتا در روزهای بعد گزارش شد.
دولت بایدن هفته گذشته محدودیتهایی را برای سفر وضع و ورود مسافران را از آفریقای جنوبی، بوتسوانا، زیمباوه، نامیبیا، لسوتو، اسواتینی، موزامبیک و مالاوی ممنوع اعلام کرد.
به گزارش ایرنا، محققان آفریقای جنوبی ۲ هفته گذشته گونه جدیدی از ویروس کرونا را شناسایی کردند که با عنوان B.۱.۱.۵۲۹ شناخته میشود و دارای جهشهای چندگانه است.
سازمان جهانی بهداشت، این گونه جدید را به عنوان یک گونه نگران کننده معرفی و بر اساس ترتیب الفبای یونانی، آن را «اومیکرون» نامگذاری کرده است.