مشهد - ایرنا- پزشک متخصص بیماری‌های عفونی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماران اچ‌آی‌وی بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به سل هستند و با توجه به وجه مشترک درگیری ریه در بیماری سل و کووید ۱۹، لازم است این بیماران با دقت بیشتری از نظر ابتلا به کرونا مورد بررسی قرار گیرند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر اشرف توانایی ثانی به مناسبت روز جهانی ایدز (اول دسامبر برابر دهم آذرماه)، با اشاره به اینکه تمام گروههای سنی در معرض خطر ابتلای به ایدز هستند، خاطرنشان کرد: با توجه به شعار روز جهانی ایدز و ترویج آموزش های پیشگیرانه و مشارکت همگانی، انتظار می‌رود در سال های آینده شاهد پایان پاندمی ایدز در دنیا باشیم.

وی با تاکید بر این نکته که بیماری اچ آی وی تظاهرات خاصی ندارد و ممکن است فردی سالیان سال بدون اطلاع با این بیماری زندگی کرده و آنرا به افراد دیگر نیز منتقل کند، تصریح کرد: لازم است همه افراد آموزش و راههای پیشگیری از بیماری اچ آی وی و همه بیماری های واگیر و غیر واگیر را فرابگیرند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: انتقال ویروس ایدز، از طریق خون آلوده، ترشحات تناسلی و از مادر به جنین صورت می گیرد و ارائه دهندگان خدمات دندانپزشکی و آرایشگاهی باید به صورت جدی تری نسبت به استفاده از ابزار یکبار مصرف برای مراجعان اهتمام ورزند.

وی افزود : تمام بیماران اچ آی وی در معرض خطر ابتلای به کووید ۱۹ هستند که در صورت ابتلا به کرونا، به دلیل مصرف داروهای اچ آی وی، قطعا با تشدید ضعف ایمنی بیماری آنان شدیدتر و غالبا نیازمند مراقبت های تخصصی و بستری در بخش های ویژه هستند.

وی گفت: استفاده از واکسن کووید ۱۹ برای تمام بیماران بالای ۱۲ سال مبتلا به اچ آی وی الزامی است و همه بیماران باید به منظور استمرار روند سلامت خود واکسیناسیون کرونا را به موقع تکمیل نمایند.

دکتر توانایی گفت: بیماران مبتلا به اچ آی وی در صورت ابتلا به کووید ۱۹، می توانند همزمان داروهای ۲ بیماری را مصرف کنند.

وی با توصیه همه شهروندان به رعایت دستور العمل های بهداشتی، تاکید کرد: بیماران مبتلا به اچ آی وی، با تمرکز بیشتر در زمینه رعایت اصول بهداشتی، زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را جدی بگیرند.

بر اساس آخرین برآوردها، آمار بیماران مبتلا به ایدز در ایران حدود ۴۳ هزار نفر است.