فرهاد قلی نژاد روز یکشنبه درگفت و گو با ایرنا افزود: پایش این تالابها به جهت حساس بودن زیستگاه و شاخص بودن آنها به صورت فصلی انجام میشود.
وی بیان کرد: درحال حاضر جنگلهای حرا استان بوشهر به صورت کلی در وضعیت مطلوبی قرار دارند و بیماری خاصی در آنها مشاهده نشده و از لحاظ زادآوری درحال توسعه قرار دارند.
قلی نژاد یادآورشد: نهالهای یک ساله و تا سه ساله زیادی در منطقه مشاهده شده که نشان دهنده سلامت اکوسیستم جنگلها است و هیچگونه تعرض و تخریبی به آن صورت نگرفته است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر گفت: در طرح پایش و نمونهبرداری از زیستگاههای حرا در چهار شاخص آب، رسوب و ریشههای هوایی و برگ گیاه حرا نمونه برداری انجام شد و جهت بررسی پارامترهای فیزیکی وشیمیایی، خاک، زیستی تهیه و به آزمایشگاه ارسال شد.
قلینژاد یادآورشد: نمونهبرداری و پایش از چهار منطقه و دو مرتبه در سال و با اندازه گیری ۴۰ پارامتر انجام شده است.
وی عنوان کرد: این چهار منطقه به عنوان مناطق برخوردار از طرح مدیریت زیست بومی تالابها شامل حله، نایبند، مند و خور دیر- نخیلو هستند.
جنگل های مانگرو شامل درختان حرا از جمله اکوسیستم های ارزشمند بوده که برنامه کاشت نهال حرا و پایش آنها در استان بوشهر با حمایت پتروشیمی پردیس انجام شده است.
جنگلهای حرا ( مانگرو) تالابهای حاصل خیزی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری هستند که ویژگیهای عملکردی و ساختاری منحصر به فردی دارند، در ایران از شرق دریای عمان تا غرب خلیج فارس ادامه پیدا کرده و بندر دیر در ۲۰۸ کیلومتری جنوب بوشهر آخرین پراکنش این اجتماعات گیاهی در نواحی شمالی خلیج فارس است.
حفاظت سواحل از گزند سیلاب و سونامی و پیشگیری از فرسایش آنها، پشتیبانی چرخه مواد مغذی موجود در آب، تولید اکسیژن، وابستگی گونههایی از ماهیان و میگوها به این درختان، تهیه مواد اولیه رزین و تانن، تاثیرگذاری مثبت در چرخه مواد غذایی، به دام انداختن آلایندههای دریایی، تعدیل تغییرات اقلیمی قرن و پیشگیری از اسیدی شدن آب، کاربرد مانگروها در ترکیبات دارویی و جذب توریست؛ این همه بخشی از دلایلی است که برای حفاظت از این جنگلها کافی به نظر میرسد.