اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: بودجه مورد نیاز برای تکمیل طرح کتابخانه مرکزی اراک امسال با توجه به پیشرفت فیزیکی بالای این طرح به طور کامل تخصیص می‌یابد.

«فرزاد مخلص‌الائمه» روز یکشنبه در جریان بازدید از طرح درحال ساخت کتابخانه مرکزی اراک، افزود: در سفر استانی رئیس جمهوری تکمیل کتابخانه مرکزی به‌عنوان مطالبه بحق مردم اراک مطرح می‌شود تا در سال آینده شاهد راه‌اندازی آن باشیم.

وی اظهار داشت: شهرداری اراک و شورای اسلامی شهر که متشکل از افراد ارزشمندی هستند با تصفیه فوری و یا علی‌الحساب سهم نیم درصد به کتابخانه مرکزی اراک در روند تکمیل این طرح همکاری کنند.

استاندار مرکزی گفت:طرح‌های عقب افتاده، قصه پُرغصه کشور است به‌خصوص طرح کتابخانه مرکزی که در اراک و در محدوده دروازه تهران به کانون طرح‌های عقب افتاده شهری تبدیل شده و موجب نارضایتی و دل نگرانی مردم و مخاطبان است.

مخلص‌الائمه افزود: برنامه کلی در حوزه کتابخانه‌ها این است که شهر اراک به قطب علم و فناوری تبدیل شود، بنابراین حضور یک کتابخانه مرکزی با گستردگی می‌تواند در تحقق این هدف نتیجه‌بخش باشد.

وی اظهار داشت: راه‌اندازی این کتابخانه‌ بستری است تا دوستداران فرهنگ مطالعه کتابخانه‌های شخصی خود را به کتابخانه مرکزی اهدا کرده و سایر علاقه‌مندان به فرهنگ مطالعه را با اشتراک گنجینه کتابشان بهره‌مند کنند.

استاندار مرکزی گفت: پیمانکار این طرح فرهنگی با وجود محدودیت‌ها و تنگناهای اقتصادی که کارفرما با آن مواجه بوده است توانسته از تعطیلی روند عملیات اجرایی آن جلوگیری کند که این مسئله ارزشمند است.

مخلص‌الائمه افزود: برای تکمیل کتابخانه مرکزی از خیران نیز دعوت می‌شود مشارکت کنند تا این طرح فرهنگی به سرعت راه اندازی و در اختیار دوستداران مطالعه قرار گیرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی نیز در جریان این بازدید گفت: ساختمان‌های فرهنگی و هنری فرصتی برای طراحی‌های معماری است و هدف از ساخت کتابخانه مرکزی اراک، ساخت نماد هنری و معماری در اراک است.

«مهدی زندیه وکیلی» افزود: اراک شهری تک هسته‌ای در مرکز آن  است و ساخت کتابخانه مرکزی موجب می‌شود تا شرایط کنونی شهر متحول شده و به شهری چند هسته‌ای تبدیل شود، همانطور که در مجاور کتابخانه مرکزی اراک مصلی مستقر است و این مرکز نیز به محل تجمع، راهپیمایی و برگزاری نماز جمعه تبدیل شده است.

وی اظهار داشت: نبود مکان مناسب برای مطالعه در اراک باعث شده تا قرائت‌خانه‌های خصوصی در اراک رایج شوند و با تکمیل کتابخانه مرکزی می‌توان نیاز قشر علاقه‌مند به مطالعه را در این مکان فراهم کرد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی گفت: تفاهم‌نامه‌ای در سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به اراک به ارزش ۱۰۰ میلیارد ریال برای کمک به تکمیل طرح کتابخانه مرکزی اراک منعقد شد اما مفاد این تفاهم‌نامه اجرایی نشده است.

سرپرست کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی نیز گفت: سال ۱۳۸۷ عملیات اجرایی کتابخانه مرکزی استان کلید خورد و از سال ۱۳۹۳ این طرح به شکل جدی وارد مرحله ساخت و ساز شده و سال ۹۵ تا ۹۷ به دلایلی روند ساخت متوقف بود و از سال ۹۷ به بعد با پیگیری مسئولان استان عملیات اجرایی شتاب گرفت و اکنون این طرح مهم فرهنگی ۶۳ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

«سکینه خاتون مهدیان‌پور» افزود: لازم است برای سرعت دادن به روند ساخت و تکمیل، این طرح در فهرست طرح‌های فرهنگی سفر استانی ریاست جمهوری به‌عنوان مطالبه مردمی قرار گیرد تا زمینه بهره برداری آن با تخصیص منابع مالی مناسب مهیا شود

وی اظهار داشت: ساخت کتابخانه مرکزی در مشهد ۲۴ سال طول کشید و اکنون بالاترین سرانه مطالعه کشور با ۱۲ هزار و ۶۰۰ مترمربع مربوط به مشهد است. 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی نیز گفت: هرچه از کتابخانه ها غفلت شود آسیب و زیان حاصل بیشتر خواهد بود شهر اراک از نظر کتاب و کتابخانه فقیر است که باید این نقیصه با تکمیل کتابخانه مرکزی رفع شود.

حجت‌الاسلام«عباس دانشی» افزود: برخی معتقدند با آمدن فضای مجازی میزان علاقه مردم به مطالعه کمرنگ شده است اما، این گونه نیست و هنوز شماری زیادی از افراد ترجیح می‌دهند کتاب بخوانند و باید فضای لازم برای آنان فراهم شود.

وی اظهار داشت: هیچ چیزی نمی‌تواند جای مطالعه کتاب را بگیرد و باید با توسعه فضای‌های کتابخوانی مناسب فرصت لازم برای دوستداران فرهنگ را فراهم کرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز گفت: کتابخانه مرکزی اراک در ۱۸ هزار و ۵۰۰ مترمربع وسعت و  پنج طبقه طراحی شده است که سالن مطالعه گروهی، فردی، سالن تحقیق، سالن مطالعه کوودک، کنفرانس و سالن مطالعه ویژه ناشنوایان دارد.

«احمد مرزبان» افزود: ۵۰ میلیارد ریال اعتبار در سال ۹۹ برای کمک به تکمیل کتابخانه مرکزی در نظر گرفته شد که ۲۶ میلیارد ریال آن تخصیص یافت و امسال نیز ۱۹۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

وی اظهار داشت: این طرح فرهنگی در بخش اسکلت بتنی ۹۹ درصد، کانال هوا ۹۰ درصد، نما آجر ساختمان ۸۵ درصد، اسکلت فلزی ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برای تکمیل این طرح ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی نیز گفت: تکمیل چند طرح عمرانی و اقتصادی در اراک به مطالبه مردمی تبدیل شده است که باید همه مدیران استان برای تکمیل این طرح‌ها تلاش کنند.

«رقیه یادگاری» افزود: عملیات اجرایی کتابخانه مرکزی اراک با دست خالی آغاز شد درحالی که کتابخانه مرکزی مشهد با اعتبارات ملی به پایان رسید اما، استان مرکزی نتوانست از اعتبارات ملی برای کمک به تکمیل این طرح استفاده کند.

وی اظهار داشت: اراک با وجود سبقه فرهنگی که دارد نتوانسته همپای صنعت در حوزه فرهنگی پیشرفت داشته باشد در صورتی که تالار مرکزی و موزه شهر اراک راه اندازی شود از نظر نماد فرهنگی می‌تواند پیشرو باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان مرکزی گفت: تاکنون ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای ساخت کتابخانه مرکزی اراک اعتبار تخصیص داده شده است و امسال نیز ۱۴۰ میلیارد ریال پیش بنی شده که ۱۰۰ میلیارد ریال با وجود کمبود اعتبارات استان برای این طرح تخصیص داده شد.

یادگاری افزود: ۳۰۰ میلیارد ریال باید نهاد کتابخانه‌های عمومی به استان بدهکار است که باید برای کمک به تکمیل این طرح پرداخت کند و با این اعتبار و کمک خیران سال ۱۴۰۲ این طرح تمام خواهد شد.

شهردار اراک نیز گفت: لازم است همه مدیران برای تکمیل طراحی‌های نیمه‌کاره این کلانشهر تلاش کنند و کتابخانه مرکزی، بیمارستان ولیعصر (عج)، پل سنجان و کنار گذر از جمله طرح‌های نیمه کاره‌ هستند که تکمیل آن‌ها خواست جدی مردم و نیاز اساسی در پیشبرد امور است.

«علیرضا کریمی» افزود: این طراح‌ها برای تکمیل نیازمند تخصیص اعتبار هستند و کمبود نقدینگی موجب شده روند ساخت آن‌ها طرح‌ها با کُندی مواجه شود.

وی اظهار داشت: هدف شهرداری و شورای اسلامی شهر اراک خدمت به مردم،آسایش و حال خوش آنان است بنابراین تلاش می‌ شود با همراهی و برنامه‌ریزی مناسب به این اهداف جامعه عمل پوشاند.

پیمانکار ساخت کتابخانه مرکزی اراک گفت: یک‌ تکمیل کتابخانه مرکزی اراک یک‌هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که با افزایش قیمت‌ها باید برای پرداخت اعتبار به‌موقع به‌منظور تهیه لوازم اقدام شود.

«علی محمد نصر» افزود: در صورت تامین اعتبار می‌توان این طرح را سال آینده تکمیل و به بهره‌برداری رساند و اکنون ۸۰ میلیارد ریال مطالبه پیمانکار است که در طرح هزینه شده است.

وی اظهار داشت: روزانه به طور متوسط ۵۰ نیروی کار در کارگاه کتابخانه مرکزی مشغول فعالیت عمرانی هستند.

یک میلیون و ۸۴ هزار و ۹۳۶ جلد در قالب ۹۰۴ هزار و ۱۶۲ عنوان کتاب در کتابخانه‌های استان مرکزی وجود دارد.