محمد محمدی قیداری روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت افراد دارای معلولیت استان با اشاره به اینکه بهزیستی تلاش دارد فعل خواستن و توانمندی را بیش از گذشته به معلولان آموزش دهد، افزود: مطالبه گری این قشر موجب پیشبرد کارها و اقدامات لازم از سوی متولیان امر می شود.
وی با اشاره به قانون حمایت از معلولان اضافه کرد: مطالبه گری ها باید در چارچوب، با اصول و ارایه راهکارها باشد و در این خصوص نیز معلولان زنجانی در حوزه های مختلف نقش آفرینی می کنند.
این مسوول با بیان اینکه بزرگترین خواسته معلولان و کم توانان اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان است، گفت: این قانون یکی از مترقی ترین قوانین محسوب می شود که در سال ۶۳ به تصویب رسید و پس از مدتی در سال ۹۶ با مشارکت، همفکری و هم اندیشی نخبگان بازنگری شد.
وی با بیان اینکه ایجاد فرصت های شغلی برای جامعه هدف "معلولین" یکی از بندهای این قانون است، گفت: پرداخت حداقل حقوق دستمزد برای معلولان خیلی شدید، فاقد درآمد و شغل و مناسب سازی معابر از دیگر بندهای این قانون است.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه مقوله مناسب سازی بسیار مورد تاکید قرار گرفته است، گفت: این سازمان به توانمندسازی معلولان می پردازد که در این ارتباط سه استراتژی پیشگیری از معلولیت، توانمند سازی و برون سپاری خدمت به موسسات غیر دولتی است.
وی با بیان اینکه با کارهای انجام گرفته ۹۳ درصد وظایف بهزیستی به موسسات غیردولتی واگذار شده است، گفت: این سازمان پیشگیری از معلولیت را در اولویت مهم برنامه های خود قرار داده است که در این ارتباط مشاوره های ژنتیکی برای گروههای هدف انجام می گیرد.
مدیرکل بهزیستی استان زنجان با اشاره به اینکه موضوع مشاوره های ژنتیک نیز برای عامه مردم اهمیت بسزایی دارد، اضافه کرد: خانواده های دارای معلول برای انجام مشاوره های ژنتیک به مراکز مشاوره مراجعه می کنند و علاوه بر آن برای جوانان در آستانه ازدواج نیز با مصاحبه های ساده این مهم به صورت رایگان انجام میگیرد.
محمدی خاطرنشان کرد: طبق ماده ۷۵ قانون برنامه ششم توسعه غربالگری ازدواج بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی در قالب شبکه های بهداشت و درمان گذاشته شده است که درخواست می شود این بخش به سرانجام برسد.
در پایان این مراسم از ۲۰ معلول موفق زنجانی در رشته های مختلف تجلیل شد.