تهران- ایرنا- معاون سرمایه‌ انسانی سازمان اداری و استخدامی کشور با ابلاغ بخشنامه‌ای به دستگاه‌ها، اعلام‌کرد: حقوق و مزایای آذرماه بالاترین مقام هر دستگاه و همه مدیران مربوطه در صورتی پرداخت می‌شود که اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سامانه «پاکنا» وارد شود. 

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از سازمان اداری و استخدامی کشور، «حسین عرب‌اسدی» در این بخشنامه تصریح‌کرد: پیرو تاکیدهای قبلی این سازمان مبنی بر تکمیل سامانه پاکنا و سامانه ثبت حقوق و مزایا حداکثر در مدت ۱۵ روز از تاریخ تخصیص اعتبار و پرداخت حقوق و مزایای آبان‌ماه سال ۱۴۰۰ توسط سازمان برنامه و بودجه و خزانه‌داری کل کشور، در صورت وارد نکردن اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان دستگاه‌ها، حقوق آذرماه بالاترین مقام دستگاه و مدیران مربوطه پرداخت نمی‌شود.

در این بخشنامه عملکرد دستگاه‌های اجرایی مشمول در سال ۱۴۰۰ به این صورت است که  قوه مجریه، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت دادگستری، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۱۰۰ درصد اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان خود را از ابتدای سال ۱۴۰۰ تا تاریخ ۹ آذرماه واردکرده‌اند.

از بین دستگاه‌های ذیل قوه قضائیه، دادگستری استان‌های مرکزی، کرمانشاه، فارس، سیستان و بلوچستان، همدان، لرستان، زنجان، سمنان، یزد، اردبیل، قم، خراسان شمالی و البرز پیشتاز بوده‌اند و ۱۰۰ درصد اطلاعات را ثبت کرده‌اند.

در دستگاه‌های ذیل قوه مقننه نیز دیوان محاسبات کشور همه اطلاعات خود را وارد کرده است.

از میان سازمان‌های زیر نظر رئیس‌جمهوری و نهاد ریاست‌جمهوری نیز، دبیرخانه هیات عالی گزینش، پژوهشکده مطالعات فناوری ریاست‌جمهوری، موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی، سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، اطلاعات خود را به صورت کامل در سامانه حقوق و مزایا ثبت کرده‌اند.

به گزارش ایرنا، ثبت اطلاعات کارکنان در سامانه پایگاه اطلاعات کارکنان نظام اداری (پاکنا) از سال‌ها پیش مورد تاکید بوده و در قانون بودجه ۱۳۹۹ و همچنین قانون بودجه سال‌جاری (تبصره ۲۱ قانون بودجه ۱۴۰۰) جریان ثبت اطلاعات کارکنان مورد تاکید قرار گرفته است و دستگاه‌های اجرایی مکلف به انجام آن هستند. 

این تکلیف قانونی برای ساماندهی نیروی انسانی، کارکنان دولت و انضباط مالی است که در قوانین بودجه تکلیف می‌شود و درج این اطلاعات حقی را برای استخدام یا به‌کارگیری اشخاص ایجاد نمی‌کند. 

آمار کارکنان دولت در ابتدای سال ۱۳۹۹، ۲ میلیون و ۲۴۱ هزار و ۴۶۲ نفر بوده و براساس آخرین آمار (مربوط به سال گذشته) اطلاعات نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از کارکنان دولت وارد سامانه «کارمند ایران» شده و از این تعداد اطلاعات یک میلیون و ۲۰۰ هزار مورد نهایی شده است.