تهران-ایرنا- گزارش جدید نشان می دهد که قاره آفریقا تنها زمانی می تواند بر همه گیری کووید-۱۹ غلبه کند که ۷۰ درصد از جمعیت این منطقه از جهان تا پایان سال ۲۰۲۲ واکسینه شوند، اما «نابرابری شدید در توزیع واکسن» این قاره را از برنامه واکسیناسیون عقب انداخته است.

به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز با استناد به گزارشی که امروز (دوشنبه) منتشر شد نوشت: کشف سویه اومیکرون در آفریقای جنوبی آنچه را که درباره تاثیر ایمن سازی پایین بر جهش ویروس گفته می شود مورد تاکید قرار داده است.

 افزایش میزان ابتلا باعث می شود ویروس به کشورهای دیگری نیز سرایت پیدا کند.

این درحالیست که بنیاد «مو ابراهیم» در گزارش جدید خود درباره وضعیت کووید-۱۹ در آفریقا عنوان کرده  که فقط ۵ کشور از ۵۴ کشور آفریقایی در راستای اهداف تعیین شده سازمان جهانی بهداشت درباره واکسیناسیون ۴۰ درصد از جمعیت این قاره تا پایان سال ۲۰۲۱ قرار دارند.

بر اساس داده های این موسسه، تنها یک کشور از ۱۵ کشور آفریقایی به طور کامل واکسینه شده است. این درحالیست که ۷۰ درصد جمعیت کشورهای گروه ۷ واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

بنیاد «مو ابراهیم» را یک میلیاردر سودانی فعال در حوزه های مخابراتی ارتباطی برای بهبود وضعیت توسعه اقتصادی و حاکمیت در آفریقا تاسیس کرده است.

رئیس این بنیاد در بیانیه ای گفت: از ابتدای بحران کرونا، بنیاد ما و دیگر موسسه های حامی آفریقا هشدار داده اند که واکسینه نشدن مردم در آفریقا می تواند به محل پرورش سویه های جدید ویروس تبدیل شود.

وی افزود: ظهور ویروس اومیکرون به ما یادآوری می کند که کووید-۱۹ یک تهدید جهانی است و واکسیناسیون کل جهان تنها راه برای خروج از این بحران است. با این حال نابرابری شدید در زمینه واکسن همچنان ادامه دارد و آفریقا به ویژه از این برنامه عقب است.

کمبود عرضه واکسن در آفریقا در نتیجه سفارشات اولیه کشورهای توسعه یافته از شرکت های داروسازی و روند کند برنامه جهانی توزیع واکسن موسوم به کوواکس بروز کرد.

این گزارش می افزاید: در ماه های اخیر توزیع واکسن در آفریقا افزایش یافته است اما نظام بهداشتی ضعیف و محدودیت در زیرساختارها حتی با ورود واکسن ها نیز روند ثبت نام برای دریافت واکسن را تسریع نکرده است.

همچنین گمانه زنی هایی درباره مهلت انقضای مصرف واکسن های اهدایی از سوی کشورهای دیگر نیز مطرح است  که به فاسد شدن برخی از آنها منجر شده است.

گزارش این بنیاد همچنین نشان داده که همه گیری کرونا ضعف در سامانه های ثبت آمار و اطلاعات کرونایی در آفریقا را بر ملا کرده است به طوری که فقط ۱۰ درصد از تلفات ناشی از کرونا در آفریقا ثبت شده است. سامانه های ضعیف همچنین باعث شده که روند واکسیناسیون به مراتب پایین تر از آن چیزی باشد که آمار رسمی نشان می دهد.

این بنیاد در گزارش خود عنوان می کند که شبکه های امنیت اجتماعی باید برای مراقبت از افراد آسیب پذیر تقویت شوند. بودجه اختصاص یافته در آفریقا برای مقابله با کووید-۱۹ کمتر از نصف میانگین جهانی است.

سرعت سرایت سویه جدید کرونا موسوم به اومیکرون باعث شده که برخی از پایتخت های اروپایی و آمریکا مقررات محدودکننده را تشدید و سفر اتباع خارجی به ویژه از آفریقا را محدود کنند.