تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۱۶

سنندج- ایرنا- برگزاری کنفرانس مریوان شناسی در ۱۸ آذرماه سال جاری، دستگیری ۱۶ شکارچی متخلف در مناطق و زیستگاه‌های طبیعی کامیاران و اعلام مصادیق ۲۴ مورد تغییر کاربری غیرمجاز در مریوان عناوین سه خبر کوتاه از استان کردستان است.

به گزارش ایرنا، دبیر اجرایی کنفرانس مریوان شناسی با اعلام اینکه کنفرانس مریوان شناسی توسط انجمن ادبی مریوان در روزهای ۱۸ و ۱۹ آذرماه  سال جاری برگزار می شود، گفت: برنامه ریزی کامل برای برگزاری هرچه بهتر این کنفرانس انجام شده است.

انور روشن با اشاره به اینکه از ۲۰ شهر ایران مهمانانی به این کنفرانس دعوت شده اند، افزود: در کنار بخش تخصصی کنفرانس نمایشگاه عکس های قدیمی مریوان در نگارخانه ارشاد، نمایشگاه مجسمه مفاخر مریوان و همچنین برنامه ای شبانه برای گرامیداشت فرهنگ و یاد و خاطره مریوان در گذشته برگزار خواهد شد.

دبیر علمی کنفرانس مریوان شناسی هم در این رابطه گفت: در چند سال گذشته با پخته تر کردن ایده اولیه طرح، این کنفرانس به بخش های مختلف از جمله تاریخ، اقتصاد، گردشگری گسترش یافت و اکنون این کنفرانس در ۲ روز و چهار پنل تخصصی آماده شده است.

امید ورزنده یادآور شد: با تشکیل هیات علمی کنفرانس متشکل از اساتید و پژوهشگران دانشگاهی، از میان بیش از ۵۰ مقاله ارسالی به کنفرانس ۲۰ مقاله انتخاب شده و در ایام برگزاری کنفرانس در پنل های تخصصی ارائه می شود.
 


۱۶ شکارچی متخلف در مناطق و زیستگاه های طبیعی کامیاران دستگیر شدند

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کامیاران از دستگیری ۱۶ شکارچی متخلف در زیستگاه ها و مناطق تحت مدیریت با هوشیاری و تلاش محیط بانان خبر داد و گفت: از این شکارچیان ۱۱ قبضه اسلحه شکاری از جمله سه قبضه غیر مجاز و چندین مورد دیگر از ادوات شکار و صید؛ کشف و ضبط شد.

سامان سیفی با اشاره به اینکه این متخلفان توسط واحد حقوقی برای انجام مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند، یادآور شد: با توجه به فرا رسیدن فصل سرما و حضور حیات وحش در مناطق پایین دست و حاشیه روستاها، متاسفانه عده ای افراد سودجو و فرصت طلب اقدام به شکار حیات وحش می کنند.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کامیاران  افزود: در راستای پیشگیری از تخلفات شکار غیر مجاز و هر گونه تهدید حیات وحش، محیط بانان با حضور مستمر در منطقه و از طریق گشت های شبانه روزی و گشت پیاده و خودرویی، زیستگاه های حیات وحش را مورد رصد و پایش مستمر قرار می دهند.

سیفی با اشاره به اینکه همکاری خوبی از سوی دوستداران حیات وحش در زمینه  شناسایی و معرفی شکارچیان غیرمجاز وجود دارد، یادآور شد: از شهروندان درخواست داریم در صورت مشاهده هر گونه تخلف شکار، صید، زنده گیری و نگهداری حیات وحش، مراتب را به یکی از اداره محیط زیست شهرستان یا سامانه تلفنی ۱۵۴۰ اطلاع دهند.

اعلام ۲۴ مورد از مصادیق تغییر کاربری غیر مجاز در مریوان

جهاد کشاورزی مریوان در اطلاعیه‌ای  ۲۴ مورد از مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز در این شهرستان را اعلام کرد و از پیگیری هرگونه تغییر کاربری و فعالیت در اراضی زراعی و باغی از مراجع قانونی خبرداد.

در این اطلاعیه آمده است: به منظور تنویر افکار عمومی و جلوگیری از ضرر و زیان شهروندان در رابطه با تغییر کاربری غیرمجاز اراضی زراعی و باغی و رفع شبهات شهروندان در مورد مصادیق تغییر کاربری، به اطلاع عموم شهروندان گرامی می‌رساند اقدامات ذیل در اراضی زراعی و باغ‌های موضوع قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ‌ها در صورتی که بدون رعایت ضوابط و مقررات مربوطه و اخذ مجوز از کمیسیون تبصره یک ماده یک و یا موافقت سازمان جهاد کشاورزی مانع از تداوم تولید و بهره‌برداری و استمرار کشاورزی شود به عنوان مصادیق تغییر کاربری غیرمجاز تلقی می‌شود.

این اقدامات شامل برداشت یا افزایش شن و ماسه، ایجاد بنا و تاسیسات، خاکبرداری و خاکریزی، گودبرداری، احداث کوره‌های آجر و گچ‌پزی، پی‌کنی، دیوارکشی اراضی، دپوی زباله، نخاله و مصالح ساختمانی، شن و ماسه و ضایعات فلزی، ایجاد سکونتگاه های موقت، استقرار کانکس و آلاچیق، احداث جاده و راه، دفن زباله‌های واحدهای صنعتی، رها کردن پساب‌های واحدهای صنعتی، فاضلاب‌های شهری، ضایعات کارخانجات، لوله‌گذاری، عبور شبکه‌های برق، انتقال و تغییر حقابه اراضی زراعی و باغات به سایر اراضی و فعالیت های غیرکشاورزی، سوزاندن، قطع و ریشه‌کنی و خشک کردن باغات به هر طریق، مخلوط‌ ریزی و شن‌ریزی، احداث راه‌آهن و فرودگاه، احداث پارک و فضای سبز، پیست‌های ورزشی، استخرهای ذخیره آب غیرکشاورزی، احداث پارکینگ مسقف و غیرمسقف، محوطه‌سازی (شامل سنگفرش و آسفالت‌کاری، جدول‌گذاری، سنگ‌ریزی و موارد مشابه) است.

در پایان این اطلاعیه تاکید شده است: از شهروندان درخواست می شود قبل از هرگونه تغییر کاربری و فعالیت در اراضی زراعی و باغی، مراتب را از مجاری رسمی و قانونی به ویژه مدیریت امور اراضی جهاد کشاورزی پیگیری و از طریق سامانه ارتباطات مردمی حفاظت اراضی کشاورزی(١٣١) و گزارش هرگونە تغییر کاربری و تخریب اراضی زراعی و باغی، سازمان جهاد کشاورزی را در حفظ و حراست اراضی کشاورزی به عنوان سرمایەهای ملی و کلید حفظ امنیت غذایی جامعه یاری کنند.