به گزارش ایرنا، ژنرال عبدالفتاح البرهان فرمانده ارتش سودان در گفت و گوی اخیر خود با خبرگزاری فرانسه گفته بود که نگاه جهان از جمله اتحادیه آفریقا به رخدادهایی است که در روزهای آینده رخ خواهد داد. او این وعده را هم داد که با توجه به نشانههای مثبت موجود، اوضاع به زودی به شکل سابق باز خواهد گشت.
با این وجود فعالان رسانهای در توئیتر خبر دادهاند که در ادامه اقدامهای ارتش سودان، مقامات فرودگاه خارطوم از خروج «ابراهیم الشیخ» وزیر صنعت دولت سابق عبدالله حمدوک از کشور جلوگیری شده است. «احمد طاها» مجری شبکه الجزیره نیز این خبر را تایید کرده است.
نظامیان ارتش سودان بامداد ۲۵ اکتبر عبدالله حمدوک نخست وزیر و شمار گستردهای از اعضای دولت و شورای انتقالی سودان را بازداشت کردند.ابراهیم الشیخ وزیر صنعت، حمزه بلول وزیر اطلاعات، محمد الفیکی سلیمان عضو شورای حکومت ملی، فیصل محمد صالح مشاور رسانهای نخست وزیر و ایمن خالد، فرماندار خارطوم هم از جمله مقامهایی بازداشت شده بودند.
تحولات در سودان در شرایطی پیش میرود که خبرها از فراخوان گروههای آزادی و تغییر برای برگزاری تظاهرات دوباره میلیونی در خارطوم در روز دوشنبه حکایت دارد.
در این راستا فعالان رسانهای توئیتر با انتشار تصاویری نوشتند که مقامات کودتا امروز دوشنبه در «امدرمان» شهری در استان خارطوم سیم خاردار و موانع سیمانی را در چهارراه التیجانی المهی نصب کردند.
هزاران نفر از مردم سودان سهشنبه هفته گذشته نیز در اعتراض به کودتای نظامی و توافق سیاسی میان رییس شورای حاکمیتی و نخست وزیر این کشور تظاهرات کردند.
البرهان روز شنبه گذشته در گفت و گو با رویترز گفته بود که ارتش سودان پس از برگزاری انتخابات سراسری در ژوئیه ۲۰۲۳ و تشکیل دولت غیرنظامی، عرصه سیاست را ترک خواهد کرد و به ادعای او، هیچ یک از نیروهای سیاسی از جمله حزب کنگره ملی به رهبری عمر البشیر رئیس جمهوری سابق، نقشی در دولت انتقالی نخواهند داشت.
رهبر کودتای نظامی ۲۵ اکتبر سودان در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه هم گفته بود نگاه جهان از جمله اتحادیه آفریقا به رخدادهایی است که در روزهای آینده رخ خواهد داد. من فکر میکنم نشانههای مثبتی وجود دارد که اوضاع به زودی به شکل سابق باز خواهد گشت.
اگر چه البرهان در این گفت و گو نامی از دیگر کشورها و جوامع بینالمللی نبرده اما در این سوی ماجرا در گفت و گویی با شبکه سعودی العربیه از برقراری روابط بین خارطوم و تلآویو سخن گفت و مدعی شد اسرائیل همانند بقیه کشورهای جهان است. او به ادعای خود چنین افزود که برقراری روابط با اسرائیل برای بازگشت سودان به جامعه جهانی ضروری بود.
رئیس شورای حاکم بر سودان یکشنبه شب درخصوص عادی سازی روابط کشورش با رژیم صهیونیستی گفت: برقراری روابط با اسرائیل بنا به درخواست آمریکا انجام گرفت و واشنگتن رفع تحریمها علیه سودان را مشروط به این کار کرده بود.
در این راستا همچنین البرهان در گفت و گو با شبکه سعودی الحدث در توجیه پیوستن کشورش به طرح سازش برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و عادی سازی روابط با این رژیم مدعی شده بود که پرونده روابط با اشغالگران فلسطین برای بازگرداندن کشورش به جامعه جهانی ضروری بوده است.
او ابراز امیدواری کرده بود که روابط کشورش با رژیم صهیونیستی در نهایت «شکل طبیعی» پیدا کند.
سودان اکتبر (مهرماه ۹۹) با میانجیگری دولت پیشین آمریکا روابط خود را با رژیم صهیونیستی عادی کرد.
سودان پس از امارات و بحرین سومین کشور عربی بود که پس از روابط سیاسی، روابط اقتصادی و تجاری خود را با رژیم صهیونیستی از سر گرفت.
کشور ۴۳ میلیون نفری سودان با وجود دسترسی به منابع غنی طبیعی و معدنی همواره از مشکلات اقتصادی رنج برده و توافق سازش با رژیم صهیونیستی نه تنها گشایش در حل بحران اقتصادی این کشور ایجاد نکرده بلکه اکنون با بحران شدید اقتصادی روبرو شده است.