مشهد- ایرنا- رییس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی گفت: وضعیت رسمی بودن یا غیررسمی بودن برخی از سرمایه‌گذاری‌های خارجی در استان نامعلوم است چرا که برخی به نام دیگر افراد در استان سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

محمدحسین روشنک روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اینک یک سری از سرمایه گذاران خارجی در ایران به ویژه مشهد حضور دارند که مایل نیستند اسمشان در جایی ثبت شود و به طور غیرمستقیم به اسم یک فرد امین، سرمایه گذاری خود را انجام می دهند.

 وی اضافه کرد: مشخص نیست که آیا دستگاه های اجرایی متولی این فرد سرمایه گذار را به رسمیت می شناسند یا خیر و این موضوع میزان سرمایه گذاری هر یک از کشورها در خراسان رضوی را در ابهام قرار می دهد در حالی که میزان سرمایه گذاری باید در قالب بسته حمایتی جمهوری اسلامی ایران از سرمایه گذاران خارجی تبیین و مشخص شود.

ییس کانون کارآفرینان خراسان رضوی گفت: دولت جمهوری اسلامی ایران باید بسته حمایتی خراسان رضوی از سرمایه گذاران خارجی را نیز مشخص کند که میزان مشوق ها در آن تعیین گردد اما هم اینک همه این موارد در هاله ای از ابهام قرار دارد.

روشنک افزود:با پیشنهاد دستگاه های اجرایی حوزه اقتصادی استان همایشی با محوریت سرمایه گذاران خارجی مقیم استان در دهه فجر امسال توسط  کانون کارآفرینان خراسان رضوی برگزار می شود که مشکلات مزبور در این همایش طرح خواهد شد.

وی ادامه داد: این همایش با هدف جذب سرمایه گذار و شناسایی و رفع مشکلات فعلی سرمایه گذاران داخلی و خارجی که در مشهد فعالیت دارند برگزار می شود دو از وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و همچنین وزیر امور اقتصادی و دارایی برای حضور در این همایش دعوت به عمل آمده است.

رییس کانون کارآفرینان خراسان رضوی گفت: بیشترین نقش این کانون در حوزه کارآفرینی استان پیگیری برای رفع مشکلات کارآفرینان از طریق سازمانهای دولتی و کمک به سرمایه گذاران خارجی و تسهیل امور آنان است.

طبق آمار سال گذشته کشور افغانستان با برخورداری از ۴۱ طرح به ارزش حدود ۳۰میلیون دلار سهم ۷۰درصدی در تعداد طرح‌های سرمایه گذاری در خراسان رضوی را داشت و بیشترین ارزش طرح‌های سرمایه‌گذاری مربوط به اتباع عراقی با ۴۹میلیون دلار در حوزه ساخت هتل و مجتمع مسکونی بود.

دیگر کشورهای سرمایه گذار در خراسان رضوی طی سال گذشته هندوستان، پاکستان، فرانسه، روسیه، ماداگاسکار، هنگ کنگ، سوییس و ترکیه بودند و از نظر ارزش سرمایه‌گذاری بیشترین حجم سرمایه در حوزه ساختمان و مسکن و از نظر  استقبال در حوزه صنایع نیز بیشتر، صنایع نساجی، پوشاک، چرم و مواد غذایی مورد استقبال سرمایه‌گذاران قرار گرفته بود.