به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا از جهاد دانشگاهی، حمیدرضا طیبی روز سهشنبه در آیین بزرگداشت روز دانشجو در دانشگاه علم و فرهنگ افزود: جوامع غربی هم بهخوبی میدانند که دانشجویان در کشور ما چه تأثیرات مهم سیاسی و تاریخی داشتند اما موضوع مهم این است که برای مثال آنها میخواهند صنایع بیشتر به شکل مونتاژ باشد و نه تولیدات بومی که قابلیت تجاریسازی دارد. همچنین میخواهند دانشگاه در حد کارشناسی باقی بماند و استعدادها به مرحله شکوفایی نرسد.
طیبی با اشاره به اهمیت تاریخی روز دانشجو اظهار داشت: بعد کودتای ۲۸ مرداد، دانشجو بهعنوان قشر پیشران جامعه ایران و یک مؤلفه مهم شناخته شد. از این تاریخ به بعد بود که دانشجویان یکی از محورهای اساسی برای تغییرات سیاسی و اجتماعی در نظر گرفته شدند.
به گفته رییس جهاددانشگاهی، به همین دلیل هم معمولاً این کشورها خواهان ایجاد حکومتهای وابسته برای دسترسی راحتتر به منابع هستند، اما خوشبختانه ما زیر بار سلطه آنها نرفتیم و نهادی نظیر جهاددانشگاهی مثال روشنی برای این گزاره است.
وی ادامه داد: در واقع نگرانی دانشجویان در دهه ۴۰ از اینکه دیگر کشورها، ایران را کنترل کند، کاملاً منطقی بود و نهضت دانشجویان منجر به خودباوری شد که درنهایت یکی از ثمرههای آن جهاددانشگاهی است که خوشبختانه بر مبنای فعالیتهای دانشجویی شکل گرفت.
وی افزود: اما اگر علم را راهی برای شناخت دقیق عالم بدانیم، استفاده از آن در ارتقای زندگی بشر خود را به شکل فناوری نشان داده است که در حوزههای گوناگون نظیر فنی و مهندسی، پزشکی و غیره نمود پیداکرده است که درنهایت منجر به توسعه زندگی و آسایش بشر شده است.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه یکی از ثمرههای نهضت دانشجویی جهاددانشگاهی است و این نهاد محدودیتی در تولید ندارد؛ چراکه حاصل استعداد دانشجویی است. گفت: اساس کار ما در جهاددانشگاهی فعالیتهای پژوهشی بود که ماحصل آن منجر به تولید بر مبنای فناوری و تأسیس مراکز مهم درمانی و تخصصی نظیر پژوهشکده رویان شد.
طیبی بابیان اینکه امروزه درمان ناباروری در کشور ما یک امر عادی است و دیگر کسی برای درمان این معضل به خارج از کشور مهاجرت نمیکند افزود: در درمان انواع سرطان نظیر سرطان پستان هم دستاوردهای مهمی داشتیم. در این زمینه پژوهشکده سرطان معتمد کارهای علمی و بالینی بسیار زیادی را انجام میدهد.