مشهد-ایرنا- عضو هیات رییسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی گفت: برداشتن ارز ترجیحی (۴۲۰۰ تومانی) برای واردات نهاده دامی مستلزم طراحی سناریوی برای این موضوع است تا افزایش یک باره قیمت مواد غذایی پروتئینی، فشار اقتصادی مضاعفی را به دهکهای پایین جامعه وارد نکند.

علی اکبر علیزاده عصر سه شنبه در حاشیه نمایشگاه بین المللی دام، طیور و آبزیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نفس برداشتن ارز ترجیحی از نهاده دامی و هفت قلم دیگر که واردات آنها مشمول این ارز هستند فقط یک بخش از این کار است و در ابتدا باید سناریوی این موضوع از ابتدا تا انتها تعریف و طراحی کرد.

وی اضافه کرد: با برداشته شدن ارز ترجیحی از اقلامی مانند نهاده دامی، انتظارات تورمی شکل گرفته و عوامل دیگر باعث افزایش قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و لبنیات می شود لذا باید سناریوی مزبور به نحوی طراحی شود که قشر محروم از این افزایش قیمت متضرر نشوند.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی کمبود نهاده دامی در کشور را ناشی از عقب ماندگی سه تا چهار ماهه در تامین آن در دولت قبل دانست و گفت: متاسفانه عقب ماندگی در تامین نهاده توسط دولت قبل اتفاقات کنونی را رقم زد که کشتار دام مولد یکی از این اتفاقات بود.

علیزاده افزود: به دلیل کمبود نهاده دامی و هزینه بالای تامین آن، برخی از دامداران احساس کردند که دخل و خرجشان با هم نمی خواند لذا دام مولد خود را به کشتارگاه فرستادند.

وی اظهار داشت: در این راستا در ابتدا سازمان دامپزشکی کشور کشتار دام مولد را به شدت ممنوع کرد و سپس مقرر شد سازمان پشتیبانی امور دام کشور نسبت به خرید یک میلیون راس دام از عشایر اقدام کند که این مهم با قوت در حال انجام است.

کرونا مانع استقبال تولیدکنندگان خراسان رضوی برای حضور در نمایشگاه نشد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی هم به خبرنگار ایرنا گفت: با وجود این که بعد از ۲ سال که تولیدکنندگان بخشهای دام و طیور و کشاورزی استان گرفتار خشکسالی شدید و شیوع کرونا بودند استقبال کم نظیری از نمایشگاه بین المللی دام، طیور و آبزیان مشهد کردند.

مرتضی اشرفی عصر سه شنبه در حاشیه بازدید از شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور و آبزیان مشهد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به حضور ۵۳ شرکت تولیدی از خراسان رضوی در این نمایشگاه افزود: شرکتهای دانش بنیان و صنایع وابسته به دامداری و فرآوری محصولات کشاورزی، حضور پررنگی در نمایشگاه داشته و اقدامات فناورانه مطلوبی را عرضه کرده اند.

وی اضافه کرد: هم اینک ذخایر نهاده های دامی در انبارهای شرکت پشتیبانی امور دام خراسان رضوی به جز ذرت مطلوب است اما از آنجا که بخشی از نهاده مورد نیاز کشاورزان از محلی غیر از سهمیه اختصاص یافته به آنان تامین می شود بخش دام و طیور استان با کمبود نسبی نهاده مواجه شده است اما امید است که با تمهیدات اندیشیده شده بتوان کمبود نهاده دامی و کاهش قیمت آن را تا پایان سال برطرف کرد.

شانزدهمین نمایشگاه بین المللی دام، طیور و آبزیان مشهد از ۱۶ تا ۱۹ آذرماه از ساعت ۱۱ تا  ۱۸ بعد از ظهر در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی مشهد دایر است. زمینه فعالیت مشارکت کنندگان در این نمایشگاه خوراکی، دارویی، ماهیان زینتی و حیوانات خانگی، تجهیزات و تاسیسات صنعت دام و طیور و خدمات مرتبط با این بخشهاست.