شهرکرد-ایرنا-روز دانشجو در چهارمحال‌ و بختیاری امسال به صورت یک ویژه‌برنامه و با سخنرانی ۱۴نفر از نمایندگان تشکل‌ها،انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی مراکز آموزش عالی در دانشگاه شهرکرد برگزار شد و هر یک از نمایندگان دانشجویی در فرصتی چهار دقیقه‌ای، مطالباتشان را خطاب به مسوولان بیان کردند.

۱۶ آذر امسال، برنامه بزرگداشت روز دانشجو به شکلی تجمیعی در چهارمحال و بختیاری برگزار شد، تعدادی از دانشجویان منتخب از دانشگاه‌های مختلف همچون دانشگاه شهرکرد، آزاد اسلامی، علوم پزشکی، علمی کاربردی و فرهنگیان در این آیین مطالبات خود را برای مسوولان در سالن شهید آوینی دانشگاه شهرکرد مطرح کردند.

در این ویژه‌برنامه علاوه برخی از روسا و اعضای هیات رییسه دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی استان، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری و امام‌جمعه شهرکرد نیز شنونده صحبت‌های دانشجویان سخنران در این برنامه بودند و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار نیز با توجه به حضور استاندار در تهران، همراه با دیگر مسوولان استانداری به این نشست آمد تا دغدغه‌های دانشجویان را به غلامعلی حیدری استاندار چهارمحال و بختیاری منتقل کند.

استانداری برای اختصاص اعتبار فعالیت‌های دانشجویی وارد عمل شود

دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد و نماینده تشکل‌های اسلامی این دانشگاه به عنوان نخستین سخنران این برنامه با اشاره به اینکه یکی از رازهای استمرار هر انقلابی در جامعه علمی و دانشگاهی آن نهفته است، گفت: رسالت دانشگاه بسیار مهم است چرا که قرار است شاکله علمی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را به دانشجو منتقل کند تا دانشجو در قبال مسائل جامعه بتواند با تجربه کافی به نقد و اصلاح امور بپردازد.

مرضیه قربانی در ادامه با اعلام مخالفت جامعه دانشجویی استان با طرح‌های کارشناسی نشده انتقال آب، به برخی مشکلات دانشگاهی نیز اشاره کرد و افزود: شیوع کرونا و ارائه مطالب آموزشی در بستر فضای مجازی و همچنین در دسترس نبودن اینترنت برای دانشجویان ساکن در روستاها، دغدغه‌های بسیاری را برای آنان به وجود آورده است که امید می‌رود در ادامه با اتخاذ راهکارهای مناسب این مشکلات کاهش یابد

وی کمبود منابع مالی برای انجام فعالیت‌های تشکل‌های دانشجویی و تاثیر منفی آن بر محدود شدن این فعالیت‌ها را یادآور شد و اظهار داشت: استانداری برای اختصاص اعتبارات در این زمینه وارد عمل شود.

قربانی تهیه پیوست فرهنگی برای ساماندهی فعالیت‌های دانشجویی را نیز ضروری خواند و گفت: اگر امروز برای امور برنامه‌ریزی نشود دشمنان برنامه خود را به اجرا خواهند گذاشت.

نمایندگان مجلس و مسوولان برای ارتباط و مشاوره با دانشجویان برنامه داشته باشند

نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد نیز در این برنامه گفت: رسالت دانشجو، کنشگری است و باید جلسات روز دانشجو به صورت پرسش و پاسخ با مسوولان برگزار شود تا این رسالت به معنای واقعی محقق شود.

محمد خدادادی با تاکید بر حفظ شان و جایگاه دانشجویان و با اهمیت دانستن نقش تشکل‌های دانشجویی افزود: متأسفانه همچنان درک صحیحی از این موضوع در میان برخی از مسوولان دیده نمی‌شود و در تصمیم‌گیری‌ها نشانی از حضور و نظرخواهی دانشجویان وجود ندارد.

وی از دانشجویان به عنوان پایگاه اجتماعی نمایندگان مجلس شورای اسلامی یاد کرد و اظهار داشت: لازم است مسوولان و نمایندگان مجلس برای ارتباط مستمر با دانشجویان برنامه داشته باشند، برنامه‌هایی که بازخورد مناسب نیز داشته باشد چرا که مردم همان مردمی هستند که با رای قاطع خود انقلاب را انتخاب کردند و تنها برخی از مسوولان باید مسیر خود را اصلاح کنند.

تبعیض در تقسیم بودجه فرهنگی دانشگاه‌ها رفع شود

نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد نیز گفت: در تقسیم بودجه فرهنگی میان دانشگاه‌های استان تبعیض وجود دارد که این موضوع موجب شده است تا تشکل‌ها و نهادهای دانشجویی در دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل کمبود اعتبار توان اجرای برنامه‌های مختلف را نداشته باشند.

سجاد محمدی با ناعادلانه خواندن سهم چهارمحال و بختیاری از طرح‌های مرتبط با آب افزود: شفافیت در این مورد می‌تواند کمک کننده باشد و مدیریت مناسب‌تری را شکل دهد.

ایجاد درمانگاه مجهز فرهنگیان در چهارمحال و بختیاری یک نیاز اساسی است

نماینده کانون‌های فرهنگی دانشگاه فرهنگیان نیز به عنوان یکی دیگر از سخنرانان برنامه بزرگداشت روز دانشجو در چهارمحال و بختیاری خطاب به مسوولان استانی گفت: آموزش‌وپرورش را دریایید و بیان کنید برای تکریم جایگاه معلمان تاکنون چه کرده‌اید؟

زهرا رفیعی‌پور در ادامه با اشاره به اهمیت مقوله درمان و توجه به رفاه و سلامت معلمان افزود: همچنان استان از داشتن درمانگاه مجهز فرهنگیان محروم است و  باید برای ایجاد آن با همیاری مسوولان اقدام شود.

وی مشکلات مسکن مهر معلمان، شرایط سخت فرهنگیان در پیوستن به طرح اقدام ملی مسکن و ضرورت تصویب طرح رتبه‌بندی معلمان را یادآور شد و اظهار داشت: چهارمحال و بختیاری به دلیل پراکندگی جمعیتی به یک هزار و ۸۰۶ معلم نیاز دارد که باید زیرساخت‌های لازم برای جذب معلم از طریق دانشگاه فرهنگیان مهیا شود.

دانشجویان خواستار نظارت هر چه بیشتر بر عملکرد اعضای هیات علمی هستند

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در ادامه این برنامه گفت: شیوع کرونا، آزمونی سخت را پیش روی همگان قرار داد و باعث شد تا نظارت‌های دانشجویی به دلیل حاضر نبودن دانشجویان در دانشگاه‌ها کمرنگ‌تر از گذشته شود از این رو دانشجویان همچنان خواستار اتخاذ سازوکار اجرایی دانشجو محوری در دانشگاه‌ها هستند.

روح‌الله بویری با بیان اینکه لازم است دانشجویان در نظارت بر عملکرد مدیران دانشگاهی و اعضای هیات علمی و همچنین قراردادها نظارت کنند، خطاب به مسوولان دانشجویی افزود: از نقد شدن توسط دانشجویان هراسی نداشته باشید.

وی ضرورت فضاسازی مجتمع رحمتیه به عنوان فضای اصلی آموزشی و رفاهی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد را یادآور شد و گفت: مدت‌هاست که دختران دانشجو در انتظار عملی شدن قول ایجاد فضای خوابگاهی در سطح شهر هستند و سرعت پایین اجرای برنامه‌ها و اقدامات قابل قبول نیست.

 برنامه استانداری برای رفع معضل بیکاری، برنامه انتصابات و هزینه‌کرد بودجه فرهنگی مشخص شود

دبیر انجمن اسلامی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به عنوان یکی دیگر از سخنرانان دانشجویی این برنامه در بخشی از سخنان خود به موضوع آب به عنوان مشکلی اساسی در استان، استان‌های هم‌جوار و مناطق دیگر کشور اشاره کرد و گفت: این مشکل نیازمند بررسی‌های تخصصی و ورود هر چه سریع‌تر به حل موضوع به صورت جهادی است.

امیررضا بیگی با بیان اینکه موضوع آب نباید مسوولان استانی را از دیگر مشکلات و مسائل دور کند، افزود: مسائلی همچون بیکاری، توجه نکردن به مشاغل سنتی و کارگاه‌های کوچک، بی‌توجهی به تخصص‌گرایی، ناهماهنگی داخل استانی برای تهیه اقلام ضروری مردم، استخدام‌های عجیب در دستگاه‌ها، مشکلات فرهنگی و نبود شفافیت در سطوح مدیریتی، شرایط را به سوی پوچی و ناکارآمدی پیش می‌برد.

وی با تاکید بر اینکه مردم می‌توانند با کمبودها سازگار شوند اما تبعیض را نمی‌پذیرند، تصریح کرد: برنامه استانداری برای وضعیت انتصابات چیست؟ و برای کاهش نرخ بیکاری استان چه اقدامی می‌خواهد انجام دهد؟

نهادها و دستگاه‌های اجرایی برای حل مشکلات از ظرفیت علمی دانشگاه‌های استان استفاده کنند  

دبیر شورای هماهنگی انجمن‌های علمی دانشگاه شهرکرد گفت: تاکنون فراخوان قابل‌توجهی از دستگاه‌های اجرایی، پارک علم و فناوری و شهرداری‌های استان برای استفاده از توان و ظرفیت‌های علمی دانشجویان و دانشگاه‌ها در استان شکل نگرفته است.

دانیال مقامی افزود: در صورتی که از توان علمی دانشجویان و استادان دانشگاهی برای یافتن راهکارهای حل مشکلات استفاده شود علاوه بر ایجاد اشتغال، شرایط برای بهبود اوضاع عمومی نیز مهیا خواهد شد.

وی با اظهار تاسف از بها ندادن به انجمن‌های علمی در دانشگاه‌ها تصریح کرد: گاهی منافع شخصی برخی افراد در دانشگاه موجب می‌شود تا فعالیت‌های علمی انجمن‌های دانشجویی کنار گذاشته شود که این روند نیازمند اصلاح است.

مقامی بر شفافیت در هزینه‌کرد اعتبارات مربوط به تغذیه، چاپ و اینترنت دانشجویان در دوران شیوع کرونا و تعطیلی دانشگاه‌ها تاکید کرد و اظهار داشت: در صورتی که برنامه‌های علمی دانشجویان به درستی هدایت شود اثرگذاری مثبتی در رتبه دانشگاه نیز خواهد داشت.

 پشتیبانی و حمایت از گروه‌های جهادی دانشجویی ضرورت دارد

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی چهارمحال و بختیاری گفت: با تغییرات ایجاد شده در دولت لازم است جنبش‌های دانشجویی به عنوان مشاور وارد عمل شود و در همراهی با مسوولان به پیشرفت همه جانبه کشور کمک کنند.

پوریا حشمتی با اشاره به اینکه دانشگاه فرهنگیان معلمان انسان‌ساز را تربیت می‌کند، افزود: همچنان نگاه صحیحی به این دانشگاه در استان نشده است و لازم است برای ساخت دانشگاه جامع فرهنگیان در چهارمحال و بختیاری به شکلی جدی اقدام شود.

وی همچنین به ضرورت حمایت از گروه‌های جهادی دانشجویی اشاره و تصریح کرد:  این گروه‌ها پیشگام دیگر گروه‌های جهادی به شمار می‌روند اما متاسفانه کمبود اعتبارات در این بخش مشهود است.

نحوه جذب اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها به درستی بررسی شود

نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شهرکرد نیز به عنوان نماینده دانشجویان این دانشگاه با بیان اینکه محدود کردن دانشجو به دانشگاه منجر به بی‌تحرکی جامعه می‌شود، گفت: امید است دیدار دانشجویان با مسوولان محدود به روز دانشجو نشود و چنین برنامه‌های تداوم یابد.

علی صادقی خطاب به سرپرست دانشگاه شهرکرد از وی خواست در نحوه جذب اعضای هیات علمی نظارت بیشتری را اعمال کند و کادر سازی جوان و استفاده از نیروهای انقلابی را مدنظر قرار دهد.

وی همچنین اجرای طرح شفافیت آرا در مجلس شورای اسلامی را یادآور شد و  اظهار داشت: نمایندگان مجلس هم‌اندیشی با نخبگان را دنبال کنند.

کانون‌های موسیقی محلی و آیینی در دانشگاه‌های استان فعال شوند

نماینده دبیران انجمن‌های علمی و کانون‌های فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه کانون‌های فرهنگی بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی امکان حضور در شورای فرهنگی دانشگاه‌ها را ندارند و تنها فرق اصلی در این باره نیز به فعالیت‌های غیرسیاسی کانون‌ها باز می‌گردد، افزود: کانون‌های فرهنگی زیر ساخت کنشگری محسوب می‌شوند و همچون ماذنه‌ای هستند که کنشگران بر بلندای آن‌ها به ایراد سخن می‌پردازند از این رو باید توجه بیشتری به آن‌ها داده شود.

احسان رئیسی در ادامه افزود: چهارمحال و بختیاری در بخش‌های مختلف صنعت و فناوری هنوز توان رقابت با دیگر استان‌ها را ندارد اما در موسیقی محلی ظرفیتی دارد که می‌تواند در سطوح بین‌المللی نیز مطرح شود.

وی بر تشکیل کانون‌های موسیقی محلی و آیینی در دانشگاه‌ها تاکید و اجرای جشنواره فرهنگی و هنری مشترک با همراهی تمام دانشگاه‌های استان را به عنوان یک پیشنهاد فرهنگی مطرح کرد.

به گزارش ایرنا، در پایان ویژه برنامه بزرگداشت روز دانشجو در چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی نکونام نماینده ولی فقیه در استان و امام‌جمعه شهرکرد در سخنانی به انتقال مطالبات و دغدغه‌های دانشجویان به مسوولان اشاره کرد و از آنان خواست در انجام رسالت خود نا امید نشوند و با صبر، استقامت، بیداری و بصیرت راه خود را ادامه دهند.