دکتر «محمد پروهان» روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: ۱۰۲ نفر از تماس گیرندگان برای درمان تخصصی به مراکز درمانی استان اعزام شدند و ۳۳ نفر در محل درمان و بقیه تماسگیرندگان مشاوره تلفنی شدند.
وی اظهار داشت: این افراد با شکایت تنگی نفس، سرفه و مشکل در تنفس از کادر درمان اورژانس استان مرکزی کمک خواستند.
سرپرست مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیرحوادث استان مرکزی گفت: آلودگی هوا میتواند بخشی از علت تنگی نفس افراد تماسگیرنده با اورژانس استان به ویژه در شهرهای آلوده از جمله اراک و شازند باشد.
دکتر پروهان افزود: ۵۲۵ تماس نیز مهرماه امسال با اورژانس برقرار شد که ۲۳۹ نفر از این افراد برای پیگیری درمانی به بیمارستانها اعزام شدند و۷۳ نفر در محل درمان خدمات رسانی شده و بقیه مشاوره تلفنی درمانی دریافت کردند.
وی اظهار داشت: آلودگی هوا، ابتلا به کرونا را تشدید میکند و مردم به ویژه سالمند، کودکان، بیماران قلبی و ریوی و مادران باردار این ایام از منزل خارج نشوند.
سرپرست مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیرحوادث استان مرکزی گفت: کووید ۱۹ یک بیماری ریوی و تنفسی است که در تماس با استنشاق هوای آلوده سیستم ایمنی بدن را تخریب کرده و اگر از نظر شرایط جوی بارندگی و باد کاهش یابد، این بیماری در تماس با آلودگی هوا شدت بیشتری میگیرد و میتوان میزان مرگ ومیر را افزایش دهد.
دکتر پروهان از مردم خواست فقط برای انجام کارهای ضروری از خودروهای شخصی استفاده کنند و تردد کمتری در محیط بیرون داشته باشند و در این ایام از انجام ورزشهای سنگین و پیادهروی در فضای باز خودداری کنند.
۵۸ پایگاه اورژانس زمینی یک پایگاه هوایی و پنج پایگاه اورژانس موتوری در استان مرکزی خدماترسانی دارد.