به گزارش خبرنگار ایرنا حسن کاظمی قمی صبح روز چهارشنبه در ابتدای ورود خود به گذرگاه زمینی دوغارون از مناطق مختلف اقتصادی گذرگاه زمینی دوغارون همجوار با کشور افغانستان بازدید کرد.
بازدید از منطقه ویژه اقتصادی دوغارون، گمرک مرزی دوغارون محلهای تخلیه و بارگیری انواع مشتقات نفتی و ذخیرهسازی انواع کالاهای صادراتی و ترانزیتی از برنامههای سفر نماینده ویژه رییسجمهوری در امور افغانستان به معبر زمینی دوغارون بود.
در این سفر یکروزه کاظمی قمی از نزدیک از حوزههای مختلف تجاری و از شرکتهای مختلف اقتصادی در مرز دوغارون و نیز از نقطه صفر مرزی ایران و افغانستان نیز بازدید کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی و برخی از مدیران اجرایی استان خراسان رضوی کاظمی قمی را در این سفر همراهی می کنند.
سفرنماینده ویژه رییسجمهوری در امور افغانستان به دوغارون همچنان ادامه دارد.
سالانه یک و نیم میلیون تن کالا به ارزش افزون بر ۲ میلیارد دلار از طریق گمرک و گذرگاه مرزی دوغارون به افغانستان صادر میشود.
همچنین هر سال بیشتر از یک میلیون مسافر از طریق این گذرگاه مرزی بین کشورهای ایران و افغانستان رفت و آمد دارند.
گمرک دوغارون واقع در شهرستان تایباد با افزون بر یک قرن سابقه فعالیت در فاصله ۱۸ کیلومتری مرز ایران و افغانستان در حوزه صادرات، واردات، ترانزیت و مسافر فعال است.
دوغارون پر رونقترین گمرک خراسان رضوی و پس از گمرک مشهد تنها گمرک مستقل در این استان محسوب میشود که تقریبا تمام ترانزیت کالا به افغانستان از طریق آن صورت میگیرد.
بیشترین حجم کار این گمرک ترانزیت کالا از طریق بندرعباس بوده و کالاهای تجار افغانستانی، پاکستانی، هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس، بندر لنگه و دیگر گمرکات مرزی این کشورها منتقل و از آنجا به دوغارون ترانزیت میشود.
گمرک دوغارون دارای سه سالن اداری، ترانزیت و مسافری است.
گذرگاه زمینی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد قرار دارد و مرکز شهرستان ۱۲۰ هزار نفری تایباد در فاصله ۲۲۸ کیلومتری جنوب شرق مشهد واقع است.
تایباد از سمت شرق و جنوب شرق هم مرز با کشور افغانستان است.