کرمان - ایرنا - استاندار کرمان با بیان اینکه در حوزه انرژی با چالش های چندوجهی و مهمی مواجه هستیم گفت: ضرورت دارد دانشگاه‌ها و پژوهشگران برای حل مشکلات این حوزه به میدان بیایند زیرا در صورت کم کاری با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

به گزارش ایرنا، علی زینی وند روز چهارشنبه در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان کرمان با تشریح مشکلات مربوط به حوزه انرژی در بخش آب، برق، سوخت نیروگاه ها و نیز تامین انرژی خورشیدی همزمان با تشریح ظرفیت ها و چالش های استان در این بخش ها اظهارداشت: در بحث آب سالانه ۶ میلیارد مترمکعب برداشت از منابع زیرزمینی داریم که عمده آن مربوط به حوزه کشاورزی است و از این آب تولید ثروت نمی شود.

وی با بیان اینکه اولویت نخست ساماندهی آب کشاورزی است تاکید کرد: تراز آب در استان کرمان یک میلیارد مترمکعب منفی است و این یعنی فرونشست زمین و اینکه تخلیه مناطق و شهرها در آینده نزدیک دور از انتظار نیست.

استاندار کرمان ادامه داد: تمرکز ما باید بر آب کشاورزی و شرب باشد و سند سازگاری با کم آبی استان در اولویت کارهای تحقیق و پژوهش دانشگاهی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: در حوزه برق و گاز هم وضعیت ما همین است؛ نیروگاهای ترکیبی ما با حداکثر سقف تامین گاز مواجه شده اند و این درحالی است که کرمان در حوزه انرژی خورشیدی ظرفیت تولید حتی تا پنج هزار مگاوات برق خورشیدی را دارد.

زینی وند با اشاره به فناوری قدیمی معادن زغال سنگ استان بیان کرد: باید مدیران ذهن خود را به روز کنند، شرکت های فناوری را به معادن استان ببرند و ایده های علمی و کارآمد را به مرحله اجرا برسانند.

وی خطاب به پژوهشگران و فناوران برتر استان کرمان گفت: بخش کشاورزی را از شیوه سنتی خارج کنید و آن را نجات دهید زیرا اگر کار مکانیزه در این حوزه انجام شود و شرکت های دانش بنیان کشاورزی تقویت شوند، این بخش می تواند استان و کشور را نجات دهد.

استاندار کرمان با بیان اینکه دانشگاه ها باید به کمک دولت بیایند تاکید کرد: دانشگاه ها باید اتاق فکر و فرمان داستگاه های اجرایی شوند و نظام اداری پر پیچ و خم و ناکارآمد ما را چالاک کنند.

وی افزود: امروز مردم نگاهشان برای رفاه و سهولت زندگی به دانشگاه هاست و باید ببینیم که چه دانشگاه هایی به این سمت رفته اند و این موضوع قابل ارزیابی است.

زینی وند با اشاره به ظرفیت بالای دانشگاهی در استان کرمان تصریح کرد: ماهیت دانشگاه ها تغییر کرده و باید متناسب با نیاز نسل های جدید و به روز به سمت رشته های کاربردی بروند زیرا هر لحظه تعلل در شتاب و پیشرفت ممکن است دانشگاه ها را به نهادهای اداری تبدیل کند و جامعه رو به عقب برود.

وی تاکید کرد: با توجه به عقب ماندگی در بخشی از حوزه فناوری استان، حتما دومین پارک علم و فناوری را به کمک پارک نخست فناوری استان کرمان بیاوریم.

به گزارش ایرنا جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان کرمان در تالار حافظ دانشگاه شهید باهنر کرمان با تجلیل از ۴۰ پژوهشگر و شرکت برتر فناور استان کرمان برگزار شد.