قصرشیرین - ایرنا - مسوول پایگاه محور ساسانی کرمانشاه - قصرشیرین گفت: امسال پنج میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی مجموعه کتیبه‌های «آنوبانی‌نی» در شهرستان سرپل‌ذهاب پیشنهاد شد که این اعتبار هنوز اختصاص نیافته است.

«امین قهرمانی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محور ساسانی کرمانشاه - قصرشیرین مجموعه ای از آثار تاریخی است که از منطقه ماهیدشت با قلعه «زبیری» شروع می شود.

وی اظهار داشت: سال گذشته ۲۵میلیارد ریال از محل اعتبارات اسناد خزانه اسلامی به پروژه محور ساسانی و از اعتبارات زلزله نیز اعتباری برای ساماندهی و بازسازی گنبدهای «ابودجانه» و «شالان»، ورودی «طاق گرا»، «زیج پاطاق» و بخشی هم برای ساماندهی محوطه «آنوبانی‌نی» و «دکان داوود» اختصاص یافت.

مسوول پایگاه محور ساسانی استان کرمانشاه در ادامه افزود: برخی از رسانه ها از اختصاص مبلغ هفت میلیارد و ۲۰۰میلیون ریال خبر داده‌اند در حالی که تاکنون هیچگونه مبلغی تخصیص نیافته و اگر همین مبلغ پنج میلیارد ریال اختصاص یابد برنامه هایی برای مجموعه کتیبه های «آنوبانی‌نی» آماده شده که اجرا خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: نقش برجسته «آنوبانی‌نی» یک اثر قدیمی و باارزش است که باید برای ساماندهی آن کار مطالعاتی انجام شود و یک طرح مرمت براساس طرح آسیب شناسی ارایه خواهد شد.

قهرمانی ادامه داد: ساماندهی، دیوار کشی و در صورت باقی ماندن اعتبار در محوطه این مجموعه یک موزه سنگ با همکاری فرمانداری و اداره کل میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری استان ایجاد می شود.

به گزارش ایرنا؛ سنگ نوشته و نقش برجسته «آنوبانی‌نی» با قدمت چهار هزار و ۸۰۰ سال بر دل کوه «میانکل» سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه واقع است.

این نقش برجسته بر روی صخره‌ای به نام میان ‌کل در کوه «بادیر» حجاری شده است که در آن آنوبانی‌ نی (الهه نشاط و عشق) به همراه پادشاه لولوبیان و ۹ اسیر جنگی را نشان می‌دهد.

سرپل ذهاب با یک هزار و ۲۷۱ کیلومتر مربع مساحت در غرب کرمانشاه واقع شده است که سابقه سکونت در این شهرستان به دوران نوسنگی باز می گردد.

سرپل ذهاب ۳۲ اثر تاریخی و مذهبی دارد که آثار نقش برجسته دوران حکومت ماد، دکان داوود، طاق گرا، آثار برجسته و نقوش مربوط به دوران هخامنشی، ساسانی و اشکانی از دیگر آثار تاریخی این شهرستان به شمار می رود.

وجود چهار هزار و ۲۰۰ اثر ثبت شده ملی، ۲ اثر ثبت شده جهانی و ده ها اثر گردشگری که هنوز به ثبت نرسیده اندحاکی از استعداد بالای کرمانشاه در بخش گردشگری است.  

بیستون و طاق بستان، معبد آناهیتا، طاق گرا، گور دخمه اسحاق وند، تکایای بیگلربیگی و معاون الملک، بوستان کوهستان، بازار سنتی، سراب های نیلوفر، هرسین، صحنه، روانسر، غار قوری قلعه، غار پراو، کاروانسراهای شاه عباسی و ماهیدشت، آبشار پیران از مهمترین آثار تاریخی و طبیعی گردشگری در استان کرمانشاه است.  

استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۲ هزار و ۵۹۵ روستا و ۳۵ شهر دارد.