محمدرضا دربندی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا متوسط تردد روزانه کامیون از این مرز را ۴۴ دستگاه عنوان کرد و افزود: در این مدت ۶ هزار و ۸۳۳ دستگاه کامیون ایرانی و ۲ هزار و ۶۲۰ کامیون خارجی از کشور خارج شده که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل خروج کامیون ایرانی ۲۳ درصد افزایش و کامیون خارجی ۵۴ درصد کاهش نشان میدهد.
وی ادامه داد: تعداد کامیون ورودی ایرانی از طریق این مرز نیز یک هزار و ۳۱۱ دستگاه و کامیون خارجی ۳۵ دستگاه بوده که نسبت به سال قبل به ترتیب ۵۴ و ۵۷ درصد کاهش داشته است.
مدیر پایانه مرزی پلدشت با بیان اینکه تردد مسافر از اسفند سال ۱۳۹۸ تاکنون به دلیل بیماری کووید ۱۹ تعطیل شده و مسافر خروجی و ورودی در این مرز صفر است، اظهار داشت: تردد مسافر نیز همزمان با سایر مرزها از ۱۶ مهر بازگشایی شده و مسافران با ارائه کارت واکسن و تست پی سی آر منفی می توانند از این مرز تردد کنند
وی ادامه داد: از زمان باز گشایی مرز برای تردد مسافران از ۱۶مهر تا پایان آبان ۴۳۸ نفر تردد داشته اند، که از این تعداد مسافران ایرانی ۲۴۰نفر و ۱۸۸ نفر مسافر خارجی بود.
دربندی افزود: تمامی رویه های گمرکی در پایانه مرزی پلدشت فعال بوده و مشکل خاصی در این زمینه وجود ندارد.
آذربایجانغربی علاوه بر مرز مشترک با نخجوان در پلدشت و تمرچین با شمال عراق تنها استان کشورمان است که با ترکیه از طریق مرز بازرگان، رازی خوی و سرو ارومیه نیز مرز زمینی دارد.
پایانه مرزی پلدشت از شاهراههای کمنظیر جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به بازارهای آسیای میانه از طریق آذربایجانغربی به شمار میرود.
این پایانه در ۴۷ کیلومتری غرب ماکو و در جوار رودخانه مرزی ارس قرار دارد و حدود ۴۰ سال از فعالیت رسمی آن میگذرد.